Επιστολή του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ προς Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο

Αγιώτατε,

Με συγκίνηση διαβάζουμε τις παρεμβάσεις σας για τους ευάλωτους της γης, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για το περιβάλλον, για την ειρήνη, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων.

Με οργή και λύπη παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, κυρίως στο μεταναστευτικό ζήτημα, απάνθρωπες συμπεριφορές εκ μέρους των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της ίδιας της Ε.Ε., που, με υποκρισία μιλάνε για υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ευάλωτων και για αγώνα για την ειρήνη, ενώ την ίδια στιγμή συμμετέχουν σε πολεμικές συρράξεις και μεταχειρίζονται χωρίς έλεος ανθρώπους που δραπετεύουν από πολέμους, από την ξηρασία, από αυταρχικά καθεστώτα, από τη φτώχεια και την πείνα.

Από τον Ιούλιο του 2019 η επίσημη φωνή έχει αλλάξει και στην Ελλάδα. Από φάρος αλληλεγγύης η χώρα γίνεται ένας τόπος πόνου και βασάνων γι’ αυτούς που, ικέτες και δυστυχείς, περνούν τα σύνορά της ή αποβιβάζονται στις ακτές της. Συχνά δεν κατορθώνουν καν να αποβιβασθούν, γιατί επαναπροωθούνται στην Τουρκία με άσπλαχνο τρόπο ή, ακόμη χειρότερα, καταλήγουν στον βυθό της θάλασσας.

Οι ανοιχτές μας πόρτες έχουν μεταβληθεί σε ένα απροσπέλαστο τείχος που «προστατεύει» την Ευρώπη – φρούριο από ανυπεράσπιστους ανθρώπους, γυναίκες, άνδρες, μικρά παιδιά.

Όπως ίσως θα διαβάσατε στην επιστολή που σας απέστειλαν 36 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι λιγοστές δομές πρότυπο κλείνουν και όλες οι δομές υποδοχής μετατρέπονται σε κλειστού τύπου, δηλαδή φυλακές.

Αυτή τη στιγμή στις δομές «υποδοχής» άνθρωποι συχνά με τραύματα στο σώμα και σχεδόν πάντα στην ψυχή υποφέρουν την πείνα και το κρύο, χωρίς πρόσβαση σε υγεία, παιδεία, εργασία, χωρίς μέλλον.

Η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, εξαιτίας της υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, με αύξηση των γυναικοκτονιών, των ρατσιστικών επιθέσεων, κατακόρυφη άνοδο της αστυνομικής βίας και δραματική μείωση της κοινωνικής προστασίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους η αλληλεγγύη και η προστασία σας προς τους πιο αδύναμους, είναι περισσότερο πολύτιμη και αναγκαία. Βρισκόμαστε στον ίδιο δρόμο της ισότητας και δικαιοσύνης. Δεν παραιτούμαστε, συνεχίζουμε.

Επισυνάπτεται η επιστολή στα αγγλικά και τα ιταλικά.

Η επιστολή στα αγγλικά
Η επιστολή στα ιταλικά

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε το αμυντικό δόγμα

Φέτος συμπληρώνονται 27 χρόνια από την κρίση των Ιμίων και πέρα από τη μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατούν ζωντανή, στην Ιστορία έχει

Φιάσκο με το μαγικό φίλτρο Πανοραμίξ  κατανομής των οργανικών θέσεων των Λ/Φ στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ηρεμία επικρατεί στο Γαλατικό Χωριό των Λιμενικών παρά το γεγονός, ότι μειώθηκε και με την βούλα η εισαγωγή για το έτος 2023 των Λ/Φ κατά 40%. Φούσκα αποδείχθηκε και στην πράξη το «μαγικό φίλτρο» κατανομής των οργανικών θέσεων που κατασκεύασε

Πίτα ΕΑΑΛΣ: Οι τυχεροί της χρονιάς

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της: “Όπως επιτάσσει το έθιμο, αλλά και η δεοντολογία είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους τυχερούς της χρονιάς για την Ένωσή μας, που έτυχαν τα τέσσερα φλουριά που είχαν

Δημήτριος και Τάσος Καφετζής: Δύο αδέλφια στο πηδάλιο του Celebrity Ascent

Το κρουαζιέροπλοιο Celebrity Ascent της Celebrity Cruises, το οποίο θα ξεκινήσει από το Fort Lauderdale των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, προσφέρει δρομολόγια Ανατολικής και Δυτικής Καραϊβικής, φέρνοντας τους επιβάτες του σε λιμένες, όπως η Aruba, το Bimini, το Grand

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