Γιορτή Ψαροκασέλας στα Μεσάγγαλα της Λάρισας

Στις 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στα Μεσάγγαλα της Λάρισας η αθλητική και πολιτιστική δράση Γιορτή Ψαροκασέλας από τον Σύλλογο Ερασιτεχνικών Αλιέων Κάτω Ολύμπου σε συνεργασία και με άλλους τοπικούς φορείς.

Στο πλαίσιο της γιορτής, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις: Κολυμβητικοί αγώνες ανοιχτής θάλασσας, αγώνας δρόμου νέων, εφήβων και παίδων 2 χιλιομέτρων και ανδρών 5 χιλιομέτρων, αγώνες ψαρέματος, χορευτικές εκδηλώσεις και δρώμενα από Μορφωτικούς Συλλόγους της Λάρισας και του Δήμου Τεμπών με θέμα τη θάλασσα και τη Θεσσαλία.

Στη συνέχεια,  οι ερασιτέχνες ψαράδες θα ψήσουν και θα μοιράσουν σαρδέλες σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, κλείνοντας τις δράσεις με ένα λαϊκό παραδοσιακό γλέντι.

Στόχος των εν λόγω εκδηλώσεων είναι η τόνωση του πολιτιστικού στοιχείου και η δημιουργία οικολογικής συνείδησης για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου, τόσο για τους ερασιτέχνες, όσο και για τους επαγγελματίες ψαράδες.

Περαιτέρω, σκοπός των αθλητικών εκδηλώσεων είναι να παρακινήσουν τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να απολαύσουν τη μεγάλη γιορτή, αναπτύσσοντας παράλληλα την ευγενή άμιλλα και ενισχύοντας την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος.

Τέλος, επιπρόσθετος στόχος των διοργανωτών είναι να αναβιώσουν τον παραδοσιακό τρόπο διασκέδασης, προβάλλοντας ταυτόχρονα την περιοχή και τα παράλια της Λάρισας, ούτως ώστε να επιτευχθεί η τόνωση της τουριστικής κίνησης της περιοχής.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωση ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια ν. Ρόδου

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, άλλα και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, 38 ναυτικά μίλια νότια της

Άμεσες και δραστικές λύσεις από τον Αλεξανδράκη στις πτητικές διαθεσιμότητες

Στο άρθρο μας με τίτλο «Ποιος θα πετά τα εναέρια μέσα του Λιμενικού;;;» στις 27 Ιουλίου 2022, σχολιάζαμε ότι «…αν τα υπάρχοντα εναέρια μέσα (ΛΣ) τεθούν όλα σε ενέργεια κι αν το ΛΣ προμηθευτεί UAVs στο μέλλον, τότε (το έλλειμμα

Ενισχυμένη και μόνιμη παρουσία Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Α.Λ.Σ Πειραιάς 10-08-2022 Με την παρούσα ανακοίνωση σας γνωστοποιούνται τα ακόλουθα: Η σημερινή ημέρα για την Ε.Α.Α.Λ.Σ. είναι ημέρα-σταθμός, καθώς το παρελθόν συναντιέται με το παρόν και με το μέλλον του Σώματος αφού η οικογένεια των Αποστράτων του ΛΣ