Φλώρος: Προτεραιότητα η συνεργασία με τη Γαλλία και στο πεδίο του Διαστήματος

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε σήμερα στο Πεντάγωνο με τον Διοικητή της Commandement de l’Espace της Γαλλίας
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Διοικητή της Commandement de l’Espace της Γαλλίας Général de Division Aérienne Michel Friedling, ο οποίος βρίσκεται στην Χώρα μας κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντή Γ΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχου (Ι) Χρήστου Τελλίδη στο πλαίσιο της υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν την 21 Ιανουαρίου 2022 μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Ομολόγου του Αρχηγού Άμυνας της Γαλλίας General Thierry Burkhard.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις ασφαλείας στο επιχειρησιακό πεδίο του Διαστήματος, όπως και στους τρόπους εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος και Γαλλίας.

Ειδικότερα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε την σημαντική συμμετοχή 2 Παρατηρητών της νεοσυσταθείσας Διεύθυνσης Διαστήματος του ΓΕΕΘΑ στην Στρατιωτική Διαστημική Άσκηση «ASTERX 2022», που πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη της Γαλλίας, τονίζοντας την πρόθεσή του οι Ένοπλες Δυνάμεις να συμμετέχουν ενεργά στην εν λόγω σειρά ασκήσεων και στο μέλλον.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε επίσης ότι σε συνέχεια και των πρωτοβουλιών που έχουν ήδη αναληφθεί, η δραστηριοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων στο εν λόγω πεδίο σε συνεργασία με φορείς σε εθνικό, διμερές και συμμαχικό πλαίσιο αποτελεί υψηλή προτεραιότητα, με σκοπό την ταυτόχρονη αναβάθμιση των δυνατοτήτων τους στο σύνολο των επιχειρησιακών πεδίων.

Κατά την επίσκεψη του Διοικητή της Commandement de l’Espace της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Διευθυντή Γ’ Κλάδου και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαστήματος του ΓΕΕΘΑ, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην συμμετοχή Ελλήνων Αξιωματικών σε Γαλλικά εκπαιδευτικά προγράμματα, στην πραγματοποίηση επισκέψεων στις Γαλλικές υποδομές Διαστήματος, στην συμμετοχή της Ελλάδος στο NATO Space Centre of Excellence, καθώς και στην συνεργασία των 2 Χωρών στα δορυφορικά προγράμματα.

Ακολούθως ο Διοικητής της Commandement de l’Espace, επισκέφθηκε το Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), όπου ενημερώθηκε για την λειτουργία του Κλειστού Δορυφορικού Δικτύου (ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ).

 

14_jun_02_004_F
14_jun_02_001
Φλώρος: Προτεραιότητα η συνεργασία με τη Γαλλία και στο πεδίο του Διαστήματος
14_jun_02_003

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων: Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για μετατάξεις και αποσπάσεις

Με ανακοίνωση της, η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων έκανε γνωστό ότι αναρτήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών τα αιτήματα των Φορέων για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων με μετάταξη καθώς και αναγκών με απόσπαση στο πλαίσιο του Β΄ Κύκλου 2022 του Ενιαίου Συστήματος

Κύμη: Στο νέο λιμάνι βρέθηκε βυθισμένο σκάφος από λιμενικούς

Μεσημβρινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια πεζής περιπολίας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κύμης, διαπιστώθηκε, η βύθιση του Ε/Ρ-Τ/Χ σκάφους «ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ» Τ.Π. 1818, στον νέο λιμένα Κύμης. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, καθώς δεν υπήρχε άτομο εντός του σκάφους

Πλοίο γερμανικής ΜΚΟ με 261 πρόσφυγες, ζητάει άδεια να ελλιμενιστεί σε Ιταλία ή Μάλτα

Πλοίο γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης το οποίο εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο προσπαθούσε χθες Τετάρτη να εξασφαλίσει την άδεια για να ελλιμενιστεί είτε στη Μάλτα, ή στην Ιταλία, προκειμένου να αποβιβάσει εκατοντάδες ανθρώπους που διέσωσε ανοικτά της Λιβύης.  Το σκάφος Humanity 1, της ΜΚΟ SOS Humanity («Ανθρωπότητα SOS»), πλέει προς την κατεύθυνση των ακτών της

Αναζητήσεις Google 2022: Τι ψάξαμε περισσότερο στην Ελλάδα

Αποχαιρετώντας το 2022, η Google ανακοίνωσε τις ετήσιες «λίστες της χρονιάς», με τις αναζητήσεις που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη κορύφωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι λίστες περιλαμβάνουν 9 διαφορετικές κατηγορίες, οι οποίες αποτυπώνουν τους βασικότερους τομείς ενδιαφέροντος των χρηστών: διασημότητες και