Γιβραλτάρ: Κατασχέθηκε το υπερπολυτελές γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη Ντιμίτρι Πουμπιάνσκι

Για το σκάφος, με σημαία Μάλτας, το οποίο ονομάζεται Axioma, «είχε κατατεθεί αίτημα κατάσχεσης εκ μέρους μιας μεγάλης διεθνούς τράπεζας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Γιβραλτάρ», ανέφερε χθες η κυβέρνησή του.

 

Το γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη Ντιμίτρι Πουμπιάνσκι κατασχέθηκε στον βρετανικό θύλακα του Γιβραλτάρ, μετά την προσφυγή μιας πιστώτριας τράπεζας, έγινε γνωστό από τις αρχές, που συνδέουν αυτό το μέτρο με τις βρετανικές κυρώσεις σε βάρος του επιχειρηματία μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Για το σκάφος, με σημαία Μάλτας, το οποίο ονομάζεται Axioma, «είχε κατατεθεί αίτημα κατάσχεσης εκ μέρους μιας μεγάλης διεθνούς τράπεζας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Γιβραλτάρ», ανέφερε χθες η κυβέρνησή του.

Το Γιβραλτάρ επέτρεψε στο γιοτ να εισέλθει στο λιμάνι του, κάτι που απαγορευόταν βάσει των βρετανικών κυρώσεων σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών, «προς το συμφέρον των πιστωτών που είχαν καταθέσει αγωγή σε βάρος του σκάφους», συμπλήρωσαν οι αρχές του Γιβραλτάρ, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Το πλοίο κατασχέθηκε από τον δικαστή που είναι επιφορτισμένος με ναυτιλιακές υποθέσεις «μέχρι νεωτέρας», σημείωσαν.

Αφού συνάντησε τον επικεφαλής της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ Φαμπιάν Πικάρντο, η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Λιζ Τρας χαιρέτισε σήμερα με μήνυμά της στο Twitter την «κατάσχεση από το Γιβραλτάρ του σούπερ γιοτ του Ντιμίτρι Πουμπιάνσκι βάσει βρετανικών κυρώσεων».

Επικεφαλής του κολοσσού αγωγών ΤΜΚ, ο Ντμίτρι Πουμπιάνσκι βρίσκεται, επίσης, στο στόχαστρο κυρώσεων της ΕΕ που επιβλήθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Λιμενικών Κρήτης: “Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών για την ένταξη στους πίνακες των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023”

Παραθέτουμε ανακοίνωση ένωσης Λιμενικών Κρήτης “Σε συνέχεια της  με ωπ:221201/09-22 Διαταγής ΔΠ-Α΄ και  της έναρξης εργασιών των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023 (κάθε Σεπτέμβριο σύμφωνα με πδ μεταθέσεων) εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών όσων εμπίπτουν στα οριζόμενα στο άρθρο 15

Στήνουν σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η τουρκική ηγεσία, με τη «χορηγία» ορισμένων ελλήνων δημοσιογράφων και ΜΚΟ, στήνει σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας για δήθεν κακομεταχείριση ή παρεμπόδιση εισόδου στο ελληνικό έδαφος προσφύγων και μεταναστών. Στήνει μάλιστα προβοκάτσιες στον Έβρο, τουλάχιστον δύο έχουμε

Στα καΐκια της Παλαιάς Φώκαιας για φρέσκο ψάρι και ιστορίες από τα παλιά

Νωρίς το πρωί μιας καυτής αυγουστιάτικης μέρας. Μικρά καΐκια, γρι γρι και ψαρόβαρκες γλιστράνε απαλά στο νερό και ένα ένα δένουν στο λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας. Είναι στις καλές του σήμερα ο Σαρωνικός, η θάλασσα λάδι, η ατμόσφαιρα αστραφτερή και