Επιχείρηση διάσωσης στην Τασμανία από το ελληνικό πλοίο Ionic Artemis

Σε επιχείρηση διάσωσης στη μακρινή θάλασσα της Τασμανίας συμμετείχε με καταλυτικό  ρόλο το ελληνικό πλοίο Ionic Artemis της Ionic Shipping.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Κέντρο Συντονισμού Διάσωσης (RCC) της Αυστραλίας ζήτησε από το Ionic Artemis να βοηθήσει ένα ιστιοφόρο μήκους 14 μέτρων που βρισκόταν  σε κίνδυνο στη μέση της Θάλασσας της Τασμανίας μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Το πλοίο  ανταποκρίθηκε άμεσα  και 12 ώρες αργότερα κατέπλευσε  στη θέση του και του ζητήθηκε να μείνει κοντά στο  ιστιοπλοϊκό σκάφος, διατηρώντας επικοινωνία με τους επιβαίνοντες   μέχρι την άφιξη του Λιμενικού  σκάφους Nemesis. Κατά την άφιξη των τοπικών αρχών, το RCC ευχαρίστησε τον Πλοίαρχο και το πλήρωμά του που ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμα. Το Ionic Artemis συνεχίζει το ταξίδι του.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πλοίαρχο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του Ionic Artemis για την καλή δουλειά» είναι το μήνυμα  της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Η Ionic Shipping συμφερόντων είναι της οικογένειας Σαρακάκη με επικεφαλής τον Δημήτρη-Φρανκ Σαρακάκη. Πρόσφατα  διακρίθηκε με το Βραβείο Ευκράντη 2021 Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας.

Η Ionic ιδρύθηκε το 2009 από τον Δημήτρη-Φρανκ Σαρακάκη και επικεντρώνει τη δραστηριότητά της στη διαχείριση ενός διαφοροποιημένου στόλου δεξαμενόπλοιων και bulk carriers. Η εταιρεία εξελίσσεται και κάνει την υπέρβαση, παρουσιάζοντας ένα προφίλ δημιουργικό και δραστήριο, ειδικά στον κυβερνοχώρο.

Επιχείρηση διάσωσης στην Τασμανία από το ελληνικό πλοίο Ionic Artemis

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε λειτουργία από σήμερα Μηχανισμός Καταγγελιών

Έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού Καταγγελιών Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού υποβολής Καταγγελιών παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων από τον Υπεύθυνο Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η δημιουργία του Μηχανισμού αποτελεί μέρος των αρμοδιοτήτων του Υπευθύνου Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, ο οποίος

ΕΑΑΛΣ: Συνεχίζει με ρουχισμό την αρωγή της στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ. (ΕΑΑΛΣ), συνεχίζοντας το ανθρωπιστικό της έργο προς ανακούφιση των πλημμυροπαθών συμπατριωτών μας, αποστέλλει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 28 κούτες με 650 τεμάχια ειδών ρουχισμού καινούργια, προσφορά του Ομίλου FF και του προέδρου του, τον οποίο ευχαριστούμε

Ο ΥφΕΘΑ στη ΣΝΔ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), όπου απηύθυνε ομιλία στους σπουδαστές. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος Αξιωματικός και επεσήμανε τις

Μετάβαση στο περιεχόμενο