Επίσκεψη του Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΝΔ Κ. Τρομπούκη στον Ο.Λ.Ε. ΑΕ

Τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ επισκέφθηκε ο Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ κ. Κωνστ/νος Τρομπούκης, όπου είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Λ.Ε. ΑΕ κ. Απόστολο Καμαρινάκη και στελέχη του Οργανισμού, για τα θέματα του λιμένα.

Κατά την συνάντηση εργασίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Ε. ΑΕ ενημέρωσε τον κ. Τρομπούκη για το πολύπλευρο έργο που υλοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια στον Οργανισμό με στόχο τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών της περιοχής, καθώς και το νέο, με ορίζοντα 25ετίας, μάστερ πλαν του λιμένα Ελευσίνας.

Αναφερόμενος στην δυναμική και τον ρόλο της Ελευσίνας στην ανάπτυξη του τομέα των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών, ο κ. Καμαρινάκης υπογράμμισε ότι “ο λιμένας Ελευσίνας είναι το μεγαλύτερο δημόσιο εμπορικό λιμάνι για την διακίνηση χύδην φορτίων στην Αττική και λειτουργεί συμπληρωματικά στον Πειραιά, όπου δεν διακινείται χύδην φορτίο” σημειώνοντας ότι “παρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία στο χώρο της ναυτιλίας, η Ελευσίνα συνεχίζει απρόσκοπτα να προσφέρει λιμενικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση της αγοράς”. Πρόσθεσε ότι στην δικαιοδοσία του Ο.Λ.Ε. ΑΕ εντάσσεται μία εκτεταμένη γεωγραφικά ακτογραμμή περίπου 65 χλμ, από τον Σκαραμαγκά στο Χαϊδάρι μέχρι και την Πάχη Μεγάρων, κατά μήκος της οποίας δραστηριοποιούνται μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, διυλιστήρια, ναυπηγεία, ενώ υπάρχουν και πολλοί λιμενίσκοι.

Όπως τόνισε ο ίδιος, το έργο που υλοποιεί ο Οργανισμός έχει ως βασικές κατευθύνσεις:

 • τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του λιμένα Ελευσίνας προς ενίσχυση της εμπορικής του δραστηριότητας καθώς και την οργάνωση των λιμενίσκων

 • την στήριξη πολιτιστικών δράσεων σε συνεργασία με την Ελευσίνα 2023- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης,

 • την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς της σύγχρονης ναυτιλίας,

 • την τουριστική προώθηση της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής με την χάραξη της νέας θαλάσσιας σύνδεσης “Θαλάσσια Ιερά Οδός”.

Από την πλευρά του ο κ. Τρομπούκης δήλωσε:

Επισκέπτομαι τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας προκειμένου αφενός να ενημερωθώ για την πορεία του σχεδιασμό του Master Plan του Λιμένα και αφετέρου να τονίσω το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για την πορεία αυτού του σχεδιασμού. Επιπλέον διαπίστωσα τις προοπτικές του Λιμένα Ελευσίνας στον τομέα του χύδην φορτίου αλλά και τις σημαντικές πολιτιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικής ευθύνης στις οποίες ο Οργανισμός πρωτοστατεί. Ο Τομέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας είναι πρόθυμος να συνδράμει στις πρωτοβουλίες αυτές.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν:

 • Εκπόνηση του νέου μάστερ πλαν του λιμένα Ελευσίνας.

 • Μνημόνιο Συνεργασίας Ο.Λ.Ε. ΑΕ – ΔΕΣΦΑ ΑΕ για την μεταφορά Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) μέσω των λιμενικών υποδομών Ελευσίνας.

 • Μνημόνιο Συνεργασίας Ο.Λ.Ε. ΑΕ με την Ελευσίνα 2023-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, για την φιλοξενία εκδηλώσεων σε χώρους της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα (ΧΖΛ), αρμοδιότητας Ο.Λ.Ε. ΑΕ.

 • Χάραξη της νέας θαλάσσιας σύνδεσης Πειραιά- Ελευσίνα, η λεγόμενη “Θαλάσσια Ιερά Οδός, που αποτελεί έναν νέο τουριστικό-πολιτιστικό προορισμό και βάση ανάπτυξης και προβολής της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής.

 • Απομάκρυνση ναυαγίων που επιβαρύνουν επί σειρά ετών τον κόλπο της Ελευσίνας. Ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ έχει πετύχει την οριστική απομάκρυνση εννέα ναυαγίων , από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι σήμερα.

 • Συνεργασία Ο.Λ.Ε. ΑΕ με βιομηχανικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

 • Ολοκλήρωση διαδικασίας παραχώρησης μεγάλων εκτάσεων της ΧΖΛ στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 • Πρωτοβουλίες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και συμμετοχή σε προγράμματα ηλεκτροδότησης με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και cold ironing.

 • Μνημόνιο Συνεργασίας Ο.Λ.Ε. ΑΕ με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που δίνει την δυνατότητα σε σπουδαστές να κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση στον λιμένα Ελευσίνας.

 • Η συνάντηση εργασίας ολοκληρώθηκε με περιήγηση στη χερσαία ζώνη λιμένος Ελευσίνας, όπου ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ έχει υλοποιήσει σειρά τεχνικών έργων ανάπλασης εξωραΐζοντας την εικόνα του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΕΚ: Επέκταση «μάχιμης 5ετίας»-Αυξήσεις συντάξεων-Κατάργηση ειδικής εισφοράς 1%

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος A’ 219/25.11.2022 ο νέος Ν. 4997/2022 «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις». Με το νέο νόμο, επέρχονται μεταξύ άλλων οι παρακάτω σημαντικές αλλαγές: ΦΕΚ by kranosgr on Scribd

Δημοσκόπηση με κάλπη: Στις 4 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Σενάρια εκλογών

«Μύρισε εκλογές» διαπίστωσε ο πρωθυπουργός το πρωί στην περιοδεία του στην Καλλιθέα. Όλοι πλέον διαπιστώνουν ότι το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση κινείται σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου. Από τις συνεχείς περιοδείες του κ. Μητσοτάκη έως τις άρον-άρον προβολές ημιτελών έργων (Μετρό Θεσσαλονίκης) και τις «φιλολαϊκές»

Τι αλλάζει στο πώς διοικείται το Δημόσιο

Toυ Δημήτρη Κατσαγάνη Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την περασμένη εβδομάδα νομοσχέδιο του Υπουργού Εσωτερικών, κος Μάκης Βορίδης το οποίο αφορά στην  “πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα”. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2022.  Σύμφωνα με την έκθεση ανάλυσης

Ρότα ανάπτυξης για την κρουαζιέρα στα Χανιά το 2022

Με δυναμικό τρόπο αναπτύχθηκε το 2022 η κρουαζιέρα στα Χανιά, προσθέτοντας θετικά στοιχεία στην πολύ καλή εικόνα της τουριστικής περιόδου για την περιοχή. Η περίοδος της κρουαζιέρας για το 2022 «άνοιξε» στα Χανιά τον Μάρτιο με δύο αφίξεις πλοίων και