Γιώργος Δριβάκος:«όσοι αναζητούν εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα στους συναδέλφους θα μας βρουν μπροστά τους»

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεταξύ των ερωτημάτων που τίθενται στο δημόσιο διάλογο για τον συντονισμό των υπηρεσιών, προέκυψε και το ερώτημα εάν οι υπηρετούντες από το Λιμενικό Σώμα στο συντονιστικό όργανο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσαν της υπηρεσίες του ΛΣ για συνδρομή στην μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά.

Ως Λιμενικά νέα επειδή θεωρήσαμε κρίσιμο το ερώτημα απευθυνθήκαμε στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας του προσωπικού ΛΣ, θέτοντας το παραπάνω ερώτημα.

Ο κ.Δριβάκος μας εξήγησε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στο συντονιστικό της Γενικής Γραμματείας υπηρετούν δύο στελέχη ένας Α/Ξ και ένας ΥΞ ,όχι ως σύνδεσμοι αλλά ως διοικητικό προσωπικό του οργάνου.

Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη του ΛΣ δεν ενεργούν αυτόνομα-μεμονωμένα για λογαριασμό του ΛΣ αλλά κατόπιν εντολών του υπευθύνου της βάρδιας Αξιωματικού επιχειρήσεων.

Ο κ. Δριβάκος μας εξηγεί ότι την αρμοδιότητα της ενημέρωσης και συντονισμού των ενεργειών έχει κάθε φορά ο Αξιωματικός επιχειρήσεων αρχαιότερος της βάρδιας ανεξαρτήτως προέλευσης Σώματος και συνεχίζοντας μας ενημερώνει ότι την συγκεκριμένη ημέρα ο Α/Ξ του ΛΣ βρισκόταν σε κανονική άδεια ενώ ο έτερος Υ/Ξ ΛΣ βρίσκονταν σε «ρεπό» ύστερα από 24ωρη υπηρεσία της προηγούμενης ημέρας και ανακλήθηκε περί ώρα 19.00.

Τέλος ο κ. Πρόεδρος δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι «όσοι αναζητούν εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα στους συναδέλφους θα μας βρουν μπροστά τους’.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργασία αποστράτων: Οι απόψεις ΕΑΑΛΣ αναρτήθηκαν στη δημόσια διαβούλευση

Στο άρθρο 114 με τίτλο «Κίνητρα απασχόλησης συνταξιούχων – Αντικατάσταση άρθρου 20 ν. 4387/2016» επικεντρώθηκε ο σχολιασμός του ΔΣ της ΕΑΑΛΣ, που περιλαμβάνεται στην παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που δημοσιεύεται για την πληρότητα της

Υπόθεση Καργιώτη: Ταυτοποιούν τα πρόσωπα που μιλούσαν στον ασύρματο

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Νέο κύκλο ερευνών στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Αντώνη Καργιώτη, που βρήκε φρικτό θάνατο όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» τον έσπρωξαν και τον έριξαν στη θάλασσα, σηματοδοτεί το υπόμνημα που κατέθεσαν στη Δικαιοσύνη

Κίσινγκερ: «Μακαριότατε, παραείστε μεγάλος για το νησί σας» – Οι χειρισμοί στο Κυπριακό

Ο Χένρι Κίσινγκερ ήταν σύμβολο νίκης για τους Τούρκους και τους Τουρκοκυπρίους και αναξιόπιστος για τους Ελληνοκύπριους. Ηταν μισητός στην Κύπρο ο Χένρι Κίσινγκερ, όχι μόνο επειδή ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν εμπόδισε, ενώ μπορούσε, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974,

Ένοπλες Δυνάμεις: Η εξομολόγηση μιας 27χρονης υπολοχαγού καταδρομέα

Για την απόφασή της να γίνει στρατιωτικός και να υπηρετήσει στους καταδρομείς, τους στόχους της αλλά και τις αντιδράσεις που έχει συναντήσει στην καριέρα της στις Ένοπλες Δυνάμεις μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη μια 27χρονη υπολογαχός, η οποία είναι αλεξιπτωτίστρια-καταδρομέας. Όπως είπε μάλιστα, «θεωρητικά μπορεί

Μετάβαση στο περιεχόμενο