Η ΑΕΝ Κρήτης από τις πλέον δυναμικές της χώρας (φωτο-βίντεο)

Δυναμικό «παρών» της ναυτιλιακής κοινότητας στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού  Κρήτης στην ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία».

Μετά την περσινή ματαίωση λόγω των μέτρων καραντίνας για τον κορωνοϊό, η πρωτοβουλία Isalos.net διοργάνωσε, για τέταρτη χρονιά, την ημερίδα – συνάντηση των σπουδαστών της ΑΕΝ Κρήτης με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων.

Η ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης, στη Σούδα Χανίων και παρά τους περιορισμούς λόγω των μέτρων που ισχύουν κατά της πανδημίας, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον αλλά και την ενεργό συμμετοχή των σπουδαστών και εκπροσώπων ναυτιλιακών εταιρειών και φορέων.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε και χαιρέτησε, ο ∆ρ. Λεωνίδας ∆ηµητριάδης – Ευγενίδης, Ναυτιλιακός Πρεσβευτής του ΙΜΟ και Πρόεδρος του Ιδρύµατος Ευγενίδου, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είμαστε στα Χανιά, σε μια από τις πιο δυναμικές και καλές ΑΕΝ. Πιστεύουμε ότι τα πράγματα πάνε πολύ καλά σε αυτή την σχολή και θα πάνε ακόμη καλύτερα……. Είμαστε στο πλάι των νέων για να ακολουθήσουν ένα επάγγελμα που είναι διαβατήριο για τον κόσμο…… Πάνω από όλα το να είσαι στην θάλασσα σημαίνει να την αγαπάς και να σε αγαπάει. Είναι σχέση πάθους και σχέση ζωής, αλλά είναι κάτι το οποίο αν το γνωρίσεις δεν το αφήνεις μετά εύκολα….»

«Σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην Ακαδημία μας για δεύτερη φορά την ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία» των “Ναυτικών Χρονικών – Isalos Net”. Μια δράση θεσμός, ο οποίος διεξάγεται για τέταρτη χρονιά στα Χανιά με την συμμετοχή ναυτιλιακών εταιρειών και φορέων. 

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί έναν σταθερό δίαυλο επικοινωνίας των εκπροσώπων της ναυτιλιακής κοινότητας και των νέων που επιλέγουν σήμερα να συνεχίσουν την αξιοθαύμαστη ναυτική και ναυτιλιακή μας παράδοση στις θάλασσες του κόσμου. 

Μία παράδοση που μας υποχρεώνει όλους σε αρμονική συνεργασία, προκειμένου οι απόφοιτοι των Ακαδημιών να συνεχίσουν να διασχίζουν τις θάλασσες και να εκπροσωπούν την χώρα μας ως πρεσβευτές της και άξιοι συνεχιστές της ναυτικής κληρονομιάς και ιστορίας που μας άφησαν οι πρόγονοί μας.

Ως διοικητής της ΑΕΝ Κρήτης θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον κ. Λεωνίδα Δημητριάδη Ευγενίδη, ο οποίος μας τιμάει και σήμερα με την παρουσία του και να του εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την δωρεά των δύο εργαστηρίων πολυμέσων στην Ακαδημία μας.

Η διαχρονική προσφορά του Ιδρύματος Ευγενίδου, εδώ και δεκαετίες στην ναυτική εκπαίδευση, έχει αναβαθμίσει το εκπαιδευτικό έργο της Ακαδημίας, δίνοντας στους σπουδαστές τα απαραίτητα εφόδια να αντιμετωπίσουν την διαρκώς μεταβαλλόμενη στις τεχνολογικές απαιτήσεις εκπαίδευση και παραδίδοντας στην ναυτιλία, στελέχη άρτια εκπαιδευμένα.»

Στην έναρξη της ημερίδας αναγνώστηκε γραπτός χαιρετισμός της Βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ παρέστη και χαιρέτησε ο Βουλευτής Βασίλης Διγαλάκης και ο Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Ελευθέριος Πετρόπουλος Διευθυντής ΔΕΚΝ Υπ. Ναυτιλίας.

Η ημερίδα περιλάμβανε δύο θεματικά πάνελ, «Το πρώτο μπάρκο δόκιμου Πλοιάρχου Ε.Ν.» και «Το πρώτο μπάρκο ενός δόκιμου Μηχανικού Ε.Ν.» καθώς και workshops με θέματα όπως:

Αποφυγή συγκρούσεων στη θάλασσα – Μελέτες περιπτώσεωνSTS Operation – Οι προκλήσεις των μεταφορτώσεων φορτίου από πλοίο σε πλοίο.
Το πλοίο στο λιμάνι: Ο ρόλος του ναυτικού πράκτορα Ναυτασφαλίσεις: Ο ρόλος του P&I Club
Συντήρηση και λειτουργία μηχανών.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22»

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022 και στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22», εξετάστηκε επεισόδιο εικονικής εφαρμογής των διαδικασιών αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής αεροσκάφους RENEGADE, σκοπός του οποίου ήταν η εφαρμογή των ενεργειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αναγνώριση

Επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ Κλιμακίου των Εθνικών Στρατιωτικών Αντιπροσώπων των Κρατών – Μελών του ΝΑΤΟ στο SHAPE

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχτηκε στο ΓΕΕΘΑ τους Εθνικούς Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους (National Military Representatives – NMRs) στο SHAPE, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής τους στην Ελλάδα. Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε

Νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας» ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού

Ένα από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στον διεθνή κλάδο των πολυτελών ξενοδοχείων πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας», που είναι ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού. Η Four Seasons

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ απ’ τον Σύλλογο Περουβιανών Ελλάδας

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ έγινε προ ημερών στην υπέροχη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά απ’ τον Σύλλογο Περουβιανων Ελλάδας! Τιμήθηκε η πολύ γνωστή στην χώρα της Ψυχολόγος, συγγραφέας και ζωγράφος MARIA ROJO για το