Γιατί επενδύουν σε δεξαμενόπλοια VLCC οι Έλληνες εφοπλιστές

Του Γιώργου Γεωργίου

Συνεχίζουν τις κινήσεις επέκτασης στα μεγάλα δεξαμενόπλοια οι Έλληνες εφοπλιστές, επιδιώκοντας να τοποθετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αγορά, ενόψει της αναμενόμενης ανάκαμψης των ναύλων μέσα στο 2022.

Σε ένα από τα τελευταία deals, ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι η Aeolos Management, συμφερόντων της οικογένειας Εμπειρίκου, αγόρασε το VLCC “New Coral” (χωρητικότητας 297.600 dwt και κατασκευής 2010 στην Κίνα).

Δύο διαφορετικές ναυλομεσιτικές πηγές προσδιορίζουν το κόστος αγοράς στα 38,5 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με τον οίκο ανάλυσης δεδομένων VesselsValue, η αξία του “New Coral” την ημέρα της πώλησης διαμορφωνόταν στα 35,7 εκατ. δολάρια.

H εταιρεία φαίνεται πως βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης του στόλου, καθώς πριν από περίπου ένα τρίμηνο είχε συνδεθεί με την πώληση του παλαιότερου VLCC που διέθετε, του “Κos” (χωρητικότητας 305.870 dwt και κατασκευής 2001), έναντι περίπου 26 εκατ. δολαρίων.

Η πλατφόρμα Equasis εντοπίζει συνολικά οκτώ tankers στο στόλο της Aeolos Management. Τόσο η τελευταία όσο και η Andros Maritime έχουν συνδεθεί με την οικογένεια Εμπειρίκου και δη με τον Φίλιπ Εμπειρίκο, ο οποίος απεβίωσε πριν από μερικές ημέρες.

“Μπαράζ” αγορών

Η επένδυση της Aeolos Management έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αγορών second hand και παραγγελιών νεότευκτων VLCCs που έχουν πραγματοποιήσει εταιρείες ελληνικών συμφερόντων από το ξεκίνημα του έτους.

Μεγάλοι “παίκτες” όπως η Maran Tankers της Μαρίας Αγγελικούση, η Latsco Shipping του ομίλου Λάτση, η Capital Maritime του Βαγγέλη Μαρινάκη, η Samos Steamship της οικογένειας Ιγγλέση, η Central Mare του Ευάγγελου Πιστιόλη και η Athenian Sea Carriers της οικογένειας Κυριακού αποφάσισαν τους προηγούμενους μήνες να επενδύσουν σε νέα υπερ-δεξαμενόπλοια.

Ένας σημαντικός παράγοντας, ο οποίος εξηγεί και την αυξημένη δραστηριότητα των “Greeks” στα tankers, είναι το γεγονός ότι ελέγχουν το 30,25% του παγκόσμιου στόλου του κλάδου, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ο ελληνικός στόλος δεξαμενόπλοιων αποτιμάται στα 41,5 δισ. δολάρια και είναι με διαφορά ο πιο ακριβός διεθνώς, όπως αναφέρει η VesselsValue.

Μάλιστα, οι συνθήκες φαίνεται πως θα ευνοήσουν κι άλλες κινήσεις το επόμενο διάστημα. “Οι τιμές στην αγορά μεταχειρισμένων κινούνται ελαφρώς πτωτικά, οπότε λογικά θα δούμε περισσότερα deals τώρα. Φυσικά όλα εξαρτώνται από τη μετάλλαξη Όμικρον και από τις εκτιμήσεις των πλοιοκτητών για την πορεία της αγοράς” σημειώνει στο Capital.gr ναυλομεσίτης.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες δυνάμεις: Έρχεται ειδικό μισθολόγιο από το 2024 – Όλα όσα είπε ο Μητσοτάκης

Έρχεται ειδικό μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή «Θα υπάρξει ειδικό μισθολόγιο αναπροσαρμοσμένο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από 1/1/2024». « Τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια καλύτερων μισθών για το δημόσιο » σημείωσε

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θα πει σήμερα στη Βουλή για το επίδομα και το μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις

Για την καταβολή του επιδόματος ειδικών αποστολών σε στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και σε άλλα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν έχουν δει αυξήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα αναμένεται να μιλήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στο πλαίσιο

Όταν δυο Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ συναντήθηκαν κι είχαν πολλά να πουν

Όπως μου επεσήμανε απόστρατος Στρατηγός Τεθωρακισμένων που συνευρεθήκαμε στις 25 Ιανουαρίου στη Σχολή Ευελπίδων, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Αρχηγού ΓΕΣ, το κερασάκι στην τούρτα της πολύ συγκινητικής τελετής ήταν μια συνάντηση δυο άλλων Αρχηγών και μάλιστα δύο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ. Ενός

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες