Φράσεις-κλειδιά για ένα ταξίδι στο εξωτερικό

Υπάρχουν περισσότερες από 6.000 γλώσσες στον κόσμο, αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν μιλάει περισσότερες από δύο ή τρεις.

Τα γλωσσικά εμπόδια μπορεί να προκαλέσουν απογοήτευση ή και προβλήματα, εάν ταξιδεύετε σε μια χώρα όπου οι κάτοικοι δεν μιλούν έστω κάποια υποτυπώδη αγγλικά. Καλό θα ήταν να ξέρουμε ορισμένες φράσεις-κλειδιά που μπορεί να διευκολύνουν την επικοινωνία μας σε ένα ταξίδι.

«Ευχαριστώ»

Ζητώντας ακόμα την πιο απλή πληροφορία όταν είμαστε σε μια ξένη χώρα, το ευχαριστώ είναι αυτό με το οποίο θα κλείσουμε την κουβέντα μας, οπότε είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να μάθουμε πώς μεταφράζεται στη γλώσσα της χώρας που θα επισκεφτούμε.

«Γεια» και «αντίο»

Οι δυο αυτοί χαιρετισμοί είναι επίσης ένας απλός τρόπος να δείξουμε την εκτίμησή μας σε κάποιον με τον οποίο μόλις μιλήσαμε.

«Συγγνώμη»

Το συγγνώμη είναι ακόμα μια φράση που θα χρειαστούμε σε ένα ταξίδι σε μια ξένη χώρα. Είτε πρόκειται να ζητήσουμε οδηγίες για να πάμε κάπου είτε για να διασχίσουμε μια συνωστισμένη αποβάθρα, η λέξη «συγγνώμη» μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

«Τουαλέτα»

Για να αποφύγουμε τυχόν δυσκολίες καλό είναι να ξέρουμε πώς μπορούμε να φτάσουμε στην τουαλέτα κάποιου μαγαζιού ρωτώντας στη γλώσσα των ντόπιων.

«Ναι» και «όχι»

Το ναι και το όχι είναι ίσως οι λέξεις που πρέπει οπωσδήποτε να μάθουμε πριν επισκεφτούμε μια ξένη χώρα.

«Πού είναι»

Καμιά φορά ένας χάρτης μπορεί να μας μπερδέψει σχετικά με το πώς θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Αν ξέρουμε βέβαια, να ρωτήσουμε κάποιον ντόπιο στη γλώσσα του, πού είναι το μέρος το οποίο αναζητάμε, μπορεί φτάσουμε στον προορισμό μας χωρίς κόπο.

«Βοήθεια»

Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, καλό είναι να γνωρίζουμε πώς θα ζητήσουμε βοήθεια στην τοπική γλώσσα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωπαϊκό Κονκλάβιο: «Ευρώπη 2040: Το Αύριο είναι Σήμερα»

Το Ευρωπαϊκό Κονκλάβιο είναι μια πρωτοβουλία από πρώην υπουργούς, κορυφαίους διπλωμάτες και διανοητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Έχει ως στόχο να αναδείξει τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Ευρωπαίων

Πανικός στην Τουρκία για το ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ (Α472): «Δεν ύψωσε Τουρκική σημαία» στην Σμύρνη – Τι απαντά το Τουρκικό ΥΠΑΜ

Πανικός έχει ξεσπάσει στα Τουρκικά social media και μέσα ενημέρωσης σήμερα για το πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ (Α-472), το οποίο πυροδότησε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη μη ύψωση της τουρκικής σημαίας κατά την επίσκεψή του

Α’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. ΡΕΪΖΗΣ Δρόσος

Γεννήθηκε στη Σητεία το έτος 1969. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εισήλθε στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. το 1993 και αποφοίτησε το 1995 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υπηρέτησε στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου ως Υπολιμενάρχης και στα

Την παραίτησή τους από την κυβέρνηση υποβάλλουν Γιάννης Μπρατάκος και Σταύρος Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.   «Η

Μετάβαση στο περιεχόμενο