ΕΠΛΣ Κυκλάδων: Σε Πάρο και Αντίπαρο η διεξαγωγή του Δ.Σ. – Τι τέθηκε επί τάπητος

Προ ολίγων ημερών διεξήχθη τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Λ.Σ. Κυκλάδων, εκτός της έδρας (Σύρος) της Ένωσης και συγκεκριμένα στην Πάρο, παρευρισκομένων και των Αντιπροσώπων της Ένωσης μας στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ΒΟΥΛKΙΔΗ Ιωάννη (Λ/Χ Πάρου) και ΓΑΪΔΑΡΤΖΗ Κυριάκου (Λ/Χ Νάξου).

Το νησί της Πάρου επελέγη για την διεξαγωγή του Δ.Σ. με γνώμονα, την πρωτόγνωρα αυξημένη επισκεψιμότητα που παρουσιάστηκε κατά την παρελθούσα θερινή περίοδο, όπου εμφατικά αναδείχθηκαν οι αυξημένες ανάγκες, όχι μόνο της νήσου Πάρου, αλλά και του συνόλου των νησιών του συμπλέγματος των Κυκλάδων (Τήνος, Μύκονος, Θήρα, Νάξος, κ.λ.π.) και εδόθη η ευκαιρία στους συναδέλφους, να εκφράσουν τις απόψεις τους με σκοπό την ανάδειξη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Κατά την πραγματοποίηση της επίσκεψης στο Λιμεναρχείο Πάρου, καθώς και στο Λιμενικό Σταθμό της Αντιπάρου, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του προσωπικού, όπως θέματα που αφορούν την επιμόρφωση των στελεχών, τη μείωση της γραφειοκρατίας κ.α, αλλά πρωτίστως το ζήτημα της περαιτέρω στελέχωσης των Υπηρεσιών αυτών, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους επ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.

Αναμφίβολα το θετικό αποτέλεσμα που επήλθε στη διαχείριση του όγκου των επισκεπτών κατά την απελθούσα θερινή περίοδο, η οποία σημειώνεται ότι είχε διάρκεια έως και τα μέσα του μηνός Οκτωβρίου, οφείλεται στην αυταπάρνηση, στον ζήλο και εργασία πέραν του θεσπισμένου ωραρίου, που προσέφεραν τα στελέχη του Λιμεναρχείου Πάρου – Αντιπάρου, σε συνδυασμό με την βέλτιστη αξιοποίηση και αρμονική ενσωμάτωση στην προσπάθεια αυτή των αποσπασθέντων, με μέριμνα της Κεντρικής Υπηρεσίας, στελεχών, προερχομένων κυρίως από υπηρεσίες της ηπειρωτικής χώρας.

Ιδιαιτέρως, τονίσθηκε το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός του προσωπικού καθίσταται αναγκαίο να μετακινείται μηνιαίως προς ενίσχυση των λιμενικών αρχών του ανατολικού αιγαίου, με σκοπό την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, επιτείνοντας έτσι, έτι περαιτέρω, την επιβάρυνση του προσωπικού, που καλείται να παρέχει αδιάκοπα εργασία, αποστερούμενο έτσι της δυνατότητας λήψης αδειών και ημερών ανάπαυσης, ακόμη και κατά την χειμερινή περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός στελεχών του Λ/Χ Πάρου (περίπου δέκα),έχει συμπληρώσει κατά πολύ τον απαιτούμενο χρόνο παραμονής στην υπόψη υπηρεσία και επιθυμεί να μετατεθεί εδώ και δύο χρόνια, χωρίς όμως αυτό να έχει μέχρι σήμερα καταστεί εφικτό.

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων θα συνεχίσει να στηρίζει σθεναρά τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων που υπηρετούν στην κρίσιμη και ιδιαίτερη γεωγραφική περιοχή των Κυκλάδων, ζητώντας την άμεση ενίσχυση των Λιμενικών αρχών, τουλάχιστον σε ποσοστό 80% της νέας Οργανικής τους Συνθέσεως, τόσο κατά την τοποθέτηση των υπό αποφοίτηση στελεχών από την Σχολή Δόκιμων Σημαιοφόρων και Λιμενοφυλάκων, όσο και κατά την διάρκεια των τακτικών μεταθέσεων έτους 2022, δρώντας έτσι εγκαίρως ενόψει της επερχόμενης θερινής περιόδου, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων, αναμένεται να είναι, από πλευράς επισκεψιμότητας, θεαματικά αυξημένη.

Η επαρκής και σε κατάλληλο χρόνο, στελέχωση των λιμενικών αρχών, θα διαμορφώσει τις απαιτούμενες συνθήκες για την επιτυχή και κυρίως ασφαλή διαχείριση του όγκου των επιβατών και οχημάτων που πρόκειται να διακινηθούν προλαμβάνοντας έτσι τυχόν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Σύρος, 30-11-2021

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ Γεώργιος

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λήμνος: Απουσία ναυαγοσώστη στην αστική παραλία, Λιμενικος βούτηξε και ανέσυρε αγνοούμενο κολυμβητή

Νεαρή Λιμενικος σε υπηρεσία συνοδού στο Ναυαγοσωστικο σκάφος, σε αναζητήσεις τους νεαρού κολυμβητή, μολις τον εντόπισαν βούτηξε στα σκοτεινά νερά για να τον ανασύρει με ασφάλεια Ο 21χρονος κολυμπούσε το βραδυ της Δευτέρας (08/08) στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ρωμεϊκός

VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής

Γράφτηκε από τον D-Mitch   VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG Αυτό το άρθρο αφορά ένα νέο σκάφος που κατασκευάστηκε από τη VIKING Norsafe Hellas, το MUNIN S1200 Cabin HCG, το οποίο θα υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα Ελληνικής Ακτοφυλακής. Μέχρι τώρα, μεταξύ

Γιάννης Πλακιωτάκης : 175 εκατ. για λιμάνια και 80 εκατ. για άγονες

Nέα 255 εκατ. για την ακτοπλοΐαH χρηματοδότηση έργων, οι επιδοτήσεις γραμμών, τα οφέλη για τους νησιώτες και τον τουρισμό Ένας από τους κεντρικούς στρατηγικούς στόχους της ηγεσίας του YNANΠ και του Γιάννη Πλακιωτάκη είναι η διαρκής στήριξη της ελληνικής ακτοπλοΐας,