H WISTA Hellas – Ένωση Γυναικών της Ναυτιλίας βράβευσε δύο γυναίκες στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Υπηρετούν στην πρώτη γραμμή των θαλάσσιων συνόρων – Πρόκειται για την Αρχικελευστή Λ.Σ. Έφη-Γεωργία Καλλιόντζη και την Αρχικελευστής Λ.Σ. Δέσποινα Διακοβασίλη

Δύο γυναίκες στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κυβερνήτριες σε σκάφος, που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας, βράβευσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης η WISTA Hellas –Ένωση Γυναικών της Ναυτιλίας, σε αναγνώριση της προσφοράς τους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Είναι και οι δύο καπετάνισσες με δίπλωμα πλοιάρχου του εμπορικού ναυτικού.

Πρόκειται για την Αρχικελευστή Λ.Σ. Έφη-Γεωργία Καλλιόντζη και την Αρχικελευστής Λ.Σ. Δέσποινα Διακοβασίλη, κυβερνήτριες σε πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σάμου, οι οποίες

· προστατεύουν καθημερινά, πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες, τα θαλάσσια σύνορα της Πατρίδας μας,

· διαχειρίζονται μεταναστευτικές ροές και μάχονται για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στο θαλάσσιο χώρο ενώ

· επιτελούν και ένα εξίσου σημαντικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο υποστηρίζοντας τις ανάγκες των πολιτών νησιωτικών περιοχών.

Η Έφη-Γεωργία Καλλιόντζη κατάγεται από την Αθήνα και είναι παντρεμένη. Έχει αποφοιτήσει από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου όπου απέκτησε την εμπειρία της στη θάλασσα ταξιδεύοντας με δεξαμενόπλοια. Υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα τα τελευταία έξι χρόνια στη Σάμο. Σήμερα είναι κυβερνήτης στο σκάφος 604 που ανήκει στο Λιμεναρχείο της Σάμου.

Η Δέσποινα Διακοβασίλη κατάγεται από τη Νίσυρο. Έχει αποφοιτήσει από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, όπου απέκτησε θαλάσσια εμπειρία ως στέλεχος εμπορικών πλοίων. Υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα τα τελευταία έξι χρόνια και τα έξι στη Σάμο. Σήμερα εκτελεί χρέη κυβερνήτη στο σκάφος -604 που ανήκεις το Λιμεναρχείο της Σάμου.

b1

«Στα 102 χρόνια από την Ίδρυση του Λιμενικού Σώματος μόλις το 1980 το Σώμα άνοιξε τις πόρτες του στις γυναίκες.
Τότε φάνηκε ως πρωτοποριακή κίνηση, και οι συνθήκες πράγματι δεν ήταν εύκολες» επεσήμανε ο Αρχηγός του Λ.Σ. Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης: «Μέσα σ’ αυτό το σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα όμως, οι γυναίκες στελέχη μας, έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους επιδεικνύοντας καθημερινά:

· Υψηλό επαγγελματισμό,

· Αφοσίωση στον στόχο,

· Σθένος στις δυσκολίες και

· Πάθος για το έργο του Σώματος που είναι πολυδιάστατο

Σήμερα το Λιμενικό Σώμα αριθμεί 1.919 γυναίκες -όλων των βαθμίδων – που υπηρετούν σε διάφορες θέσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό. Φωτεινά παραδείγματα της γυναικείας παρουσίας στο Λιμενικό Σώμα αποτελούν η Αρχικελευστής Λ.Σ. Έφη-Γεωργία Καλλιόντζη και η Αρχικελευστής Λ.Σ. Δέσποινα Διακοβασίλη.
Καλούνται να συνδυάσουν τον επαγγελματισμό με την ανθρώπινη διάσταση για να μπορούν να εκπληρώσουν με επάρκεια την αποστολή τους.

