Hellenic Seaplanes: Και η Λέσβος στην οικογένεια των υδατοδρομίων

Το τελευταίο διάστημα γίνονται αποφασιστικά βήματα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ώστε να υποστηρίζουν πτήσεις με υδροπλάνα, καθώς μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα τρία νησιά είναι σε τροχιά λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τα Ψαρά, η Χίος και οι Οινούσσες πλησιάσουν να λάβουν το πράσινο φως ώστε τα λιμάνια τους να αποκτήσουν άμεσα το πλεονέκτημα να φέρουν τα υδροπλάνα κοντά τους, ενώ στο παζλ των προορισμών που θα εξυπηρετήσουν ταξίδια με υδροπλάνα στα νησιά Βορείου Αιγαίου και στις γειτονικές παραθαλάσσιες περιοχές, έρχεται να προστεθεί και η Λέσβος.

Ειδικότερα, το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου προχώρησε σε εξέταση προσφορών που αφορούν την ανάληψη της διαδικασίας για την έκδοση της άδειας ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Μυτιλήνης καθώς και της έγκρισης των δύο υδάτινων πεδίων στις περιοχές Πέτρα και Πλωμάρι.

Η Hellenic Seaplanes ήταν ανάμεσα στις εταιρείες που κατέθεσαν πρόταση με την προοπτική να αναλάβουν τα έργα στο νησί, με την κατάληξη της διαδικασίας να βρίσκει τα Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. να επικρατούν με την προσφορά τους, και ταυτόχρονα να υποδέχονται τις υποδομές της Λέσβου στο δίκτυο υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων που χτίζει στην Ελλάδα.

Με τη «σφράγιση» της συμφωνίας, κλιμάκιο της Hellenic Seaplanes θα μεταβεί στο νησί προκειμένου να προβεί σε αυτοψία χώρων ώστε να ελέγξει την καταλληλότητά τους για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων.

Άξιο αναφοράς είναι ότι καθοριστικό ρόλο για να μην μείνει στα σχέδια το όραμα της έλευσης των υδροπλάνων στο νησί, αλλά αντιθέτως να περάσουν στη φάση  της υλοποίησης κατέχουν τόσο η Δημοτική όσο και η Λιμενική αρχή της Λέσβου.

Τα θεμέλια μιας καλής συνεργασίας είχαν μπει ήδη από τον Απρίλιο του 2022, όταν ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους είχε επισκεφθεί τη Λέσβο και είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις και μελέτη σχεδίων με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Αθανασίου, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, κ. Στρατή Κύτελη, τον Αντιδήμαρχο κ. Ευστράτιο Τζιμή, καθώς και το Δήμαρχο Δυτικής Μυτιλήνης, κ. Ταξιάρχη Βέρρο.

Νικόλας Χαραλάμπους, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Hellenic Seaplanes

Αναφορικά με τη λήψη της έγκρισης στα λιμάνια της Χίου και των Οινουσσών ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε:

«Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα είδαμε τα Ψαρά, την Χίο και τις Οινούσσες να είναι πλέον σε θέση να υποδεχτούν τα υδροπλάνα στα λιμάνια τους, ενώ και η Λέσβος θα μπει στο πλάνο των αδειοδοτήσεων, μετά και την επικράτηση της Hellenic Seaplanes στη διαγωνιστική διαδικασία για την ανάληψη των υποδομών της. Τα νέα αυτά μας δίνουν πολλούς λόγους να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί βλέπουμε οι συνεργασίες της Hellenic Seaplanes με δημοτικές, λιμενικές αρχές και με τους φορείς που παίρνουν τις τελικές αποφάσεις εγκρίσεων να αποδίδουν και να λειτουργούν αποτελεσματικά, προς όφελος του δικτύου υδατοδρομίων και υποδομών που θα δώσει ζωή στο εγχείρημα να πετάμε με υδροπλάνα σε όλη την Ελλάδα!»

Hellenic Seaplanes: Και η Λέσβος στην οικογένεια των υδατοδρομίων

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαίρεση της εμφάνισης Λιμενικών ως μάρτυρες κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης

Η Π.Ο.Λ. παρακολουθώντας το νομοθετικό έργο της Βουλής των Ελλήνων ενημερώνει τα στελέχη ΛΣ. “Σήμερα 23-02-2024 ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση  για την εξαίρεση της εμφάνισης μαρτύρων αστυνομικών και λοιπών προανακριτικών υπαλλήλων, δηλ. στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,  κατά

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο