Hellenic Hull – Μια διαφορετική γιορτή για τους μαθητές σε Μαθράκι, Τέλενδο, Γαύδο και Λειψούς

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εμείς κι ο κόσμος» η ναυταασφαλιστική εταιρεία American Hellenic Hull ενισχύει την εκπαιδευτική εμπειρία μαθητών δημοτικών σχολείων σε ακριτικά νησιά

Μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων σε Μαθράκι, Τέλενδο, Γαύδο και Λειψούς διοργάνωσε η American Hellenic Hull Insurance Company με πρωτοβουλία του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας κ. Ηλία Τσακίρη.

Ο Τάσος, ο μοναδικός μαθητής της τρίτης δημοτικού στο Μαθράκι, ο Σάββας, ο μοναδικός μαθητής της πρώτης δημοτικού στην Τέλενδο, οι τέσσερις μαθητές Δαμουλής και Νικολέτα του νηπιαγωγείου και  Κέλυ και Νικόλας του δημοτικού στη Γαύδο και οι 36 μαθητές του δημοτικού σχολείου στους Λειψούς γιόρτασαν μαζί σε μια διαφορετική προσπάθεια να δημιουργήσουν μια μικρή κοινότητα μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Τα παιδιά γνωρίστηκαν και συνομίλησαν μεταξύ τους, ενώ στη συνέχεια απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και ευχές για το νέο έτος.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή καλημέρισε εγκάρδια μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς από τη Γαύδο, το Μαθράκι, την Τέλενδο και τους Λειψούς!

«Είναι μεγάλη η χαρά μου να βρίσκομαι, σήμερα, μαζί σας, στη χριστουγεννιάτικη γιορτή σας! Μια γιορτή που ξεπερνά τις γεωγραφικές συντεταγμένες του κάθε τόπου, για να γνωριστείτε, να τραγουδήσετε τα κάλαντα, να ανταλλάξετε ευχές, να ξεκινήσετε μια φιλία που εύχομαι να σας συντροφεύει σε όλη σας τη ζωή!

Μέσα από την πρωτοβουλία της ναυτασφαλιστικής εταιρίας American Hellenic Hull Insurance Company, που βρίσκεται δίπλα σας, ενισχύει την εκπαιδευτική εμπειρία σας στο σχολικό περιβάλλον και συνδέει τα σχολεία σας μεταξύ τους, σε μια μικρή αλλά δυναμική και θαυματουργή μαθητική κοινότητα.

Η δανειστική βιβλιοθήκη στους Αρκιούς, η προσφορά σε υλικοτεχνικό και τεχνολογικό εξοπλισμό στο σχολείο της Γαύδου, η δωρεά στο δημοτικό σχολείο στο Μαθράκι και οι επόμενες, ήδη προγραμματισμένες, δωρεές στα σχολεία των Λειψών και της Τελένδου αποδεικνύουν το αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για ένα βιώσιμο μέλλον.

Αγαπητά παιδιά, εύχομαι την επόμενη χρονιά να δοθεί η ευκαιρία να συναντήσω εσάς αλλά και παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από κάθε μικρό νησί και τόπο, που αναθρέφει μεγάλες προσωπικότητες! Σας εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, Χαρούμενες Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα και το 2022 να φέρει σε εσάς και τις οικογένειές σας αγάπη, ευτυχία, χαρά, χαμόγελα και υγεία!», τόνισε η κ. Μακρή.

«Σας ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία σας αυτή να ενώσετε τις φωνές των παιδιών που βρίσκονται στις άκρες της Ελλάδας. Με σύμμαχο την τεχνολογία και τη συμβολή της American Hellenic Hull, καταφέρνουμε να ενισχύσουμε το έργο μας και να γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα κι ας μας χωρίζουν τόσα ναυτικά μίλια. Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές, με υγεία και αγάπη», δήλωσε η Αγγελική Μεντάκη, νηπιαγωγός στο σχολείο της Γαύδου.

«Η γνωριμία μεταξύ των μαθητών των τεσσάρων δημοτικών σχολείων στα μικρά αυτά νησιά, δείχνει στα παιδιά ότι δεν είναι μόνα τους, και ότι όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών από τον κεντρικό κορμό της χώρας, μαζί μπορούν να τα καταφέρουν και να άρουν τα όποια εμπόδια βρίσκονται μπροστά τους», δήλωσε η Μαρία Τσιαλέρα δασκάλα στο δημοτικό σχολείο των Λειψών.

