Εύη Χριστοφιλοπούλου: Έφυγα από το ΠΑΣΟΚ γιατί απογοητεύτηκα -Η αντιπολίτευση που κάνει ο Ανδρουλάκης είναι της δεκαετίας του ’80

Τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και προσχώρησε στη ΝΔ εξήγησε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

«Τα τελευταία τρία χρόνια έχω απογοητευτεί από τον χώρο τον οποίο υποστήριξα για πάρα πολύ καιρό, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή», είπε αρχικά η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ σημείωσε πως ποτέ δεν ήθελε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ έχει έναν σοβαρό κεντρώο χώρο, έχει τον συντηρητικό χώρο, έχει και τον φιλελεύθερο χώρο, άρα εγώ θεωρώ ότι είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Ζούμε σε μια εποχή συγκλίσεων προς το κέντρο, όπου ο πραγματικός πολιτικός αντίπαλος και εχθρός είναι ο ακροδεξιός λαϊκισμός και ο ακροαριστερός λαϊκισμός. Τα άκρα απειλούν την Ευρώπη, την Ελλάδα», επισήμανε.

Αναφορικά με την άποψή της ότι έφυγε από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ήθελε το κόμμα της να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε:

«Δεν το ήθελα σε καμία περίπτωση, από καιρό και εγώ και άλλα μέλη του ΠΑΣΟΚ το είχαμε επισημάνει με πάρα πολλούς τόνους, όχι γιατί εχθρευόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διότι, πρώτον, δεν είμαστε αριστεροί και, δεύτερον και κυριότερο, ήμασταν πολύ επιφυλακτικοί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε στο παρελθόν με την αντιμνημονιακή οργή και το πώς πολιτεύτηκε με λαϊκισμό πόσο έβλαψε τη χώρα. Και ο κόσμος το έχει καταλάβει αυτό πια και δεν θέλουμε πολλοί από εμάς σε καμία περίπτωση να έχουμε καμία σχέση με εκείνο που υπήρξε ο ΣΥΡΙΖΑ και ούτε με ό,τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα».

Όσον αφορά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, η Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε: «Δεν έχει νόημα να πω κάτι, φοβάμαι ότι έχει εγκλωβιστεί σε έναν στενό κύκλο. Καλό θα ήταν να ανοίξει περισσότερο και να αναθεωρήσει. Ενώ θα μπορούσε ως νεότερη γενιά πολιτικών να ανοίξει τα φτερά του και να πάει σε μια πολιτική ουσιαστικής αντιπολίτευσης, έχει παραμείνει στην αντιπολίτευση του ”όχι σε όλα”. Είναι της δεκαετίας του ’80 αυτή η αντιπολίτευση, έχει παρέλθει».

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: Ποιοι κινδυνεύουν με κάθειρξη 10 ετών

Ο νέος ποινικός κώδικας, που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, περιλαμβάνει αλλαγές και στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συγκεκριμένα αυστηροποιεί τις ποινές που ορίζονται στην περίπτωση παραβίασης κόκκινου σηματοδότη καθώς και σε άλλες παραβάσεις, όπως η κατανάλωση αλκοόλ. Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο

Κλεμμένα αυτοκίνητα: Με ποια μέθοδο τα πουλάνε οι επιτήδειοι

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές αυτοκινήτων στην Ελλάδα, αφού υπολογίζεται πως κάθε χρόνο στην Ελλάδα κλέβονται 30.000 αυτοκίνητα, τα περισσότερα από αυτά στην Αττική. Ωστόσο, η μέθοδος που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και η επινοητικότητά τους προκειμένου να διαθέσουν τα κλεμμένα αυτοκίνητα στην αγορά ξεπερνά κάθε φαντασία.

Αποκαλύψεις από την υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου: «Πέραν της Τουρκίας είχαμε να αντιμετωπίσουμε το ρωσικό μπλοκ στον ΙΜΟ»

Τα παραπάνω δήλωσε την Τρίτη η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρία Χατζημανώλη. Σε συζήτηση στο 7o συνέδριο Capital Link, του οποίου το ΚΥΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας, η κ. Χατζημανώλη χαρακτήρισε την εκλογή ως σημαντική, αφού η Κύπρος κατάφερε να διατηρήσει όλες της

Μετάβαση στο περιεχόμενο