Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική

Την Τρίτη 19 Απριλίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή της Αττικής, για ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό, για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντάλλαξε ευχές:

● Με τους Διοικητές και το προσωπικό Μονάδων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και ειδικότερα του 865 Τάγματος Εναέριου Εφοδιασμού (ΤΕΝΕΦ), της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΕΔ), της Μονάδας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ), του Ειδικού Τάγματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) και της Ζ΄ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών (ΜΑΚ) που εδρεύουν στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, στο Αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων και στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στην Νέα Πέραμο Αττικής.
● Στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, με τους Διοικητές και το προσωπικό της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), της 112 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) και του Λόχου Εναέριων Αποστολών Καταδρομών (ΛΕΑΚ).
● Στο Αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων, με τους Διοικητές και το προσωπικό του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού (ΣΥΑΣ).
● Στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στην Νέα Πέραμο Αττικής, με τον Διευθυντή και το προσωπικό της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων (ΔΕΔ) του ΓΕΣ, καθώς και με τον Διοικητή και το προσωπικό του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ).

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχήθηκε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υγεία και προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή πρόοδο, εξαίροντας το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για την διαρκή προσπάθειά του ως προς την εξασφάλιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας. Αναφέρθηκε επιπλέον στην κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων με προσωπικό και μέσα για την εκτέλεση αεροδιακομιδών, επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, επεσήμανε ότι με την συγκρότηση της ΔΕΠ εξασφαλίζεται η άσκηση πιο αποτελεσματικής και ευέλικτης Διοίκησης και Ελέγχου των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ) και κάλεσε το προσωπικό της να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων ως βασικού πυλώνα της ασφάλειας και της ευημερίας του κοινωνικού συνόλου, προσθέτοντας ότι οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΕΘΑ για την επαύξηση της Μαχητικής Ικανότητας και των τριών Κλάδων τους εξασφαλίζουν την αποτρεπτική ισχύ της Χώρας έναντι κάθε δυνητικού επιβουλέα.

Κατά την παραμονή του στο Αεροδρόμιο Πάχης, επισκέφθηκε το νεοανεγερθέν κτήριο της ΜΑΕΕ και στην συνέχεια, κατά την επίσκεψή του στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ», περιηγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις που ανεγείρονται αυτή την περίοδο και οι οποίες πρόκειται να στεγάσουν τον Λόχο Τεχνικού (ΛΤΧ) της Μοίρας Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΥΕΕ), καθώς και στις υπό επέκταση λιμενικές εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Κατά την διάρκεια των επισκέψεων, τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες των υποβρυχίων: «Είμαστε έτοιμες να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Ναύσταθμος Σαλαμίνας Παρασκευή πρωί.  Το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού φτάνει στα υποβρύχια.  Στόχος όχι τόσο να μάθουμε αυτό το άγνωστο πλοίο του βυθού, αλλά τους ανθρώπους που το έχουν κάνει σπίτι τους.  Και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες που έχουν αρχίσει

40% λιγότεροι εισακτέοι Λ/Φ φέτος στο Λ.Σ.!!!

Βαθύτατη ανησυχία προκαλεί η μείωση του αριθμού εισακτέων ιδιωτών στο Λ.Σ. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων που δημοσιεύτηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις των δοκίμων Σημαιοφόρων για φέτος μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι (από 30 σε 24) ενώ οι

Δόκιμοι Λ/Φ: Εκπαιδεύονται για να υπηρετούν τον πολίτη

Στις 24/1/23 ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία ακόμα μία εκπαίδευση σε θέματα Βασικών Πρώτων Βοηθειών, στους Σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις εγκαταστάσεις των στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά. Μας εξέπληξε ο έντονος ενθουσιασμός αλλά και η

Συντάξεις: Έρχεται έκτακτο Δώρο Πάσχα σε όσους έχασαν την αύξηση – Δικαιούχοι και ποσά

Τρόπους αντιστάθμισης της «ζημιάς» για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς μελετά το οικονομικό επιτελείο, με το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο να κάνει λόγο για καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα,