Φυσικά «θαύματα» που συναντά κανείς στη Μέση Ανατολή

Ιδιαίτεροι γεωλογικοί σχηματισμοί είναι αυτοί που μας κεντρίζουν την προσοχή, όπως θα δείτε παρακάτω. Διάσημα σε όλο τον κόσμο ή και λιγότερο γνωστά τοπία συναντώνται μόνο στη Μέση Ανατολή και ξεχωρίζουν για τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά τους.

Νησί Χορμούζ

Perierga.gr - Φυσικά θαύματα που συναντά κανείς στη Μέση Ανατολή

Αυτό το μικροσκοπικό γεωλογικό κόσμημα βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο. Στην επιφάνεια του νησιού είναι κυρίαρχα τα βουνά και οι βράχοι από αλάτι, που παράγονται από την ίδια τη φύση, καθώς μεγάλες ποσότητες πέτρας με άλατα έχουν ωθηθεί επάνω στην επιφάνεια του νησιού. Τα ιδιαίτερα χρώματά τους σε αποχρώσεις του κόκκινου, του μωβ και του πορτοκαλί καθιστούν τους βράχους εντυπωσιακούς.

Η όαση της Σαουδικής Αραβίας

Perierga.gr - Φυσικά θαύματα που συναντά κανείς στη Μέση Ανατολή

Οι επιβλητικές κορυφές και οι βράχοι που περικλείουν το οροπέδιο Jebel Qaraqir είναι αρκετά εντυπωσιακοί από μόνοι τους. Ωστόσο, το απροσδόκητο χαρακτηριστικό αυτής της ερήμου της Σαουδικής Αραβίας είναι ένα ποτάμι που τροφοδοτείται κάθε άνοιξη με νερό, το οποίο βοηθά στην ανάπτυξη θάμνων, αποτελώντας κυριολεκτικά μιας όαση στην έρημο.

Νεκρά Θάλασσα

Perierga.gr - Φυσικά θαύματα που συναντά κανείς στη Μέση Ανατολή

Η υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι αυτής της λιμνοθάλασσας – που βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της Γης και συνορεύει με την Ιορδανία, το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη – κάνει τη Νεκρά Θάλασσα ακατάλληλη για τα ψάρια και τα φυτά.

ΣπηλιάJeita Grotto

Perierga.gr - Φυσικά θαύματα που συναντά κανείς στη Μέση Ανατολή

Μόλις μπείτε στη σπηλιά Jeita Grotto της Βηρυτού, θα καταλάβετε γιατί αποτελεί μια κορυφαία τουριστική επιλογή. Από τα εντυπωσιακά στοιχεία της είναι οι σταλαγμίτες και σταλακτίτες σε περίτεχνα σχήματα.

ΚοιλάδαWadi Rum

Perierga.gr - Φυσικά θαύματα που συναντά κανείς στη Μέση Ανατολή

Οι σχηματισμοί από ψαμμίτη που εκτείνονται σε μια μεγάλη έκταση αποτελούν ένα πανέμορφο σκηνικό στη Wadi Rum, τη μεγαλύτερη κοιλάδα της Ιορδανίας. Αν κανείς περπατήσει ανάμεσα σε αυτά τα πανύψηλα βράχια που έχουν σμιλευτεί εδώ και αιώνες από τους ανέμους και την άμμο θα νιώσει σαν να έχει ταξιδέψει σε άλλο πλανήτη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η κοιλάδα συγκρίνεται με το εξωγήινο τοπίο του πλανήτη Άρη.

ΈρημοςEmpty Quarter

Perierga.gr - Φυσικά θαύματα που συναντά κανείς στη Μέση Ανατολή

Ο λόγος για τη μεγαλύτερη και αφιλόξενη έρημο του κόσμου, που καλύπτει μια έκταση 255.000 τετραγωνικών μιλίων. Στην πραγματικότητα το μέγεθός της καλύπτει σχεδόν το ένα τέταρτο της Αραβικής Χερσονήσου, για αυτό άλλωστε έχει ονομαστεί έτσι.

https://perierga.gr/2018/07/fysika-thavmata-pou-sy…

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative