Ερυθρά Θάλασσα: Κατά 53% έχει μειωθεί η συνολική διέλευση για τα εμπορικά πλοία

Ο αριθμός των πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου που διέρχονται από το Bab el Mandeb έπεσε σε νέο χαμηλό επίπεδο για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Μαρτίου, καθώς οι επιθέσεις των Χούθι και πριν τη χθεσινή δολοφονική επίθεση του True Confidence.

Οι επιθέσεις των ανταρτών της Υεμένης ώθησαν τη συνολική κίνηση να μειωθεί κατά 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Περίπου 92 πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου ταξίδεψαν στην Ερυθρά Θάλασσα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, από 98 που ήταν επτά ημέρες νωρίτερα σύμφωνα με την ανάλυση της Lloyd’s List Intelligence.

Αυτός ο τύπος πλοίου- τα φορτηγά ήταν εκείνα που δεν έκαναν σε μεγάλο αριθμό τον περίπλου της Αφρικής σε σύγκριση με άλλους τύπους ειδικά τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η συνολική κυκλοφορία πλοίων μέσω του Bab el Mandeb μειώθηκε κατά 9% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σε 241 από 264 εμπορικά πλοία άνω των 10.000 dwt, η πρώτη πτώση που παρατηρείται από τα μέσα του και ήταν η πρώτη μείωση μέσα στον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι διελεύσεις είχαν σταθεροποιηθεί εν μέσω λιγότερων επιθέσεων από από τους Χούθι, οι οποίες έχουν βάλει στο στόχαστρο περισσότερα από 60 πλοία μετά την πειρατεία του πλοίου ro-ro Galaxy Leader στις 19 Νοεμβρίου.

Ο αριθμός των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και των γενικών φορτηγών πλοίων ήταν σταθερός, πριν από τη δολοφονική επίθεση αλλά αντίστοιχα παραμένουν 76% και 24% χαμηλότερα από τον μέσο όρο, σύμφωνα με την ανάλυση.

Δεν υπάρχει πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου-LNG Carrier που να έχει χρησιμοποιήσει το στενό από τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ μόνο δύο πετρελαιοφόρα και φορτηγά μεταφοράς αυτοκινήτων εντοπίστηκαν αντανακλώντας μια πτώση 92% στη μέση εβδομαδιαία κυκλοφορία.

Παρόμοιες μειώσεις παρατηρούνται σε όλους τους τύπους πλοίων για το Σουέζ η οποία με 216 πλοία ήταν κατά 16% χαμηλότερη εβδομάδα σε σχέση με μία εβδομάδα πριν και είναι μειωμένες κατά 47% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι διελεύσεις από το Σουέζ για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Μαρτίου είναι οι δεύτερες χαμηλότερες από τις αρχές του Νοέμβριος. Περίπου 205 διελεύσεις πλοίων παρατηρήθηκαν για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Φεβρουαρίου.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραχώρηση αιγιαλών και παραλιών: Οι αλλαγές που φέρνει ο ν. 5092/2024*

Στοχεύοντας στη μεγαλύτερη διαφάνεια των διαγωνισμών παραχώρησης μέσω κεντρικής ηλεκτρονικής διαδικασίας και την υψηλότερη αποτελεσματικότητα των ελέγχων μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση των ποινών, προσπαθεί να αντιμετωπίσει διαχρονικές παθογένειες. Από την άλλη, όμως, έχει

Οι θέσεις της CLIA για τη θαλάσσια συνδεσιμότητα

Στη συνάντηση, ο κ. Vago εξέφρασε την αλληλεγγύη του κλάδου της κρουαζιέρας προς τον ευρύτερο ναυτιλιακό τομέα στον κορυφαίο στόχο της διασφάλισης της ασφάλειας των ναυτικών, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες απειλές στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού. Η CLIA ανέδειξε την

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Συζητήθηκε η περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους

Ειδικότερα, η κυρία Σταυρουλάκη έθεσε ζήτημα αν πράγματι υπάρχει θέμα αντιθέτων αποφάσεων (δηλαδή θέμα παραδεκτού) μεταξύ των αποφάσεων του ΣτΕ και του Α.Π., καθώς το κάθε ένα από αυτά τα δύο δικαστήρια επελήφθη επί διαφορετικών νομοθετικών δεδομένων. Κατά την εισηγήτρια, τον Α.Π. τον

Χούθι: «Έχουμε επιτεθεί σε περισσότερα από 100 πλοία του εχθρού»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν σε περίπου 100 πλοία «που συνδέονταν με τον εχθρό», δηλαδή το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, αφότου ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο