Γιώργος Δριβάκος:«όσοι αναζητούν εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα στους συναδέλφους θα μας βρουν μπροστά τους»

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεταξύ των ερωτημάτων που τίθενται στο δημόσιο διάλογο για τον συντονισμό των υπηρεσιών, προέκυψε και το ερώτημα εάν οι υπηρετούντες από το Λιμενικό Σώμα στο συντονιστικό όργανο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσαν της υπηρεσίες του ΛΣ για συνδρομή στην μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά.

Ως Λιμενικά νέα επειδή θεωρήσαμε κρίσιμο το ερώτημα απευθυνθήκαμε στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας του προσωπικού ΛΣ, θέτοντας το παραπάνω ερώτημα.

Ο κ.Δριβάκος μας εξήγησε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στο συντονιστικό της Γενικής Γραμματείας υπηρετούν δύο στελέχη ένας Α/Ξ και ένας ΥΞ ,όχι ως σύνδεσμοι αλλά ως διοικητικό προσωπικό του οργάνου.

Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη του ΛΣ δεν ενεργούν αυτόνομα-μεμονωμένα για λογαριασμό του ΛΣ αλλά κατόπιν εντολών του υπευθύνου της βάρδιας Αξιωματικού επιχειρήσεων.

Ο κ. Δριβάκος μας εξηγεί ότι την αρμοδιότητα της ενημέρωσης και συντονισμού των ενεργειών έχει κάθε φορά ο Αξιωματικός επιχειρήσεων αρχαιότερος της βάρδιας ανεξαρτήτως προέλευσης Σώματος και συνεχίζοντας μας ενημερώνει ότι την συγκεκριμένη ημέρα ο Α/Ξ του ΛΣ βρισκόταν σε κανονική άδεια ενώ ο έτερος Υ/Ξ ΛΣ βρίσκονταν σε «ρεπό» ύστερα από 24ωρη υπηρεσία της προηγούμενης ημέρας και ανακλήθηκε περί ώρα 19.00.

Τέλος ο κ. Πρόεδρος δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι «όσοι αναζητούν εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα στους συναδέλφους θα μας βρουν μπροστά τους’.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Λιμενικών Κρήτης: “Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών για την ένταξη στους πίνακες των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023”

Παραθέτουμε ανακοίνωση ένωσης Λιμενικών Κρήτης “Σε συνέχεια της  με ωπ:221201/09-22 Διαταγής ΔΠ-Α΄ και  της έναρξης εργασιών των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023 (κάθε Σεπτέμβριο σύμφωνα με πδ μεταθέσεων) εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών όσων εμπίπτουν στα οριζόμενα στο άρθρο 15

Στήνουν σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η τουρκική ηγεσία, με τη «χορηγία» ορισμένων ελλήνων δημοσιογράφων και ΜΚΟ, στήνει σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας για δήθεν κακομεταχείριση ή παρεμπόδιση εισόδου στο ελληνικό έδαφος προσφύγων και μεταναστών. Στήνει μάλιστα προβοκάτσιες στον Έβρο, τουλάχιστον δύο έχουμε

Στα καΐκια της Παλαιάς Φώκαιας για φρέσκο ψάρι και ιστορίες από τα παλιά

Νωρίς το πρωί μιας καυτής αυγουστιάτικης μέρας. Μικρά καΐκια, γρι γρι και ψαρόβαρκες γλιστράνε απαλά στο νερό και ένα ένα δένουν στο λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας. Είναι στις καλές του σήμερα ο Σαρωνικός, η θάλασσα λάδι, η ατμόσφαιρα αστραφτερή και