Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική(φωτο)

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό τους, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Συγκεκριμένα αντάλλαξε ευχές:

● Με τους Διοικητές και το προσωπικό του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ) και της Μονάδας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ) της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, στο Στρατόπεδο «ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα.
● Στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στη Νέα Πέραμο, με τους Διοικητές και το προσωπικό του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) και της Ζ΄ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών (Ζ΄ ΜΑΚ), παρουσία του Διοικητή της ΔΕΠ Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα.
● Στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας με τους Διοικητές και το προσωπικό της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), της 112 Πτέρυγας Μάχης (112 ΠΜ), της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ), της 380 Μοίρας Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (380 ΑΣΕΠΕ), της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ), του 865 Τάγματος Εναέριου Εφοδιασμού (865 ΤΕΝΕΦ), του 201 Κέντρου Εφοδιασμού Αεροπορίας (201 ΚΕΦΑ) και του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών (ΚΕΑ), παρουσία του Διοικητή ΔΑΥ Αντιπτέραρχου (Ι) Πέτρου Χατζήρη.
● Στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, με τους Διοικητές και το προσωπικό της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) και του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΤΝΕΕ), παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχου Δημητρίου – Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ.
● Με τον Διοικητή και το προσωπικό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) στο Στρατόπεδο «ΥΠΤΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΣΙΓΑΝΤΕΣ» και μέσω τηλεδιάσκεψης με το προσωπικό της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ που συμμετέχει στην Εκπαιδευτική Αποστολή της ΕΕ στην Μοζαμβίκη (European Union Training Mission Mozambique – EUTM MOZ) (πατήστε εδώ), παρουσία του Διοικητή της ΔΕΠ Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα.
● Με τους Διοικητές και το προσωπικό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/ΚΕΠΙΧ) και του Στρατηγείου Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), και μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Κυβερνήτη της Φρεγάτας ΑΙΓΑΙΟΝ και τον επιβαίνοντα Διοικητή εν πλω της επιχείρησης «IRINI» Αρχιπλοίαρχο Στυλιανό Δημόπουλο ΠΝ, καθώς και τους Κυβερνήτες και το προσωπικό της Φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ που εκτελεί φυλακή «ΣΚΟΠΟΥΝ», και της Φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ που συμμετέχει στην επιχείρηση «UNIFIL».

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος με υγεία και προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή πρόοδο, εξαίροντας την αφοσίωση του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στο καθήκον, που σε συνδυασμό με την επίμονη και επίπονη εκπαίδευση τις καθιστά ικανές να ανταποκριθούν με επιτυχία στην εκτέλεση της Αποστολής τους.

Καλώντας το σύνολο του προσωπικού να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με τον ίδιο ζήλο, αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΕΘΑ για την διασφάλιση της αποτρεπτικής ισχύος της Χώρας, στο πλήθος ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων στις οποίες συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις τόσο σε διεθνές όσο και σε διασυμμαχικό επίπεδο, καθώς και στην διαρκή αναβάθμιση των δυνατοτήτων τους που διασφαλίζουν τον ρόλο της Ελλάδας, ως προς την διαφύλαξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και πέραν αυτής.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To ιστορικό βύθισης του “Ναύαρχος Κουντουριώτης” στην Θεσσαλονίκη

Γράφει ο Νικόλαος Σιδηρόπουλος (Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο https://www.wreckhistory.com ) Το “Ναύαρχος Κουντουριώτης” καθελκύστηκε ως “War Charger” στις 18 Αυγούστου του 1918, και παρόλο που είχε σύντομη επιχειρησιακή ζωή μιας και ταξίδεψε  για μόλις τρία χρόνια, οι ατυχίες του ξεκίνησαν πριν καν

Σκάφος ΑΤ 35: Το πρώτο Ελληνικό φουσκωτό κατασκευασμένο από 100% ναυπηγικό αλουμίνιο

Ο Γιάννης και ο Μάρκος, ιδρυτές της Alpha Tango, γνωρίστηκαν το 2013 σαν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκόβης όπου σπούδαζαν μηχανολόγοι ναυπηγοί. Το όραμα τους ήταν να σχεδιάσουν ένα μοναδικό σκάφος και να το βγάλουν σε παραγωγή. Πρώτη παρουσίαση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έβγαλε τον Πολάκη από συντονιστή – Όλες οι αλλαγές

Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από την θέση του συντονιστή στις Ειδικές Επιτροπές Παρακολούθησης Κοινοβουλευτικού Έργου, τοποθετώντας τον ωστόσο ως τομεάρχης στον τομέα Διάφανειας, θέση που είχε επί Τσίπρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο