Hellenic Seaplanes: Και η Λέσβος στην οικογένεια των υδατοδρομίων

Το τελευταίο διάστημα γίνονται αποφασιστικά βήματα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ώστε να υποστηρίζουν πτήσεις με υδροπλάνα, καθώς μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα τρία νησιά είναι σε τροχιά λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τα Ψαρά, η Χίος και οι Οινούσσες πλησιάσουν να λάβουν το πράσινο φως ώστε τα λιμάνια τους να αποκτήσουν άμεσα το πλεονέκτημα να φέρουν τα υδροπλάνα κοντά τους, ενώ στο παζλ των προορισμών που θα εξυπηρετήσουν ταξίδια με υδροπλάνα στα νησιά Βορείου Αιγαίου και στις γειτονικές παραθαλάσσιες περιοχές, έρχεται να προστεθεί και η Λέσβος.

Ειδικότερα, το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου προχώρησε σε εξέταση προσφορών που αφορούν την ανάληψη της διαδικασίας για την έκδοση της άδειας ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Μυτιλήνης καθώς και της έγκρισης των δύο υδάτινων πεδίων στις περιοχές Πέτρα και Πλωμάρι.

Η Hellenic Seaplanes ήταν ανάμεσα στις εταιρείες που κατέθεσαν πρόταση με την προοπτική να αναλάβουν τα έργα στο νησί, με την κατάληξη της διαδικασίας να βρίσκει τα Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. να επικρατούν με την προσφορά τους, και ταυτόχρονα να υποδέχονται τις υποδομές της Λέσβου στο δίκτυο υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων που χτίζει στην Ελλάδα.

Με τη «σφράγιση» της συμφωνίας, κλιμάκιο της Hellenic Seaplanes θα μεταβεί στο νησί προκειμένου να προβεί σε αυτοψία χώρων ώστε να ελέγξει την καταλληλότητά τους για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων.

Άξιο αναφοράς είναι ότι καθοριστικό ρόλο για να μην μείνει στα σχέδια το όραμα της έλευσης των υδροπλάνων στο νησί, αλλά αντιθέτως να περάσουν στη φάση  της υλοποίησης κατέχουν τόσο η Δημοτική όσο και η Λιμενική αρχή της Λέσβου.

Τα θεμέλια μιας καλής συνεργασίας είχαν μπει ήδη από τον Απρίλιο του 2022, όταν ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους είχε επισκεφθεί τη Λέσβο και είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις και μελέτη σχεδίων με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Αθανασίου, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, κ. Στρατή Κύτελη, τον Αντιδήμαρχο κ. Ευστράτιο Τζιμή, καθώς και το Δήμαρχο Δυτικής Μυτιλήνης, κ. Ταξιάρχη Βέρρο.

Νικόλας Χαραλάμπους, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Hellenic Seaplanes

Αναφορικά με τη λήψη της έγκρισης στα λιμάνια της Χίου και των Οινουσσών ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε:

«Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα είδαμε τα Ψαρά, την Χίο και τις Οινούσσες να είναι πλέον σε θέση να υποδεχτούν τα υδροπλάνα στα λιμάνια τους, ενώ και η Λέσβος θα μπει στο πλάνο των αδειοδοτήσεων, μετά και την επικράτηση της Hellenic Seaplanes στη διαγωνιστική διαδικασία για την ανάληψη των υποδομών της. Τα νέα αυτά μας δίνουν πολλούς λόγους να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί βλέπουμε οι συνεργασίες της Hellenic Seaplanes με δημοτικές, λιμενικές αρχές και με τους φορείς που παίρνουν τις τελικές αποφάσεις εγκρίσεων να αποδίδουν και να λειτουργούν αποτελεσματικά, προς όφελος του δικτύου υδατοδρομίων και υποδομών που θα δώσει ζωή στο εγχείρημα να πετάμε με υδροπλάνα σε όλη την Ελλάδα!»

Hellenic Seaplanes: Και η Λέσβος στην οικογένεια των υδατοδρομίων

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λαιμός: Γιορτάζει τα 50 χρόνια του στη μουσική και τη θάλασσα με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»: Η παραπάνω άποψη του Νίτσε μοιάζει να εκφράζει απόλυτα τον Γιώργο Λαιμό, έναν άνθρωπο που, επί σειρά ετών, καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους πλούσιους και ισχυρούς να θεωρούν την κάθε μορφής ευαισθησία

Συνταξιούχος αστυνομικός έπεσε θύμα απάτης από κέντρο αισθητικής, του πήραν μισό εκατομμύριο ευρώ

Νέα στοιχεία για καταγγελίες που αφορούν τον όμιλο κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής που εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού υπαλλήλων ανταγωνιστικής επιχείρησης φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Πρόκειται για την περίπτωση ενός συνταξιούχου αστυνομικού που αναγκάστηκε να δώσει μισό εκατ.

Ο ιός που αυξάνει κατά 30% τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος

Απειλή και μάλιστα μακροπρόθεσμη για την ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία θα μπορούσε να αποτελέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, όπως αποκαλύπτει νεότερη συγκεντρωτική μελέτη Αυξημένο κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με

Ο 28χρονος που εκτελέστηκε ως ο «Δράκος του Σέιχ Σου»: «Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος» – Το χρονικό της υπόθεσης

«Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος, αθώος, αθώος…» ήταν τα τελευταία λόγια που κατάφερε να εκστομίσει ο 28χρονος Αριστείδης Παγκρατίδης πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος της Χωροφυλακής στις 07:06 το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 1968. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στο