Επίθεση Τουρκίας σε Ελλάδα για το προσφυγικό – «Η Frontex εκπροσωπεί τη μαύρη νοοτροπία της Ευρώπης»

«Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex για την προπαγάνδα τους στα θέματα επαναπροωθήσεων», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Κατηγορίες κατά της Ελλάδας και της Ε.Ε. εκτόξευσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ενώ αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, υποστήριξε ότι η Frontex εκπροσωπεί «τη μαύρη νοοτροπία της Ευρώπης στον 21ο αιώνα» και κάλεσε τους Ευρωπαίους να λογοδοτήσουν.

Ο κ. Σοϊλού χαρακτήρισε «βρώμικο» οργανισμό τη Frontex, ενώ ζήτησε την κατάργησή της. «Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και η Ευρώπη θα λογοδοτήσουν για τον θεσμό αυτό. Ο πιο βρώμικος θεσμός του κόσμου είναι η Frontex. H Ευρώπη πρέπει να εγκαταλείψει αυτόν τον θεσμό» είπε.

«Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex για την προπαγάνδα τους στα θέματα επαναπροωθήσεων», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι «κάθε επαναπροώθηση πρέπει να παρουσιαστεί με φωτογραφίες, βίντεο και ειδήσεις ως το “άσχημο πρόσωπο της Ευρώπης”».

Τσελίκ: Τυραννική η συμπεριφορά της Ελλάδας στους πρόσφυγες

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, κατηγόρησε την Ελλάδα για «τυραννική» συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες.

Καταλόγισε, επιπλέον, «μαύρη προπαγάνδα» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι οδηγεί εσκεμμένα τους πρόσφυγες στον θάνατο.

«Πρέπει να το πω ξεκάθαρα, η Ελλάδα για να κρύψει αυτήν την τυραννική συμπεριφορά της κάνει μαύρη προπαγάνδα εναντίον της Τουρκίας. Το κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους» τόνισε.

Όπως υποστήριξε, «αυτά δεν έχουν καμία βάση, ούτε νομιμότητα, απλά η Ελλάδα δείχνει την τυραννική συμπεριφορά της. Δεν κάνουν κανέναν σοβαρό εντοπισμό, δεν “αγκαλιάζουν” τους πρόσφυγες, απλά τους επαναπροωθούν, βυθίζουν τα φουσκωτά τους και η Ελλάδα εσκεμμένα οδηγεί στον θάνατο όλους, χωρίς να κάνει διάκριση σε γυναίκες και παιδιά».

«H επιθετική και η βίαια πολιτική της Ελλάδας εναντίον των ανήμπορων προσφύγων, οδήγησε στην αλλαγή πορείας του προσφυγικού κύματος και οι άνθρωποι τώρα επιλέγουν δυσκολότερους και επικίνδυνους δρόμους κι έτσι οδηγούνται στον θάνατο» συνέχισε ο ίδιος.

Μανώλης Κωστίδης

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του