Επιδότηση 3,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για το λιμάνι της Μυκόνου

Η ολοκληρωμένη μελέτη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις για την αναβάθμιση του συστήματος προσκρουστήρων του νέου λιμένα Μυκόνου, ύψους 3.500.000 ευρώ, προκρίθηκε μεταξύ άλλων προτάσεων και εντάχθηκε πανηγυρικά στο ΕΣΠΑ 2014-2020, εξασφαλίζοντας έτσι την αντίστοιχη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Στο τμήμα του Νέου Λιμένα που περιλαμβάνει τον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας, το υπάρχον σύστημα προσκρουστήρων, αποτελούμενο από προσκρουστήρες τύπου Μ (“Leg Fenders”), κρίνεται ανεπαρκές και πρέπει να αντικατασταθεί, λόγω της σημαντικής αύξησης του μεγέθους των τουριστικών σκαφών την τελευταία δεκαετία και κυρίως των κρουαζιερόπλοιων σε μεγέθη σημαντικά μεγαλύτερα από το πλοίο σχεδιασμού που χρησιμοποιήθηκε για τη διαστασιολόγηση του υφιστάμενου συστήματος προσκρουστήρων, καθώς και λόγω της ανάγκης για ασφαλή εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων.

Σχετικά με τον επιβατικό λιμένα, λαμβάνοντας υπόψη το ότι οι ήδη υφιστάμενοι προσκρουστήρες έχουν υποστεί καταστροφές από την πρυμνοδέτηση και εν γένει την εξυπηρέτηση των πλοίων που διέρχονται έως σήμερα σε αυτόν, σε συνδυασμό με τις έντονες καιρικές συνθήκες, καθώς ο λιμένας είναι εκτεθειμένος σε βόρειους ανέμους, κρίθηκε αναγκαία η αναβάθμιση όλων των υφιστάμενων ελαστικών προσκρουστήρων από νέους, οι οποίοι θα είναι επαρκείς για την ασφαλή εξυπηρέτηση των ανωτέρω πλοίων.

Σε δήλωσή του σχετικά με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε:

Αναβαθμίζουμε το νέο λιμένα και επενδύουμε στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού και την κρουαζιέρα, η οποία θα ενισχυθεί σημαντικά μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Προσπαθήσαμε πολύ, δουλέψαμε σκληρά και τελικά τα καταφέραμε!

Βάλαμε τα θεμέλια για ένα έργο ορόσημο, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον της Μυκόνου.

Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερο πάθος, περισσότερη όρεξη για δουλειά και σιγουριά για το μέλλον.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την ένταξη του έργου, για την άψογη συνεργασία και την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος, την διοίκηση και τους δημοτικούς υπαλλήλους του Λιμενικού μας Ταμείου που αγωνίστηκαν και πίστεψαν σε αυτή την απαραίτητη αναβάθμιση του λιμανιού μας.

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/3869750/epi…

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Λιμενικών Κρήτης: “Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών για την ένταξη στους πίνακες των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023”

Παραθέτουμε ανακοίνωση ένωσης Λιμενικών Κρήτης “Σε συνέχεια της  με ωπ:221201/09-22 Διαταγής ΔΠ-Α΄ και  της έναρξης εργασιών των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023 (κάθε Σεπτέμβριο σύμφωνα με πδ μεταθέσεων) εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών όσων εμπίπτουν στα οριζόμενα στο άρθρο 15

Στήνουν σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η τουρκική ηγεσία, με τη «χορηγία» ορισμένων ελλήνων δημοσιογράφων και ΜΚΟ, στήνει σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας για δήθεν κακομεταχείριση ή παρεμπόδιση εισόδου στο ελληνικό έδαφος προσφύγων και μεταναστών. Στήνει μάλιστα προβοκάτσιες στον Έβρο, τουλάχιστον δύο έχουμε

Στα καΐκια της Παλαιάς Φώκαιας για φρέσκο ψάρι και ιστορίες από τα παλιά

Νωρίς το πρωί μιας καυτής αυγουστιάτικης μέρας. Μικρά καΐκια, γρι γρι και ψαρόβαρκες γλιστράνε απαλά στο νερό και ένα ένα δένουν στο λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας. Είναι στις καλές του σήμερα ο Σαρωνικός, η θάλασσα λάδι, η ατμόσφαιρα αστραφτερή και