Φράσεις-κλειδιά για ένα ταξίδι στο εξωτερικό

Υπάρχουν περισσότερες από 6.000 γλώσσες στον κόσμο, αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν μιλάει περισσότερες από δύο ή τρεις.

Τα γλωσσικά εμπόδια μπορεί να προκαλέσουν απογοήτευση ή και προβλήματα, εάν ταξιδεύετε σε μια χώρα όπου οι κάτοικοι δεν μιλούν έστω κάποια υποτυπώδη αγγλικά. Καλό θα ήταν να ξέρουμε ορισμένες φράσεις-κλειδιά που μπορεί να διευκολύνουν την επικοινωνία μας σε ένα ταξίδι.

«Ευχαριστώ»

Ζητώντας ακόμα την πιο απλή πληροφορία όταν είμαστε σε μια ξένη χώρα, το ευχαριστώ είναι αυτό με το οποίο θα κλείσουμε την κουβέντα μας, οπότε είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να μάθουμε πώς μεταφράζεται στη γλώσσα της χώρας που θα επισκεφτούμε.

«Γεια» και «αντίο»

Οι δυο αυτοί χαιρετισμοί είναι επίσης ένας απλός τρόπος να δείξουμε την εκτίμησή μας σε κάποιον με τον οποίο μόλις μιλήσαμε.

«Συγγνώμη»

Το συγγνώμη είναι ακόμα μια φράση που θα χρειαστούμε σε ένα ταξίδι σε μια ξένη χώρα. Είτε πρόκειται να ζητήσουμε οδηγίες για να πάμε κάπου είτε για να διασχίσουμε μια συνωστισμένη αποβάθρα, η λέξη «συγγνώμη» μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

«Τουαλέτα»

Για να αποφύγουμε τυχόν δυσκολίες καλό είναι να ξέρουμε πώς μπορούμε να φτάσουμε στην τουαλέτα κάποιου μαγαζιού ρωτώντας στη γλώσσα των ντόπιων.

«Ναι» και «όχι»

Το ναι και το όχι είναι ίσως οι λέξεις που πρέπει οπωσδήποτε να μάθουμε πριν επισκεφτούμε μια ξένη χώρα.

«Πού είναι»

Καμιά φορά ένας χάρτης μπορεί να μας μπερδέψει σχετικά με το πώς θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Αν ξέρουμε βέβαια, να ρωτήσουμε κάποιον ντόπιο στη γλώσσα του, πού είναι το μέρος το οποίο αναζητάμε, μπορεί φτάσουμε στον προορισμό μας χωρίς κόπο.

«Βοήθεια»

Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, καλό είναι να γνωρίζουμε πώς θα ζητήσουμε βοήθεια στην τοπική γλώσσα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαγορεύσεις σε περιοχές αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Σαρωνικού στο πλαίσιο κολυμβητικών αγώνων 2024

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ανακοινώνεται: 1.Η απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού το Σάββατο 25-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 19:00 και την Κυριακή 26-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 12:00 στη θαλάσσια περιοχή που εσωκλείεται από τις κάτωθι συντεταγμένες: Α:

Εντοπισμός και διάσωση 78 ατόμων σε περιοχή της Μονεμβασιάς

Αλλοδαποί στην παραλία “Δριμίσκος”, κοντά στην περιοχή Κιπαρίσσι της Μονεμβασιάς, βρέθηκαν, μετά από ενημέρωση που είχε το ‘Α Λιμενικό Τμήμα της Μονεμβασιάς. Στο σημείο, μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και εντόπισαν 78 άτομα. Απ’ αυτά, 51 είναι άνδρες,

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πρόεδρος ο Γιώργος Προκοπίου και Διευθύνων Σύμβουλος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των  Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Μονοπρόσωπη ΑΕ, που θα διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις των πρώην Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Προκοπίου πολιτικός μηχανικός και εφοπλιστής, και Διευθύνων Σύμβουλος, ο πρώην υπουργός και

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε ξανά τη χώρα του ο Μίτσκοσκι

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε τη χώρα του ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και εντολοδόχος πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τους πολίτες, με αφορμή την ημέρα των αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου. “Εκ μέρους μου και εκ μέρους του VMRO-DPMNE, συγχαίρω

Μετάβαση στο περιεχόμενο