ΓΕΣ: Προκήρυξη για τη μετάταξη Μονίμων Υπαξιωματικών-Ανθυπασπιστών ΕΜΘ και ΕΠΟΠ στα Σώματα Αξιωματικών και Μονίμων Υπαξιωματικών

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η προκήρυξη του ΓΕΣ για τη μετάταξη Μονίμων Υπαξιωματικών-Ανθυπασπιστών Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Σώματα των Αξιωματικών και Μονίμων Υπαξιωματικών, αντίστοιχα, για την κάλυψη Νομοθετημένων Οργανικών Θέσεων.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη του ΓΕΣ προβλέπει:

Τη μετάταξη, για το έτος 2021, Μονίμων Υπαξιωματικών-Ανθυπασπιστών, αποφοίτων Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), που κατέχουν πτυχίο πανεπιστημίου ή ισότιμου αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών αλλοδαπής στο Σώμα των Αξιωματικών, για την κάλυψη τριών Νομοθετημένων Οργανικών Θέσεων (ΝΟΘ) Κατωτέρων Αξιωματικών, καθώς και τη μετάταξη Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ), που κατέχουν πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα ή ισότιμων αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών αλλοδαπής, στο Σώμα των Μονίμων Υπαξιωματικών, για την κάλυψη δέκα ομοθετημένων Οργανικών Θέσεων Μονίμων Υπαξιωματικών.

Οι τρεις ΝΟΘ Κατωτέρων Αξιωματικών κατανέμονται στα Σώματα Έρευνας, Πληροφορικής (1), Γεωγραφικού (1) και Στρατιωτικών Γραμματέων (1).

Οι δέκα ΝΟΘ Μονίμων Υπαξιωματικών κατανέμονται στα Όπλα του Μηχανικού (1) και της Αεροπορίας Στρατού (1) και στα Σώματα Υγειονομικό (5), Οικονομικό (1), Γεωγραφικό (1) και Στρατιωτικών Γραμματέων (1).

Οι ενδιαφερόμενοι-ες καλούνται να υποβάλλουν μέχρι τις 31-12-21 την αίτηση μετάταξης στη μονάδα ή την υπηρεσία που υπηρετούν.

Οι Μόνιμοι Υπαξιωματικοί και Ανθυπασπιστές, απόφοιτοι ΑΣΣΥ, οι ΕΜΘ και οι ΕΠΟΠ, ανεξάρτητα του Όπλου ή Σώματος που ανήκουν, μπορούν να υποβάλουν αίτημα για μετάταξη μόνο σε ένα από τα Όπλα-Σώματα.

Το πρόσθετο ετήσιο κόστος των υπόψη μετατάξεων υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 4.624 ευρώ για το 2022, 3.672 ευρώ για το 2023, 3.672 ευρώ για το 2024 και 3.536 ευρώ για το 2025 και θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΓΕΣ των ετών 2022, 2023, 2024 και 2025.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του