“Έξυπνες” σημαδούρες ποντίζει το λιμάνι Λεμεσού

Μια πρωτοποριακή πλωτή πλατφόρμα αισθητήρων με τη μορφή σημαντήρα ναυσιπλοΐας ποντίστηκε σήμερα στο λιμάνι της Λεμεσού για να υποβληθεί σε τελικές δοκιμές πριν την έναρξη κανονικής λειτουργίας της. 

Η καινοτόμος πλατφόρμα θεωρείται σημαντική ερευνητική υποδομή για την παρακολούθηση των Κυπριακών θαλασσίων ζωνών σε πραγματικό χρόνο και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης μεταξύ του Κυπριακού Marine and Maritime Institute και της Κυπριακής εταιρείας.

Ο σημαντήρας είναι μέρος της αποστολής με την επωνυμία “Proteus” και αποβλέπει στη δημιουργία συστήματος ψηφιακής γνώσης των θαλασσών της μεγαλονήσου.

Image

Image

Image

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο