Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική(φωτο)

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό τους, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Συγκεκριμένα αντάλλαξε ευχές:

● Με τους Διοικητές και το προσωπικό του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ) και της Μονάδας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ) της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, στο Στρατόπεδο «ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα.
● Στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στη Νέα Πέραμο, με τους Διοικητές και το προσωπικό του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) και της Ζ΄ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών (Ζ΄ ΜΑΚ), παρουσία του Διοικητή της ΔΕΠ Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα.
● Στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας με τους Διοικητές και το προσωπικό της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), της 112 Πτέρυγας Μάχης (112 ΠΜ), της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ), της 380 Μοίρας Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (380 ΑΣΕΠΕ), της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ), του 865 Τάγματος Εναέριου Εφοδιασμού (865 ΤΕΝΕΦ), του 201 Κέντρου Εφοδιασμού Αεροπορίας (201 ΚΕΦΑ) και του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών (ΚΕΑ), παρουσία του Διοικητή ΔΑΥ Αντιπτέραρχου (Ι) Πέτρου Χατζήρη.
● Στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, με τους Διοικητές και το προσωπικό της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) και του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΤΝΕΕ), παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχου Δημητρίου – Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ.
● Με τον Διοικητή και το προσωπικό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) στο Στρατόπεδο «ΥΠΤΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΣΙΓΑΝΤΕΣ» και μέσω τηλεδιάσκεψης με το προσωπικό της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ που συμμετέχει στην Εκπαιδευτική Αποστολή της ΕΕ στην Μοζαμβίκη (European Union Training Mission Mozambique – EUTM MOZ) (πατήστε εδώ), παρουσία του Διοικητή της ΔΕΠ Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα.
● Με τους Διοικητές και το προσωπικό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/ΚΕΠΙΧ) και του Στρατηγείου Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), και μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Κυβερνήτη της Φρεγάτας ΑΙΓΑΙΟΝ και τον επιβαίνοντα Διοικητή εν πλω της επιχείρησης «IRINI» Αρχιπλοίαρχο Στυλιανό Δημόπουλο ΠΝ, καθώς και τους Κυβερνήτες και το προσωπικό της Φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ που εκτελεί φυλακή «ΣΚΟΠΟΥΝ», και της Φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ που συμμετέχει στην επιχείρηση «UNIFIL».

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος με υγεία και προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή πρόοδο, εξαίροντας την αφοσίωση του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στο καθήκον, που σε συνδυασμό με την επίμονη και επίπονη εκπαίδευση τις καθιστά ικανές να ανταποκριθούν με επιτυχία στην εκτέλεση της Αποστολής τους.

Καλώντας το σύνολο του προσωπικού να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με τον ίδιο ζήλο, αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΕΘΑ για την διασφάλιση της αποτρεπτικής ισχύος της Χώρας, στο πλήθος ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων στις οποίες συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις τόσο σε διεθνές όσο και σε διασυμμαχικό επίπεδο, καθώς και στην διαρκή αναβάθμιση των δυνατοτήτων τους που διασφαλίζουν τον ρόλο της Ελλάδας, ως προς την διαφύλαξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και πέραν αυτής.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο σεισμός στην Τουρκία δείχνει την ανάγκη οι γείτονες να δίνουν ο ένας χείρα βοηθείας στον άλλον

Τα συλλυπητήρια της Ελλάδας για την απώλεια ζωών από τον σεισμό στην Τουρκία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «επαναφέρει τελικά στο προσκήνιο την ανάγκη οι γείτονες ο ένας να

Υποψήφιοι του ΚΚΕ από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε, σε εκδήλωση του Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε χτες, τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τον συγκεκριμένο χώρο. Οι υποψήφιοι είναι: –Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α, υποψήφιος στα Δωδεκάνησα.

«Ever Acme»: Το πέρασμα του γιγαντιαίου containership από τη Διώρυγα του Σουέζ [Video]

Το παρθενικό του ταξίδι σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς κόμβους θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποίησε το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Acme», τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα. Το «Ever Acme» παραδόθηκε τον περασμένο μήνα από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua

Οκτώ επενδυτικά σχήματα για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Οκτώ επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν στις 3/2/2023 στο ΤΑΙΠΕΔ φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε., μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Τα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):