Πολλές φορές «παραμελούν» τον προσωπικό τους χρόνο για να στέκονται δίπλα στον συνάνθρωπο και την Πατρίδα όποτε υπάρχει ανάγκη. Και σας διαβεβαιώ ότι αυτή η ανάγκη είναι σχεδόν διαρκής στις θέσεις που υπηρετούν» και κατέληξε: «Και σήμερα θέλω να τις ευχαριστήσω δημόσια όχι μόνον για την αφοσίωσή τους στο καθήκον τους, αλλά γιατί αποδεικνύουν ότι τίποτε δεν είναι ανέφικτο, αρκεί να προσπαθείς για τον στόχο με υπομονή, επιμονή και συνέπεια.

Αγαπητές συνάδελφοι, Έφη και Δέσποινα

-Σας συγχαίρω για το εξαιρετικό έργο που προσφέρετε.

-Να είστε βέβαιες ότι στον αγώνα που δίνετε έχετε την αμέριστη στήριξή μου και είμαι δίπλα τόσο σε εσάς όσο και σε όλα τα στελέχη του Σώματος αρωγός, αναγνωρίζοντας την προσφορά σας.

-Σας εύχομαι από καρδιάς γαλήνιες θάλασσες, ασφαλείς περιπολίες και ο Άγιος Νικόλαος να στέκει πάντα φύλακας και οδηγός στην πλώρη σας.

Η πρόεδρος της WISTA Hellas, Έλπη Πετράκη ανέφερε: «Η αποστολή του Λιμενικού Σώματος είναι πολυδιάστατη, επικεντρωνόμαστε ωστόσο στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα κατά τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ως την πολυτιμότερη όλων για την προστασία του πολυτιμότερου αγαθού. Τονίζουμε και αναγνωρίζουμε ότι τις περισσότερες φορές οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση των διασωστών» και προσέθεσε: «Για όλους εμάς στη ναυτιλία, η κινητήριος δύναμή μας είναι οι ναυτικοί μας και η ασφάλειά τους αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Είναι λοιπόν η αναγνώριση αυτή τόσο συμβολική όσο και πραγματική, και αισθανόμαστε ειλικρινά υπερήφανοι για το Λιμενικό μας Σώμα. Το εν λόγω βραβείο όμως είχε και άλλο ένα κριτήριο. Σήμερα, βραβεύουμε δύο νέες γυναίκες, κυβερνήτισσες σε σκάφη του λιμενικού σώματος που συμμετέχουν ενεργά στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

Οι Αρχικελευστές Λ.Σ. Έφη-Γεωργία Καλλιόντζη και Δέσποινα Διακοβασίλη είναι στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και υπηρετούν στα Πλωτά Λιμενικά Σκάφη.

Είναι ένα επάγγελμα που σχετικά πρόσφατα μπήκε στη λίστα επιλογών των γυναικών, ωστόσο η Δέσποινα και η Έφη-Γεωργία δεν βραβεύονται ακριβώς γι’ αυτό, αλλά για το σύνολο του έργου που επιτέλεσαν φέτος».

WISTA Hellas

Η WISTA Hellas (Women’s International Shipping and Trading Association) είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1993 και έχει μέλη γυναίκες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ελληνικής ναυτιλίας, του διεθνούς εμπορίου και των μεταφορών.

Η WISTA Hellas προωθεί την ποικιλομορφία, την ισότητα των ευκαιριών, τις επαγγελματικές συνεργασίες και τη δικτύωση μεταξύ των μελών της. Συμβάλλει στην ενδυνάμωση των γυναικών και στην αντιμετώπιση του ζητήματος του χάσματος των φύλων στις ανώτατες ιεραρχικά θέσεις, καθώς και στο πλοίο. Διοργανώνει συνέδρια και σεμινάρια με την τρέχουσα θεματολογία με στόχο να διευκολύνει την ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων και καλών πρακτικών.

Επιπροσθέτως, η WISTA Hellas προωθεί την ελληνική ναυτιλία και συμβάλλει στην προστασία του περριβάλλοντος με διάφορες δράσεις.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά