Φορολογικές δηλώσεις 2023: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής τους – Έρχεται το… εναλλακτικό 112 για τους «ξεχασιάρηδες»

H προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων του έτους 2022, παρατάθηκε ως τις 31 Αυγούστου.
Έως την ίδια ημερομηνία (31 Αυγούστου) θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες από τις οκτώ δόσεις για την εξόφληση του φόρου, στις φορολογικές δηλώσεις 2023.

Η έκπτωση 3% εξακολουθεί να ισχύει για όσους έχουν ήδη καταβάλλει εφάπαξ το φόρο έως τις 31 Ιουλίου.

Για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται σε έξι μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο.

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση της προθεσμίας -Έως 31/8/2023

Φόρος εισοδήματος: Πληρωμή σε 8 δόσεις

Διπλή δόση έως τέλος Αυγούστου

Έρχεται «112» από την ΑΑΔΕ
Πρόκειται για σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης στα κινητά τηλέφωνα των φορολογουμένων για τις φορολογικές υποχρεώσεις και τις δόσεις ρυθμίσεων οφειλών.

Με τη νέα εφαρμογή (app) για κινητά Android ή iOS οι φορολογούμενοι θα μπορούν να βλέπουν τη φορολογική τους εικόνα ή διαφορετικά το προφίλ τους, να πληρώνουν τις οφειλές τους και να λαμβάνουν ενημερώσεις και προσωποποιημένες ειδοποιήσεις για επερχόμενες υποχρεώσεις τους.

Με τα μηνύματα υπενθύμισης και ειδική εφαρμογή φορολογικού ημερολογίου η ΑΑΔΕ θα φροντίζει για την έγκαιρη υπενθύμιση των φορολογικών υποχρεώσεων, αναδεικνύοντας και τον κίνδυνο λήψης αναγκαστικών μέτρων στην περίπτωση που οι υποχρεώσεις γίνουν ληξιπρόθεσμες.

Ουσιαστικά η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί και ως φορολογικό ημερολόγιο, το οποίο θα είναι προσωποποιημένο για κάθε φορολογούμενο.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι με τη νέα εφαρμογή θα αυξηθούν σημαντικά οι εμπρόθεσμες πληρωμές, δεδομένου ότι πολλοί φορολογούμενοι πληρώνουν με καθυστέρηση δύο ή τριών ημερών, όχι από σκοπιμότητα, αλλά λόγω ολιγωρίας.

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής τους – Έρχεται το… εναλλακτικό 112 για τους «ξεχασιάρηδες»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο