Φράσεις-κλειδιά για ένα ταξίδι στο εξωτερικό

Υπάρχουν περισσότερες από 6.000 γλώσσες στον κόσμο, αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν μιλάει περισσότερες από δύο ή τρεις.

Τα γλωσσικά εμπόδια μπορεί να προκαλέσουν απογοήτευση ή και προβλήματα, εάν ταξιδεύετε σε μια χώρα όπου οι κάτοικοι δεν μιλούν έστω κάποια υποτυπώδη αγγλικά. Καλό θα ήταν να ξέρουμε ορισμένες φράσεις-κλειδιά που μπορεί να διευκολύνουν την επικοινωνία μας σε ένα ταξίδι.

«Ευχαριστώ»

Ζητώντας ακόμα την πιο απλή πληροφορία όταν είμαστε σε μια ξένη χώρα, το ευχαριστώ είναι αυτό με το οποίο θα κλείσουμε την κουβέντα μας, οπότε είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να μάθουμε πώς μεταφράζεται στη γλώσσα της χώρας που θα επισκεφτούμε.

«Γεια» και «αντίο»

Οι δυο αυτοί χαιρετισμοί είναι επίσης ένας απλός τρόπος να δείξουμε την εκτίμησή μας σε κάποιον με τον οποίο μόλις μιλήσαμε.

«Συγγνώμη»

Το συγγνώμη είναι ακόμα μια φράση που θα χρειαστούμε σε ένα ταξίδι σε μια ξένη χώρα. Είτε πρόκειται να ζητήσουμε οδηγίες για να πάμε κάπου είτε για να διασχίσουμε μια συνωστισμένη αποβάθρα, η λέξη «συγγνώμη» μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

«Τουαλέτα»

Για να αποφύγουμε τυχόν δυσκολίες καλό είναι να ξέρουμε πώς μπορούμε να φτάσουμε στην τουαλέτα κάποιου μαγαζιού ρωτώντας στη γλώσσα των ντόπιων.

«Ναι» και «όχι»

Το ναι και το όχι είναι ίσως οι λέξεις που πρέπει οπωσδήποτε να μάθουμε πριν επισκεφτούμε μια ξένη χώρα.

«Πού είναι»

Καμιά φορά ένας χάρτης μπορεί να μας μπερδέψει σχετικά με το πώς θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Αν ξέρουμε βέβαια, να ρωτήσουμε κάποιον ντόπιο στη γλώσσα του, πού είναι το μέρος το οποίο αναζητάμε, μπορεί φτάσουμε στον προορισμό μας χωρίς κόπο.

«Βοήθεια»

Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, καλό είναι να γνωρίζουμε πώς θα ζητήσουμε βοήθεια στην τοπική γλώσσα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Β. Κικίλιας στη συνάντηση με ΠΝΟ: Θα συνεργαστούμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια προς όφελος των ναυτικών και της ναυτιλιακής κοινότητας

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συνάντηση εργασίας του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και του Α’ Υπαρχηγού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Αντιναυάρχου Λ.Σ. Χρήστου Κοντορουχά, με

Στατιστικά στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων – Κέντρου Αμέσου Δράσεως του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για το έτος 2024

Από τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ανακοινώνεται η δραστηριότητα του Κέντρου Επιχειρήσεων (Κ.ΕΠΙΧ.) – Κέντρου Αμέσου Δράσεως (Κ.Α.Δ.) κατά το έτος 2024. Στους πίνακες, σχεδιαγράμματα και γραφήματα που επισυνάπτονται προσδιορίζονται οι επιχειρησιακές αποστολές που ανελήφθησαν από το Κ.ΕΠΙΧ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Β. Κικίλιας στη «Ναυτεμπορική»: Στόχος μας η συγκράτηση των τιμών στα εισιτήρια»

«Στόχος μας είναι να συγκρατηθούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτήριων, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και μείωση τιμών σε κάποιες κατηγορίες, όπως στα ταχύπλοα» δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» και

ΔΝΤ: Βλέπει ανάπτυξη 2% για την Ελλάδα το 2025 και υποχώρηση του πληθωρισμού στο 2,4%

Ανάπτυξη στο 2% για το 2025, από 2,3% το 2024, προβλέπει στην έκθεση “World Economic Outlook” tτην πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Ελλάδας το ΔΝΤ. Παράλληλα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει μονοψήφια ανεργία στην Ελλάδα, αλλά και υψηλό έλλειμμα στο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο