Επίσκεψη του Αρχηγού της Ιταλικής Ακτοφυλακής στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής(φωτο)

Τον Αρχηγό της Ιταλικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Nicola Carlone και την Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, Patrizia Falcinelli υποδέχθηκαν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ο ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γιώργος Αλεξανδράκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν επίκαιρα ναυτιλιακά και επιχειρησιακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, η προοπτική διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας των Ακτοφυλακών των δύο χωρών, καθώς και η τρέχουσα κατάσταση αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές στο Ανατολικό Αιγαίο.

«Η σημερινή επίσκεψη», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, «αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της ήδη στενής συνεργασίας της Ιταλικής Ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχηγό της Ιταλικής Ακτοφυλακής, Nicola Carlone για την παρουσία του εδώ, προκειμένου να επιβεβαιώσουμε τη στρατηγική συμμαχία των δύο χωρών με αιχμή την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών». «Παράλληλα», πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης, ευχαριστώ θερμά και την Πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα, Patrizia Falcinelli. Ελλάδα και Ιταλία θα συνεχίσουν και θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους στο μεταναστευτικό αλλά και όπου αυτό παραστεί αναγκαίο με κορυφαία προτεραιότητα την προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ευρώπης, πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στην ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα.

Ο Αντιναύαρχος Carlone, στην παρέμβασή του ανέδειξε το ρόλο της Ελληνικής Ακτοφυλακής, που εκτελεί πολυάριθμα καθήκοντα, πλήρως αντίστοιχα με αυτά του Ιταλικού Λιμενικού Σώματος και πρόσθεσε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο διοικήσεων εδραιώθηκε διαχρονικά, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Από την πλευρά της, η κ. Falcinelli, δήλωσε: «Η σημερινή συνάντηση αποτελεί μια νέα, σημαντική ευκαιρία ανανέωσης της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας στο Μεταναστευτικό: μια συνεχής και καρποφόρα συνεργασία όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε τεχνικό και επιχειρησιακό, όπως αποδεικνύουν οι σημερινές διαβουλεύσεις μεταξύ των Αρχηγών των Λιμενικών Σωμάτων της Ιταλίας και της Ελλάδος.

Η Ιταλία και η Ελλάδα –χώρες που βρίσκονται ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή διαχείρισης του Μεταναστευτικού – θα συνεχίσουν να εργάζονται σε στενή επαφή, όπως ακριβώς έκαναν και όταν χρειάστηκε να ανταποκριθούν στη δραματική κρίση των Ουκρανών προσφύγων, έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει μια μεταναστευτική πολιτική ικανή να διασφαλίσει μια δίκαια ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες της ευθύνης προστασίας των συνόρων και στα οφειλόμενα μέτρα αλληλεγγύης προς τα Κράτη πρώτης υποδοχής των μεταναστευτικών ροών, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το υψηλότερο επίπεδο προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων όσων διασώζονται κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στην θάλασσα– Search and Rescue».

ΥΝΑΝΠ _ ΙΤΑΛ. ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΥΝΑΝΠ _ ΙΤΑΛ. ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ.ΥΝΑΝΠ _ ΙΤΑΛ. ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ..ΥΝΑΝΠ _ ΙΤΑΛ. ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ...ΥΝΑΝΠ _ ΙΤΑΛ. ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ_ΥΝΑΝΠ _ ΙΤΑΛ. ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ__ΥΝΑΝΠ _ ΙΤΑΛ. ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ,ΥΝΑΝΠ _ ΙΤΑΛ. ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ,,

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό

ΛΣ : Να μετακινείται ο φάκελος…Όχι ο πολίτης

Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό πρωτοξεκίνησε από το Υπουργείο Αιγαίου το 1998;;; Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό αποτέλεσε την πρώτη διαφήμιση των σημερινών Κ.Ε.Π.(Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών); Ποιος γνωρίζει ότι ο «προάγγελος» των σημερινών ΚΕΠ (τότε λέγονταν «Γραφεία τουΠολίτη»)

Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύει να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε σε προεκλογική συγκέντρωση «μικρό αρουραίο των υπονόμων». Το