Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επισκέφθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ενώ στελέχη του Λιμενικού Σώματος την ενημέρωσαν για την αποστολή και το έργο της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στη συνέχεια η κυρία Πρόεδρος επισκέφθηκε το VTS (Vessels Traffic System) του λιμένα Πειραιά, καθώς και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), όπου και ενημερώθηκε για την αποστολή τους, τόσο στην διαχείριση της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, όσο και για το έργο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον κρίσιμο τομέα της έρευνας και διάσωσης.

Μετά το πέρας της ξενάγησης της η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι «αισθάνεται περήφανη για το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, η οποία ανταπεξέρχεται στην δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει, να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, να διασώζει ανθρώπινες ζωές και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε πρόσκληση και απειλή».

Ο κ. Πλακιωτάκης στην προσφώνηση του αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσκεψη της, υπογράμμισε και αυτός με την σειρά του το τιτάνιο έργο που φέρουν σε πέρας οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Η επίσκεψη σας, τιμά τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ναυτικούς, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, του εργαζόμενους στο Υπουργείο. Όλες και όλοι προσπαθούμε συστηματικά και υλοποιούμε το στόχο της ενίσχυσης της ναυτιλίας μας, της φύλαξης των συνόρων μας, της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της ανάπτυξης των νησιών μας. Το 2022 είναι χρονιά σταθμός, σε αυτή την προσπάθεια και πιστεύω τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά».

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, σημείωσε: «Αποτελεί εξαιρετική τιμή και ιδιαίτερη χαρά να σας υποδεχόμαστε σήμερα στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Η παρουσία σας για μας έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία και σημασία, καθώς αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου που προσφέρει το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή στην Κοινωνία και στην Πατρίδα μας» και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και κάθε μέρα είναι μια πρόκληση. Όμως, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι διατηρούμε σε ύψιστο επίπεδο την ισχύ και ετοιμότητά μας».

Σχετικές εικόνες

ΠΤΔ -ΥΝΑΝΠΠΤΔ -ΥΝΑΝΠΠΤΔ -ΥΝΑΝΠΠΤΔ -ΥΝΑΝΠΠΤΔ -ΥΝΑΝΠΠΤΔ -ΥΝΑΝΠΠΤΔ -ΥΝΑΝΠΠΤΔ -ΥΝΑΝΠΠΤΔ -ΥΝΑΝΠΠΤΔ -ΥΝΑΝΠΠΤΔ -ΥΝΑΝΠΠΤΔ -ΥΝΑΝΠ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες των υποβρυχίων: «Είμαστε έτοιμες να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Ναύσταθμος Σαλαμίνας Παρασκευή πρωί.  Το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού φτάνει στα υποβρύχια.  Στόχος όχι τόσο να μάθουμε αυτό το άγνωστο πλοίο του βυθού, αλλά τους ανθρώπους που το έχουν κάνει σπίτι τους.  Και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες που έχουν αρχίσει

40% λιγότεροι εισακτέοι Λ/Φ φέτος στο Λ.Σ.!!!

Βαθύτατη ανησυχία προκαλεί η μείωση του αριθμού εισακτέων ιδιωτών στο Λ.Σ. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων που δημοσιεύτηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις των δοκίμων Σημαιοφόρων για φέτος μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι (από 30 σε 24) ενώ οι

Δόκιμοι Λ/Φ: Εκπαιδεύονται για να υπηρετούν τον πολίτη

Στις 24/1/23 ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία ακόμα μία εκπαίδευση σε θέματα Βασικών Πρώτων Βοηθειών, στους Σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις εγκαταστάσεις των στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά. Μας εξέπληξε ο έντονος ενθουσιασμός αλλά και η

Συντάξεις: Έρχεται έκτακτο Δώρο Πάσχα σε όσους έχασαν την αύξηση – Δικαιούχοι και ποσά

Τρόπους αντιστάθμισης της «ζημιάς» για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς μελετά το οικονομικό επιτελείο, με το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο να κάνει λόγο για καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα,