Η ανθρώπινη ζωή δεν εξαργυρώνεται με ευχολόγια

Ανακοίνωση Π.Ο.Λ

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά ένας συνάδελφος μας κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της υπηρεσίας του. Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 31χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε στα επεισόδια του Ρέντη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών έχει πολλές φορές αναδείξει τη σοβαρότητα της άσκησης του επαγγέλματος του Αστυνομικού, του Πυροσβέστη, του Λιμενικού, του Στρατιωτικού. Δυστυχώς όμως μόνο όταν υπάρχουν ανάλογα τραγικά συμβάντα αναδεικνύονται στο φως της δημοσιότητας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι ως θεματοφύλακες της ασφάλειας της χώρας και της προστασίας των πολιτών.

Καθημερινά οι συνάδελφοι Λιμενικοί στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, οι υπηρετούντες στα πλωτά, στα εναέρια μέσα ,στα λιμάνια όλης της χώρας δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό ,με κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους μη γνωρίζοντας αν θα επιστρέψουν μετά τη βάρδια στην οικογένειά τους.

Μιλώντας για το επικίνδυνο του επαγγέλματος το τελευταίο που θα ζητούσαμε είναι οι οικονομικές απολαβές. Αναφερόμενοι στην επικινδυνότητα του επαγγέλματος , διεκδικούμε ασφάλεια κατά την ώρα εργασίας και ζητούμε αναβάθμιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού μας  συστήματος που δεν θα στηρίζεται σε 60αρηδες εργαζόμενους .

 

Είναι πολύ συχνές, πλέον, οι περιπτώσεις συναδέλφων που φεύγουν από κοντά μας επειδή η καρδιά τους δεν “άντεξε” το βάρος της εργασίας ενώ οι σοβαρές παθήσεις που πολλές φορές είναι δυσίατες ή και ανίατες αυξάνονται με τεράστιο ρυθμό .

Ίσως έφτασε η στιγμή που η πολιτεία θα πρέπει να αναγνωρίσει το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο στη πλήρη του διάσταση και όχι ως μέρος μιας προεκλογικής επιδοματικής πολιτικής που θα τάζει, θα υπόσχεται και θα ξεχνά την επομένη των εκλογών.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές οι ευχές όλων μας βρίσκονται στο πλευρό του συναδέλφου Αστυνομικού, ενώ από την πλευρά μας θα ακολουθήσουν μία σειρά από παρεμβάσεις που θα έχουν στόχο την θωράκιση του επαγγέλματός μας σε κάθε επίπεδο .

                                                                                Για το ΔΣ

%25CF%2583%25CF%2586%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25B1%2B%25CF%2580%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25B5%25CE%25B4%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2585

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Nόμος στη Φλόριντα απαγορεύει σε νέους κάτω των 16 ετών να έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία την ώρα που μαίνεται στις ΗΠΑ συζήτηση για τις επιπτώσεις τους στους νέους. Οι αμερικανικές

Σουηδία: Περίπου 62.000 άνθρωποι είναι ενεργοί ή έχουν διασυνδέσεις με εγκληματικά δίκτυα στη χώρα, σύμφωνα με την αστυνομία

Περίπου 62.000 άνθρωποι είναι ενεργοί ή έχουν διασυνδέσεις με εγκληματικά δίκτυα στη Σουηδία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της χώρας, στην οποία οι αρχές αγωνίζονται εδώ και χρόνια να περιορίσουν τη βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα. Τα φονικά επεισόδια

Μετάβαση στο περιεχόμενο