Φλώρος: Προτεραιότητα η συνεργασία με τη Γαλλία και στο πεδίο του Διαστήματος

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε σήμερα στο Πεντάγωνο με τον Διοικητή της Commandement de l’Espace της Γαλλίας
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Διοικητή της Commandement de l’Espace της Γαλλίας Général de Division Aérienne Michel Friedling, ο οποίος βρίσκεται στην Χώρα μας κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντή Γ΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχου (Ι) Χρήστου Τελλίδη στο πλαίσιο της υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν την 21 Ιανουαρίου 2022 μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Ομολόγου του Αρχηγού Άμυνας της Γαλλίας General Thierry Burkhard.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις ασφαλείας στο επιχειρησιακό πεδίο του Διαστήματος, όπως και στους τρόπους εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος και Γαλλίας.

Ειδικότερα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε την σημαντική συμμετοχή 2 Παρατηρητών της νεοσυσταθείσας Διεύθυνσης Διαστήματος του ΓΕΕΘΑ στην Στρατιωτική Διαστημική Άσκηση «ASTERX 2022», που πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη της Γαλλίας, τονίζοντας την πρόθεσή του οι Ένοπλες Δυνάμεις να συμμετέχουν ενεργά στην εν λόγω σειρά ασκήσεων και στο μέλλον.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε επίσης ότι σε συνέχεια και των πρωτοβουλιών που έχουν ήδη αναληφθεί, η δραστηριοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων στο εν λόγω πεδίο σε συνεργασία με φορείς σε εθνικό, διμερές και συμμαχικό πλαίσιο αποτελεί υψηλή προτεραιότητα, με σκοπό την ταυτόχρονη αναβάθμιση των δυνατοτήτων τους στο σύνολο των επιχειρησιακών πεδίων.

Κατά την επίσκεψη του Διοικητή της Commandement de l’Espace της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Διευθυντή Γ’ Κλάδου και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαστήματος του ΓΕΕΘΑ, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην συμμετοχή Ελλήνων Αξιωματικών σε Γαλλικά εκπαιδευτικά προγράμματα, στην πραγματοποίηση επισκέψεων στις Γαλλικές υποδομές Διαστήματος, στην συμμετοχή της Ελλάδος στο NATO Space Centre of Excellence, καθώς και στην συνεργασία των 2 Χωρών στα δορυφορικά προγράμματα.

Ακολούθως ο Διοικητής της Commandement de l’Espace, επισκέφθηκε το Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), όπου ενημερώθηκε για την λειτουργία του Κλειστού Δορυφορικού Δικτύου (ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ).

 

14_jun_02_004_F
14_jun_02_001
Φλώρος: Προτεραιότητα η συνεργασία με τη Γαλλία και στο πεδίο του Διαστήματος
14_jun_02_003

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του