Επίθεση κατά τρανς ατόμων: Δεν ήταν μόνοι τους οι δράστες

Μαζί με τους νέους της Αριστοτέλους ήταν όσοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο, απειλούν όποιον ψήφισε τον γάμο των ομόφυλων και διώχνουν από τον “ιδιόκτητο ναό” τους όποιον διαφωνεί.

Στην πλατεία Αριστοτέλους χτες, μαζί με τους νέους που επιτέθηκαν ήταν όσοι τους ταΐζουν με μίσος. Γιατί ο ρατσιστικός λόγος οδηγεί αργά ή γρήγορα στη ρατσιστική βία. Δεν ήταν λοιπόν μόνο η εφηβική ματσίλα που έφερε τη βία. Δίπλα στους νέους της πλατείας στέκονταν πολλοί ακόμα: Έβριζαν, έφτυναν, χειροδικούσαν και πετούσαν μπουκάλια σε δύο φοβισμένα νέα παιδιά.

Στη Θεσσαλονίκη χτες βιαιοπραγούσαν κίτρινα ΜΜΕ, τοξικές φυλλάδες, «Τρωκτικά» του Τύπου. Μαζί με τους νέους της Αριστοτέλους ήταν όσοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο, απειλούν όποιον ψήφισε τον γάμο των ομόφυλων και διώχνουν από τον “ιδιόκτητο ναό” τους όποιον διαφωνεί. Χτες όρμησαν εναντίον των δύο ανθρώπων οι τηλεπαρουσιαστές με τα χοντροκομμένα αστεία και τα γελάκια που κλείνουν το μάτι στην τοξική αρρενωπότητα. Ήταν εκεί ακροδεξιοί πολιτικοί φονταμενταλιστές, η εγχώρια altRight και τα ορφανά της Χρυσής Αυγής. Ήταν εκεί γνωστοί trash τηλεδήμαρχοι, τοξικοί τηλεποινικολόγοι, τηλεσυνδικαλιστές της ΕΛΑΣ και άλλα  «attention whores». Μην καμώνεται σήμερα κανείς τον έκπληκτο και τον σοκαρισμένο.

Ο ομοφοβικός τρανσφοβικός χυλός της Αριστοτέλους είναι ο ίδιος που επιχείρησε να λιντσάρει πριν χρόνια τον Μπουτάρη. Άλλοι οι άνθρωποι, ίδιος ο μαύρος χυλός. Οι γνωστοί εθναμύντορες και εθνολαϊκιστές τότε πότιζαν τους νέους με εθνικιστικό μίσος, δημιουργούσαν οργισμένους Μακεδονομάχους. Βάφτιζαν το εθνικιστικό μίσος “ιερή πατριωτική αγανάκτηση”.  Ο ίδιος αυτός ρατσιστικός χυλός έκανε συλλήψεις και ανέβαζε “κομμάτια” σε καρότσες στην Αλεξανδρούπολη. Γιατί οι ίδιοι πάλι «καθοδηγητές» έλεγαν πως οι μετανάστες βάζουν τις φωτιές. Και κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πως η χώρα δέχεται ασύμμετρη απειλή.

Η πιο ασύμμετρη απειλή στη χώρα είναι ο εθνικοπατριωτικός οίστρος, η ματσίλα, οι θεωρίες συνωμοσίας, η «εθνική της αντίδρασης». Η πιο ασύμμετρη απειλή στη χώρα είναι η καταβύθιση στον σκοταδισμό.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαγοκέφαλοι, λεοντόψαρα και δεκάδες ξενικά είδη: Γιατί γεμίζουν οι ελληνικές θάλασσες με «εισβολείς»

Οι ελληνικές θάλασσες αλλάζουν με ρυθμούς που μέχρι πρόσφατα θα θεωρούνταν απίθανοι. Η άνοδος της θερμοκρασίας, η κλιματική αλλαγή και η αυξημένη θαλάσσια διασύνδεση έχουν ανοίξει τον δρόμο για την εγκατάσταση δεκάδων ξενικών ειδών στις ελληνικές ακτές, μεταμορφώνοντας σταδιακά τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Μεσογείου. Το φαινόμενο αυτό

Stuttgarter Zeitung: «Σε ποιον ανήκει το Αιγαίο;»

Η Stuttgarter Zeitung φιλοξενεί ρεπορτάζ για την πολυετή νομική διαμάχη Ελλάδας–Τουρκίας για το προκλητικό τουρκικό τουριστικό σλόγκαν «Turkaegean» (Τουρκικό Αιγαίο). Το δημοσίευμα επισημαίνει: «Πολλοί άνθρωποι συνδέουν αυθόρμητα το Αιγαίο με ελληνικά νησιά διακοπών όπως η Μύκονος, η Πάρος ή η Σαντορίνη. Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, από την

Aνοικτά σύνορα εντός ΕΕ απαιτεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη Γερμανία και οκτώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τερματίσουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα εντός του Χώρου Σένγκεν. Σύμφωνα με την Επιτροπή, εκτός από τη Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία,