Ερώτηση ΚΚΕ για τη λειτουργία των Στρατιωτικών Νοσοκομείων

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και ΥγείαςΘέμα: Λειτουργία Στρατιωτικών Νοσοκομείων.Τον Απρίλιο του 2013 άρχισε να λειτουργεί η Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική του 401 ΓΣΝΑ. Αποδέκτες των παρεχόμενων απ’ αυτήν υπηρεσίες, είναι τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), τα μέλη των οικογενειών τους, αλλά και ο Ελληνικός λαός γενικότερα.

Πρόσφατα, υπήρξε περιορισμός της λειτουργίας αυτής της κλινικής, με αναστολή της άδειας διενέργειας μιας σημαντικής επεμβατικής πράξης, της ονομαζόμενης TAVI (διακαθετηριακή / διαμηριαία αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας).

Η εξέλιξη αυτή, είναι συνέπεια του ελέγχου που διενήργησε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ), το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), σύμφωνα με εντολή που έλαβε με ημερομηνία 29/05/2018. Το πόρισμά του ΣΕΥΥΠ έχει ήδη σταλεί στη δικαιοσύνη, αλλά και σημαντικά του στοιχεία, έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδα.

Στα δημοσιοποιημένα στοιχεία, τα σχετιζόμενα με τη διαδικασία προμήθειας των αναγκαίων για την επέμβαση TAVI υλικών, αλλά και τη διαδικασία υλοποίησης των επεμβάσεων, υπάρχουν αναφορές για σοβαρότατες παρατυπίες, προσπάθεια παρεμπόδισης ελέγχων, αλλά και κομβική για την ασφάλεια – επιβίωση των ασθενών, παραβίαση της προβλεπόμενης επιστημονικής δεοντολογίας.

Τα παραπάνω συμβαίνουν σε μια περίοδο, που τόσο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και τα δικαιούμενα νοσοκομειακής περίθαλψης μέλη των οικογενειών τους, βιώνουν μια διαρκή υποβάθμιση τόσο στις παρεχόμενες σχετικές υπηρεσίες, όσο και στη δυνατότητα – διαδικασία πρόσβασης σ’ αυτές.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον τομέα υγείας, είναι φανερό ότι ωθεί σταθερά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως εξ άλλου και τον υπόλοιπο λαό, στα «σαγόνια» του ιδιωτικού τομέα υγείας, με εμφανές πλέον το φαινόμενο, του στησίματος ακόμη και ιδιωτικών «παραμάγαζων» στα νοσοκομεία.

Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν στους στρατιωτικούς ένα κλίμα απώλειας εμπιστοσύνης στα ζητήματα που σχετίζονται: με το νοσηλευτικό – επιστημονικό προσωπικό, τις νοσοκομειακές υποδομές αλλά και τις εφαρμοζόμενες επιστημονικές μεθόδους των στρατιωτικών νοσοκομείων, μ’ αποτέλεσμα την εξώθησή τους στην αναγκαστική, αν όχι εκβιαστική αναζήτηση λύσεων υγείας, σε τομείς που επιβαρύνουν δραματικά τον ήδη πετσοκομμένο απ’ τα κυβερνητικά μέτρα οικογενειακό τους προϋπολογισμό.ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του συνόλου των υποδομών του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, να σταματήσει η κερδοσκοπική μετάλλαξή του, να απαλλαγεί ο στρατιωτικός κλάδος της Υγείας από τη γάγγραινα του επιχειρηματικού κέρδους και της διείσδυσης και δράσης των πολυεθνικών σ’ αυτό το χώρο;2. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση σχετικά με τις παρατηρήσεις που περιλαμ-βάνονται στο πόρισμα των Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Οι βουλευτέςΘανάσης ΠαφίληςΛιάνα Κανέλλη Γιώργος ΛαμπρούληςΣταύρος Τάσσος

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Nόμος στη Φλόριντα απαγορεύει σε νέους κάτω των 16 ετών να έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία την ώρα που μαίνεται στις ΗΠΑ συζήτηση για τις επιπτώσεις τους στους νέους. Οι αμερικανικές

Μετάβαση στο περιεχόμενο