Γερμανία: Προσωρινή ανακούφιση από την είδηση για επαναλειτουργία του Nord Stream 1

Ανάσα μετά την αγωνία των τελευταίων ημερών, έδωσαν οι πληροφορίες ότι θα επαναληφθεί η λειτουργία του αγωγού Nord Stream 1 στις περιορισμένες ποσότητες πριν την διακοπή του στις 11 Ιουλίου για την ετήσια συντήρηση.

Η Gazprom είχε μειώσει τον περασμένο μήνα στο 40% τις ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού. Ακόμη και με τις μειωμένες ροές, αν γίνει τώρα οικονομία στην κατανάλωση, θα μπορέσουν να γεμίσουν οι αποθήκες για να βγει ο χειμώνας.

Στη Γερμανία θεωρούν ότι η υπόθεση της τουρμπίνας ήταν πρόφαση για να τρίξει τα δόντια το Κρεμλίνο στη Γερμανία και την Ευρώπη. Το έκανε. Φάνηκε καθαρά πώς το φυσικό αέριο γίνεται πολιτικό όπλο στα χέρια του Πούτιν.

Από τον Nord Stream 1 διοχετεύεται το 1/3 του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Και τίποτα δεν αποκλείει, να βρεθεί αργότερα κάποια άλλη πρόφαση – τουρμπίνα για μια νέα διακοπή του αγωγού.

Ήδη η κρίση αυτή δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στον μεγαλύτερο εισαγωγέα ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία την εταιρία Uniper. Με τη μείωση του ρωσικού αερίου πρέπει να βρει αλλού και πολύ πιο ακριβά τις ποσότητες που λείπουν για να ανταποκριθεί στα συμβόλαια που έχει με τους πελάτες της. Χωρίς την παρέμβαση του γερμανικού κράτους θα είχε καταρρεύσει, οι διαπραγματεύσεις για τους όρους της διάσωσης συνεχίζονται.

Η σημερινή είδηση ανέβασε πάνω από 10% την τιμή της μετοχής της uniper στο χρηματιστήριο. Μεθαύριο θα δούμε αν επαληθευτούν οι θετικές ειδήσεις των τελευταίων ωρών.

Εκείνο που μένει είναι μία πρόγευση ότι ο χειμώνας που έρχεται δεν θα είναι εύκολος.

Ανταπόκριση από Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετήσια Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, εκπροσωπώντας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, παρέστη στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που τελέσθηκε στο Ναυτικό

Τελετή Επίδοσης Ξιφών σε Αξιωματικούς Ειδικοτήτων ΠΝ(φωτο)

Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, επέδωσε τα ξίφη σε Αξιωματικούς Ειδικοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ (ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ) στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά. Στην τελετή παρέστησαν μέλη του

Η Ένωση Λιμενικών Κυκλάδων στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Οι μεταθέσεις έγιναν «για να τιμωρηθούν οι Κυκλάδες»

Το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τις μεταθέσεις στις υπηρεσίες των νησιών, έθεσε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος νομού Κυκλάδων, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.  Δυστυχώς, οι περισσότερες λιμενικές αρχές των Κυκλάδων,

Νέο πρόβλημα με το Blue Star 1 στη Νάξο – Δύο ώρες προσπάθεια για να δέσει στο λιμάνι (ΦΩΤΟ)

Νέο πρόβλημα με το Blue Star 1 στη Νάξο – Δύο ώρες προσπάθεια για να δέσει στο λιμάνι (ΦΩΤΟ) Νέο πρόβλημα για το πλοίο Blue Star 1 στο λιμάνι της Νάξου… Μετά την χθεσινή πρόσκρουση στο ντόκο του λιμένα του νησιού,

Μετάβαση στο περιεχόμενο