Γιάννης Παππάς στη Βουλή: Το Αγαθονήσι δεν έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα άλλα νησιά

Σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Γιώργου Νικητιάδη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου απάντησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αντικείμενο της ερώτησης ήταν η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγαθονησίου. Στην πρωτολογία του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λαμβάνοντας τον λόγο ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Τα δρομολόγια με τις νέες συμβάσεις για το ακριτικό Αγαθονήσι, ξεκίνησαν από 1η Δεκεμβρίου. Θέλω να διαβεβαιώσω εσάς, την εθνική αντιπροσωπεία και κυρίως τον ελληνικό λαό, ότι το Αγαθονήσι δεν έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα άλλα νησιά της πατρίδας μας».

Ο κ. Παππάς διευκρίνισε πως «αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται συνολικά 5 δρομολόγια την εβδομάδα, που συνδέουν το Αγαθονήσι με τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου» αναφέροντας ότι «σήμερα υπογράφεται μία σύμβαση για δύο επιπλέον δρομολόγια τα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα. Δηλαδή 7 στο σύνολο. Αυτά τα 7 παραπάνω δρομολόγια από τις 3 Μαρτίου του 2024 μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου του 2024 θα αυξηθούν σε 9 δρομολόγια, έναν μήνα παραπάνω σε σχέση με το φετινό σχεδιασμό».

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Το αρχικό ποσό το οποίο προβλεπόταν για τα επόμενα δύο χρόνια 2024-2025, ανερχόταν συνολικά στα 150.000.000 τόσο για τις Άγονες Γραμμές. Αυτό θα προκαλούσε πρόβλημα καθώς με τις διαθέσιμες αυτές πιστώσεις θα ήταν αδύνατο να προκηρυχθούν δρομολογιακές γραμμές για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας και θα οδηγούμασταν σε πρωτοφανές αδιέξοδο.

Με προσωπικές ενέργειες και την αρμονική συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών και ιδιαιτέρως του κ.Παπαθανάση, τον οποίον θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, οι διαθέσιμες πιστώσεις για το 2024 μόνο για τις άγονες γραμμές, ανέρχονται στα 154 εκ. ευρώ» προσθέτοντας ότι ο προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 60 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια.

Ολοκληρώνοντας την απάντησή του στην επίκαιρη ερώτηση, ο κ. Παππάς, επισήμανε: «Από τη θέση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα μεριμνώ για την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας και ειδικά των ακριτικών, όχι μόνο για την ασφάλεια των κατοίκων τους αλλά κυρίως για την ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών. Δεν πρέπει να μιλάμε για άγονες γραμμές, αλλά για γραμμές ανάπτυξης και προόδου της νησιωτικότητας».

Γιάννης Παππάς στη Βουλή: Το Αγαθονήσι δεν έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα άλλα νησιά

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τακτικές- Έκτακτες Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ΣΑΓΕ κατά την 9η Συνεδρίασή του, της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2024, έκρινε ως ακολούθως : 1. Στην Πολεμική Αεροπορία  α. Προήγαγε στο βαθμό του Υποπτεράρχου για πλήρωση κενών θέσεων, τους: (1) Ταξίαρχο (Ι) Τουρβαλή Ευάγγελο (2) Ταξίαρχο (Ι) Κομητούδη Αλέξανδρο (3) Ταξίαρχο

Έκτακτες Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ΣΑΓΕ κατά την 8η Συνεδρίασή του, της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2024, έκρινε ως ακολούθως : 1. Στο Πολεμικό Ναυτικό  Προήγαγε στο βαθμό του Αντιναυάρχου, για πλήρωση κενής θέσης, τον Υποναύαρχο (Μ) Δημητρόγλου Παναγιώτη ΠΝ 2. Στην Πολεμική Αεροπορία  Προήγαγε στο βαθμό του Αντιπτεράρχου,

Emily O’Reilly: «Πνίγηκαν 600 άνθρωποι χωρίς ένα “mayday”. Έτσι αποτρέπει τους μετανάστες η Ευρώπη;»

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» «Όταν, μια καλοκαιρινή νύχτα στη Μεσόγειο πεθαίνουν 600 άνθρωποι, που το ταξίδι τους ήταν γνωστό ή υπό παρακολούθηση επί ώρες και, κάποιες φορές από έναν ενωσιακό Οργανισμό, από ναυτιλιακές Αρχές δύο κρατών μελών της ΕΕ, από

Υπεγράφη σύμβαση αναβάθμισης δύο Super Puma – Τον Μάρτιο οι διαγωνισμοί για νέα ελικόπτερα πυρόσβεσης

Σύμβαση για την αναβάθμιση δύο Super Puma υπέγραψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες. Πρόκειται για έργο —μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ— συνολικής αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ και

Μετάβαση στο περιεχόμενο