«Ευχαριστούμε την American Hellenic Hull και τον κ. Ηλία Τσακίρη για την προσφορά τους και την αγάπη που δείχνουν στα παιδιά αυτά.» συνέχισε η κ. Τσιαλέρα.

Μαθητές και δάσκαλοι έδωσαν την υπόσχεση να συνεχιστεί η επικοινωνία μεταξύ των μαθητών των σχολείων για διάφορες και ποικίλες δράσεις.

«Είμαι πολύ περήφανη που ο μικρός μου μαθητής είχε φέτος μαζί του παιδιά από άλλα απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας. Ο αγώνας που κάνουμε εδώ στο Μαθράκι είναι μεγάλος γιατί θέλουμε το σχολείο μας να μεγαλώσει και ο Τάσος να αποκτήσει κι άλλους πολλούς συμμαθητές. Ενέργειες όπως η σημερινή μας δείχνουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας στην προσπάθεια αυτή. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και ευχόμαστε όμορφες γιορτές με υγεία και χαρά για όλο τον κόσμο.» δήλωσε η Ελευθερία Βύζα, δασκάλα στο Μαθράκι.

«Από το Δημοτικό Σχολείο της Τελένδου σας ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία και την υλοποίηση αυτής της διαδικτυακής διασύνδεσης των ακριτικών σχολείων μας αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας φέρνοντας κοντά μαθητές από σχολεία με μοναδικές ιδιαιτερότητες, δείχνοντας στήριξή σε αυτά και τους μαθητές τους. Ευχόμαστε Υγεία και Καλές Γιορτές σε όλους!», τόνισε ο δασκαλος Παναγιώτης Καλαϊτζίδης.

«Η εταιρεία μας πρωτοπορεί στα ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι πάνω απ΄όλα πρέπει εμείς ως Έλληνες να βρίσκουμε τρόπους βιώσιμης συνύπαρξης με ό,τι μέσα διαθέτει καθένας από εμάς. Η διασύνδεση των μαθητών στις απομακρυσμένες περιοχές, αποτελεί μοναδικό κίνητρο για όλους εμάς που επιχειρούμε σε αυτή την πατρίδα.», δήλωσε ο Ηλίας Τσακίρης, Διευθύνων Σύμβουλος της American Hellenic Hull.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εμείς κι ο κόσμος» η American Hellenic Hull ενισχύει την εκπαιδευτική εμπειρία μαθητών δημοτικών σχολείων σε ακριτικά νησιά, συνδέοντας ταυτόχρονα όλα τα σχολεία μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα δίκτυο επικοινωνίας των σχολείων σε ακριτικές περιοχές. ‘Εχει πραγματοποιήσει δωρεές στα δημοτικά σχολεία στους Αρκιούς, στη Γαύδο και στο Μαθράκι, ενώ στις επόμενες δράσεις της εταιρείας σειρά έχουν τα σχολεία Λειψούς και Τέλενδο.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΤ: Ο πληθωρισμός θα είναι εκτός στόχου για μεγάλο διάστημα

Αναθεωρείται προς τα πάνω έως και το τρίτο τρίμηνο του 2023 Αρνητικό ήταν το κλίμα σήμερα στις αγορές ομολόγων, καθώς η δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδειξε, ότι οι πληθωριστικές πιέσεις

Σε επιφυλακή Ελλάδα και Κύπρος για πρόκληση της Τουρκίας στις 15 Νοεμβρίου – Γιατί είναι κρίσιμη αυτή η ημέρα

Σε επιφυλακή δεν βρίσκονται αυτή την περίοδο μονάχα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και οι κυπριακές καθώς εκτιμούν πως μπορεί να υπάρξει μια σειρά από προκλητικές κινήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, ιδίως την 15η Νοεμβρίου ή τέλος πάντως εκείνες τις

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ ρεπορτάζ για πιλότο ελικοπτέρου που κρίθηκε ακατάλληλος

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Το προσωπικό της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας υποβάλλεται σε υγειονομικό έλεγχο από το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής και παρακολουθεί την απαραίτητη εκπαίδευση με γραπτές εξετάσεις, ώστε να είναι ικανό για το

Κοκκάλας: Bάζουν εγκύους και παιδιά σε υπερφορτωμένα φουσκωτά με θυελλώδεις ανέμους

«Αντιμετωπίζουμε κάτι πρωτόγνωρο και διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Λέσβο, καθώς