Γιάννης Σταμούλης: “Παραδίδοντας… την υπηρεσιακή μου ταυτότητα, θα διατηρήσω την πλούσια επαγγελματική εμπειρία, τους εξαιρετικούς φίλους συναδέλφους και την ιδιότητα του ενεργού πολίτη”

Ανάρτηση  του Γιάννη Σταμούλη στα κοινωνικά δίκτυα 
“Σήμερα μετά από πάνω τρεις δεκαετίες, ολοκληρώνω την θητεία μου, στον υψηλότερο βαθμό, στο Πυροσβεστικό Σώμα. Σε αυτή τη συναρπαστική διαδρομή, μετείχα από πολλές θέσεις και καθήκοντα στην καθημερινή προσπάθεια για τη διασφάλιση του αγαθού της πολιτικής προστασίας της πατρίδας. Μια αποστολή βασισμένη πάντα στο συλλογικό έργο με θαυμάσιους συναδέλφους, που με πολλούς από αυτούς είμαστε πλέον αδελφικοί φίλοι.
Παράλληλα με την επαγγελματική πορεία, ιδιαίτερα σημαντική, ήταν ο καθημερινή πάλη μέσα από την Ένωση Αξιωματικών, όπου οι συνάδελφοι με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους για πολλά χρόνια στην ηγεσία της, όπου πάλι μαζί με εξαιρετικούς συνεργάτες, βάλαμε το λιθαράκι μας για την επαγγελματική ανύψωση του οργανισμού, και γνώρισα καλά ότι ο ένστολος πολίτης πρέπει να είναι ενεργός πολίτης.
Σε όλα αυτά τα χρόνια είδα πολλές φορές από κοντά τι σημαίνει καταστροφή, πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση των συνεπειών της και πόσο λεπτό είναι το νήμα που χωρίζει την ζωή από την απώλεια της.
Σε αυτή την διαχείριση σημαντικός παράγοντας είναι η εκπαίδευση και η μελέτη. Είχα την τύχη να εκπαιδευτώ στις μεταπτυχιακές Σχολές των Ε.Δ. και της ΕΛ.ΑΣ. και σε προγράμματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και την τιμή να διδάξω εκατοντάδες νέους συναδέλφους, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ως εκπαιδευτής, καθηγητής και Διοικητής, ενώ προσπάθησα για την διάχυση της πυροσβεστικής γνώσης συγγράφοντας δεκάδες άρθρα και πάνω από 40 βιβλία.
Έζησα από κοντά, για πολλά χρόνια, την ανάγκη της πυροσβεστικής συνεργασίας, με τις υπόλοιπες χώρες εκπροσωπώντας την χώρα μας στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία αξιωματικών.
Στα τελευταία χρόνια της θητείας μου ως Ανώτατος Αξιωματικός, έζησα σε απόλυτο βαθμό, πολλές φορές τον μοναχικό δρόμο του βάρους της ευθύνης της διοίκησης και την πολυπλοκότητα της.
Ευχαριστώ θερμά όλους τους συναδέλφους σε όλη τη χώρα που συνεργαστήκαμε από όλα τα μετερίζια της υπηρεσίας. Ιδιαίτερο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου που μοιραστήκαμε μαζί το βάρος της καθημερινότητας.
Παραδίδοντας αύριο την υπηρεσιακή μου ταυτότητα, θα διατηρήσω την πλούσια επαγγελματική εμπειρία, τους εξαιρετικούς φίλους συναδέλφους και την ιδιότητα του ενεργού πολίτη που δίνει ζωή στον ίδιο και βάζει λιθαράκια για το κοινό καλό.”

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mega Stories – Δείτε την σημερινή εκπομπή(00.10) αφιερωμένη σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων(με την συμμετοχή του Λιμενικού, Γιώργου Παπαδόπουλου)

Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων και οι οποίοι  μέσω του μοιράσματος αυτής τους της εμπειρίας στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας προς το τηλεοπτικό κοινό. Μεταξύ αυτών ο κύριος Γιώργος Παπαδόπουλος που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα και ο 

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Βελτίωση του τρόπου επιλογής τόπου προτίμησης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σας ενημερώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4504/2017, η οποία βελτιώνει τον

Συγχαρητήριο μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την 202η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με το

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Μετάβαση στο περιεχόμενο