Φωτογραφίες: Μεταφορέας ζώων ανατρέπεται και βυθίζεται, σκοτώνει 15.000 πρόβατα

Ένας ψεκασμός αέρα και νερού αναδύεται στην πρύμνη του Al Badri 1 (άκρα δεξιά) καθώς το αναποδογυρισμένο σκάφος βυθίζεται στην προβλήτα (Μέσα κοινωνικής δικτύωσης)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ 12 ΙΟΥΝ 2022 22:34 ΑΠΟ THE MARITIME EXECUTIVE

Την Κυριακή, ένα πλοίο που μετέφερε σχεδόν 16.000 πρόβατα ανατράπηκε και βυθίστηκε στο αγκυροβόλιο του σε λιμάνι στο Σουδάν. Όλα τα μέλη του πληρώματος διέφυγαν με ασφάλεια, αλλά σχεδόν όλο το φορτίο χάθηκε. 

Το σκάφος Al Badri 1 ( αναφέρεται εσφαλμένα ως Badr 1)  άρχισε να βυθίζεται στην προβλήτα στο Suakin του Σουδάν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Το πλοίο ανατράπηκε αργά, είπαν αξιωματούχοι στον Guardian και το πλήρωμα είχε αρκετό χρόνο για να αποβιβαστεί. Μόνο περίπου 700 πρόβατα διέφυγαν και επέζησαν. 

Η απώλεια του Al Badri 1 μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες του λιμανιού, καθώς και το περιβάλλον, δεδομένης της πιθανότητας διαρροής μαζούτ και των λυμάτων από τη σήψη χιλιάδων προβάτων. Το σκάφος είναι τώρα βυθισμένο δίπλα στο αγκυροβόλιο του, παρεμποδίζοντας τη χρήση της προβλήτας μέχρι να καθαριστεί το ναυάγιο. 

Το Al Badri 1 (πρώην όνομα Henry Stahl,  Ester 1, Ytong 1, Malak 1 ) ήταν ένα φορτηγό ro/ro με ράμπα πρύμνης που κατασκευάστηκε αρχικά το 1973 και μετατράπηκε σε μεταφορέα ζώων αργότερα στη διάρκεια της ζωής του. Είχε ιστορικό ελλείψεων στον έλεγχο του λιμανιού τα τελευταία χρόνια, καθώς και ένα κενό 10 ετών από το 2008-18 κατά το οποίο δεν είχε επιθεωρήσεις PSC. 

Εικόνες από πριν και μετά τη μετατροπή του Al Badri 1  υποδηλώνουν ότι τέσσερα επιπλέον καταστρώματα συγκολλήθηκαν πάνω από το επίπεδο του κύριου καταστρώματος του πλοίου για να προσθέσουν περισσότερο χώρο για τα ζώα. 

Σε όλο τον κόσμο, οι μεταφορείς ζώων είναι γενικά μεγαλύτεροι από το μέσο εμπορικό πλοίο και η μέση ηλικία του στόλου για την κατηγορία υπερβαίνει τα 40 χρόνια. Σχεδόν όλες είναι μετατροπές, συχνά από πλοία ro/ro. Τα πλοία που επιλέχθηκαν για τη διαδικασία μετατροπής έχουν συνήθως ήδη φτάσει στην κανονική ηλικία για κατεδάφιση (περίπου 30) όταν ξεκινούν τη νέα τους ζωή, με βάση μια μελέτη του 2021 από το Animal Welfare Foundation, Tierschutzbund Zürich και Robin des Bois. 

Ένα παρόμοιο περιστατικό  συνέβη στο πλοίο μεταφοράς ζώων Queen Hind τον Νοέμβριο του 2019. Το πλοίο ανατράπηκε στα ανοιχτά της Ρουμανίας κάτω από ασυνήθιστες  συνθήκες, πνίγοντας σχεδόν όλα τα 15.000 πρόβατα που επέβαιναν στο πλοίο. 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ε.Α.Α.Λ.Σ : Ενημέρωση μερισματούχων για χορήγηση έκτακτου επιδόματος από ΜΤΝ Δεκεμβρίου 2022

Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Λ.Σ Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι άλλη μια πάγια επιδίωξη της Διοίκησής μας έγινε πραγματικότητα, αφού πριν τα τέλη του μηνός Δεκεμβρίου το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού θα χορηγήσει έκτακτο εφάπαξ μέρισμα στους δικαιούχους του. Ειδικότερα, η σχετική εισήγηση του

Νέα τουρκική προκλήση: Αλιευτικά ψάρευαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, συνοδεία ακταιωρού! – Τον… χαβά του ο Τσαβούσογλου

Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια. Δεν περνά ούτε μια μέρα, που η Τουρκία, δεν θα προκαλέσει είτε από αέρα, είτε από θάλασσα, είτε διπλωματικά. Η Άγκυρα, με συνεχείς προκλητικές ενέργειες, θέλει να ρίξει λάδι στην φωτιά Αυτή τη φορά δύο τουρκικά αλιευτικά βγήκαν για ψάρεμα βόρεια της

La Repubblica: Νέα ένταση στις σχέσεις Ιταλίας – Γαλλίας λόγω μεταναστευτικού

Το μεταναστευτικό προκαλεί νέα ένταση ανάμεσα στην Ιταλία και στη Γαλλία, όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Η συγκεκριμένη διαφορά αφορά τα πλοία των ΜΚΟ και το αν πρέπει να κατευθύνονται, κυρίως, προς ιταλικά λιμάνια. Σύμφωνα με τη La

Βρετανία, Ιαπωνία και Ιταλία συνεργάζονται για την κατασκευή μαχητικού νέας γενιάς ως το 2035

Η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία θα αναπτύξουν από κοινό ένα μαχητικό αεροσκάφος νέας γενιάς έως το 2035, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι ηγέτες των τριών χωρών σε κοινή δήλωση. Η συμφωνία ουσιαστικά συνδυάζει το βρετανo-ιταλικό σχέδιο του μαχητικού νέας