H Ρωσία προαναγγέλλει αντίποινα για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ -Πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν;

Η Ρωσία θα αναγκαστεί να απαντήσει στην απόφαση της Φινλανδίας να ενταχθεί στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.

«Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ συνιστά ριζική αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Η Ρωσία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε βήματα αντιποίνων, τόσο στρατιωτικο-τεχνικής αλλά και άλλης φύσης, ώστε να σταματήσεις απειλές που εγείρονται για την εθνική της ασφάλεια», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και στενός σύμμαχος του Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε τη Δύση για τον κίνδυνο «ανοικτής σύγκρουσης» της Μόσχας με το ΝΑΤΟ, που θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πυρηνικό πόλεμο. Στο ίδιο μήκος κύματος ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε «ξεκάθαρη απειλή» για τη χώρα του μια ένταξη της Φινλανδίας στο Βορειατλαντικό Σύμφωνο, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα αναλύσει τα νέα δεδομένα και θα ληφθούν μέτρα για την εξισορρόπηση της κατάστασης και τη διασφάλιση της ασφάλειάς μας».

Ο Ρίτσαρντ Σίρεφ, πρώην αναπληρωτής διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη σχολίασε ότι είναι αναμενόμενο από τη Ρωσία ενόψει της προοπτικής ένταξης στη Φινλανδία να κάνει πολύ θόρυβο». «Θα υπάρξει πολύς εκφοβισμός, πολύ bullying», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC κι αυτό θα περιλαμβάνει και «προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ» καθώς και «υπονόμευσης κρατικών δομών με κυβερνοεπιθέσεις.

Πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν;
Οι απειλές της Ρωσίας προς τη Φινλανδία να μην προσχωρήσει στη Συμμαχία δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, αφού ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται ότι πέτυχε αυτό ακριβώς που φοβόταν περισσότερο ο Βλαντίμιρ Πούτιν: την περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Το BBC επιχειρεί να εξηγήσει πώς θα αντιδράσει πιθανώς η Ρωσία στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται κοντά στα σύνορά της.

Στρατιωτικές κινήσεις: Προς το παρόν ο Πούτιν έχει επικεντρώσει την προσοχή του στην Ουκρανία, ως εκ τούτου είναι μάλλον απίθανο να προχωρήσει σε αιφνιδιαστικές κινήσεις στην κατεύθυνση της Φινλανδίας. Ρωσικά στρατεύματα αναδιατάχθηκαν νότια από τη μεθόριο των 1.300 χλμ. με τη Φινλανδία, αλλά αργότερα είναι πιθανό να μετακινήσει τόσο στρατεύματα όσο και πυραύλους κοντά στα σύνορα με τη Φινλανδία και να προχωρήσει σε επιθετικές εναέριες και ναυτικές περιπολίες.

Υβριδικός πόλεμος: Κυβερνοεπιθέσεις κατασκοπία μέσω του Διαδικτύου διεξάγει εδώ και καιρό η Ρωσία με στόχο τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη κι οι επιθέσεις αυτού του είδους αναμένεται τώρα να στοχοθετούν ειδικά τη Φινλανδία και τη Σουηδία, αν προσχωρήσουν, όπως όλα δείχνουν στο ΝΑΤΟ, συνοδευόμενες από τις συνήθεις επίσημες ανακοινώσεις αποποίησης της ευθύνης από το Κρεμλίνο.

Προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης: Στον Πούτιν, λέει το BBC, αρέσουν τα παιχνίδια διαρκείας κι ίσως αποφασίσει ότι η ιστορική ουδετερότητα των δύο σκανδιναβικών κρατών αφήνει ανοικτή την πιθανότητα ανατροπής της απόφασης για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Συν τω χρόνων, ίσως επιδιώξει να μεταστρέψει την κοινή γνώμη της Φινλανδίας κατά του ΝΑΤΟ με τη βοήθεια διαδικτυακών bots και ψεύτικων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

H Ρωσία προαναγγέλλει αντίποινα για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ -Πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν;

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρομά προσπάθησαν να «πατήσουν» με αυτοκίνητο λιμενικούς στην Γλυφάδα – Άνοιξαν πυρ στα λάστιχα οι λιμενικοί

Πυρ κατά αυτοκινήτου που επέβαιναν Ρομά που διαπιστώθηκε πως αφαιρούσαν καταλύτες αυτοκινήτων άνοιξε λιμενικός το μεσημέρι του Σαββάτου (28/5), στην Γλυφάδα. Ο λιμενικός εντόπισε τους τέσσερις Ρομα να αφαιρούν καταλύτη από όχημα στην οδό Διαδόχου Παύλου. Όταν τους ζήτησε να

Τι γίνεται με το Ε.Σ.Ο.Θ.Ε : Μια οφειλόμενη ενημέρωση …

Αυτές τις μέρες που ο  εξ’ ανατολών γείτονας βρίσκεται σε δύσκολη διπλωματική θέση, εκτός των άλλων προκλητικών ενεργειών σταθερά εργαλειοποιεί και το μεταναστευτικό ζήτημα, για να ασκήσει πίεση στη χώρα μας αναφορικά με την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων μας. Παλιά

Η ΠΕΑΛΣ πάει στο Primer Music Festival, στις 8 και 9 Ιουλίου 2022 στην Πλατεία Νερού

Η ΠΕΑΛΣ εξασφάλισε 200 προσκλήσεις για τη δωρεάν είσοδο των μελών της και των οικογενειών τους στην απόλυτη φεστιβαλική εμπειρία, τo Primer Music Festival, το μεγαλύτερο dance και urban music φεστιβάλ της χώρας, που ενώνει όλους τους λάτρεις της χορευτικής

Πασσάκος Σ. Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ: Άφαντοι όλοι για τη μετατροπή των υπό μετάθεση στελεχών Λ.Σ σε δεκαδικούς αριθμούς και σε 13 κατηγορίες…περίπατο ανάγκες υπηρεσίας και στελεχών …υπάρχει κατηγορία με 0,14 μεταθέσεις και οδοιπορικά 207 ευρώ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ www.limenikirota.eu  ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σ.  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ   Ηράκλειο 28-05-2022 Ενημερώνω οτι 4.345 στελέχη εντάσσονται στη διαδικασία τακτικών μεταθέσεων έτους 2022 εκ της οποίας πάνε <<ΠΕΡΙΠΑΤΟ>> οι ανάγκες  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ και κυρίως των ΣΤΕΛΕΧΩΝ. Υπαρχουν προς διάθεση οδοιπορικών  μόνο 300.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε 200 μεταθεσεις