Επίθεση Τουρκίας σε Ελλάδα για το προσφυγικό – «Η Frontex εκπροσωπεί τη μαύρη νοοτροπία της Ευρώπης»

«Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex για την προπαγάνδα τους στα θέματα επαναπροωθήσεων», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Κατηγορίες κατά της Ελλάδας και της Ε.Ε. εκτόξευσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ενώ αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, υποστήριξε ότι η Frontex εκπροσωπεί «τη μαύρη νοοτροπία της Ευρώπης στον 21ο αιώνα» και κάλεσε τους Ευρωπαίους να λογοδοτήσουν.

Ο κ. Σοϊλού χαρακτήρισε «βρώμικο» οργανισμό τη Frontex, ενώ ζήτησε την κατάργησή της. «Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και η Ευρώπη θα λογοδοτήσουν για τον θεσμό αυτό. Ο πιο βρώμικος θεσμός του κόσμου είναι η Frontex. H Ευρώπη πρέπει να εγκαταλείψει αυτόν τον θεσμό» είπε.

«Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex για την προπαγάνδα τους στα θέματα επαναπροωθήσεων», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι «κάθε επαναπροώθηση πρέπει να παρουσιαστεί με φωτογραφίες, βίντεο και ειδήσεις ως το “άσχημο πρόσωπο της Ευρώπης”».

Τσελίκ: Τυραννική η συμπεριφορά της Ελλάδας στους πρόσφυγες

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, κατηγόρησε την Ελλάδα για «τυραννική» συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες.

Καταλόγισε, επιπλέον, «μαύρη προπαγάνδα» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι οδηγεί εσκεμμένα τους πρόσφυγες στον θάνατο.

«Πρέπει να το πω ξεκάθαρα, η Ελλάδα για να κρύψει αυτήν την τυραννική συμπεριφορά της κάνει μαύρη προπαγάνδα εναντίον της Τουρκίας. Το κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους» τόνισε.

Όπως υποστήριξε, «αυτά δεν έχουν καμία βάση, ούτε νομιμότητα, απλά η Ελλάδα δείχνει την τυραννική συμπεριφορά της. Δεν κάνουν κανέναν σοβαρό εντοπισμό, δεν “αγκαλιάζουν” τους πρόσφυγες, απλά τους επαναπροωθούν, βυθίζουν τα φουσκωτά τους και η Ελλάδα εσκεμμένα οδηγεί στον θάνατο όλους, χωρίς να κάνει διάκριση σε γυναίκες και παιδιά».

«H επιθετική και η βίαια πολιτική της Ελλάδας εναντίον των ανήμπορων προσφύγων, οδήγησε στην αλλαγή πορείας του προσφυγικού κύματος και οι άνθρωποι τώρα επιλέγουν δυσκολότερους και επικίνδυνους δρόμους κι έτσι οδηγούνται στον θάνατο» συνέχισε ο ίδιος.

Μανώλης Κωστίδης

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες των υποβρυχίων: «Είμαστε έτοιμες να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Ναύσταθμος Σαλαμίνας Παρασκευή πρωί.  Το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού φτάνει στα υποβρύχια.  Στόχος όχι τόσο να μάθουμε αυτό το άγνωστο πλοίο του βυθού, αλλά τους ανθρώπους που το έχουν κάνει σπίτι τους.  Και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες που έχουν αρχίσει

40% λιγότεροι εισακτέοι Λ/Φ φέτος στο Λ.Σ.!!!

Βαθύτατη ανησυχία προκαλεί η μείωση του αριθμού εισακτέων ιδιωτών στο Λ.Σ. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων που δημοσιεύτηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις των δοκίμων Σημαιοφόρων για φέτος μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι (από 30 σε 24) ενώ οι

Δόκιμοι Λ/Φ: Εκπαιδεύονται για να υπηρετούν τον πολίτη

Στις 24/1/23 ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία ακόμα μία εκπαίδευση σε θέματα Βασικών Πρώτων Βοηθειών, στους Σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις εγκαταστάσεις των στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά. Μας εξέπληξε ο έντονος ενθουσιασμός αλλά και η

Συντάξεις: Έρχεται έκτακτο Δώρο Πάσχα σε όσους έχασαν την αύξηση – Δικαιούχοι και ποσά

Τρόπους αντιστάθμισης της «ζημιάς» για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς μελετά το οικονομικό επιτελείο, με το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο να κάνει λόγο για καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα,