Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Αγαπητά Λιμενικά Νέα,

Κάθε μέρα που περνάει και φθάνουμε όλο και πιο κοντά προς τον Αύγουστο, όλο και περισσότερο αισθάνομαι τον αέρα της ελευθερίας και της απεξάρτησης από τους δανειστές να με πλημυρίζει..

Προαπαιτούμενα

Όμως εκεί που πάω -πειθόμενος από τους Κυβερνητικούς κύκλους- να πω δόξα σοι ο Θεός, να μια επιστολή αυστηρή του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ που με φέρνει να προσγειωθώ ανώμαλα.

Βλέπετε είναι και αυτά τα προαπαιτούμενα που απαιτούν νέες φορολογικές θυσίες στο βωμό των πλεονασμάτων..

Άλλοι όλα αυτά τα λένε νέο Μνημόνιο..

Είναι και αυτοί οι Υπουργοί που καθυστερούν και είτε δεν τολμούν είτε δεν ξέρουν πώς να το κάνουν..

01-01-2019: Συντάξεις επίδομα

Την «Χάρι» του ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ δεν την διαθέτουν όλοι..

Ο άνθρωπος νομοθέτησε για την εξαφάνιση των συντάξεων το 2016 αλλά για να το χωνέψουμε σιγά σιγά όλοι, είπε εξαφάνιση να ισχύσει από 1-1-2019.

Μέχρι τότε οι μισοί θα λένε ότι οι συντάξεις όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά σε πολλές περιπτώσεις αυξάνονται, οι άλλοι μισοί θα λένε ότι μειώνονται οι συντάξεις των μεγαλοσυνταξιούχων (οι έχοντες μισθό άνω των 1.500 ευρώ μικτά).

Όμως ξεκάθαρα η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ αποτελεί δέσμευση έναντι των δανειστών.

Ήδη σήμερα τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν κάνει τους υπολογισμούς των και σύμφωνα με δημοσιεύματα (ΠΑΡΣΚΗΝΙΟ 05-05-18)οι ένστολοι θα χάσουν από 25% έως 30%.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και την ουσιαστική κατάργηση των απαλλαγών από δαπάνες (π.χ. Ιατρικές δαπάνες) αλλά και την αύξηση του φόρου εισοδήματος με την μείωση του αφορολογήτου από 01-01-2020.

Συνταγματικότητα Νόμου ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Αν κανείς νομίζει, ότι οι μειώσεις αυτές των συντάξεων είναι αντισυνταγματικές, από σήμερα θα πρέπει να πάψει να θρέφει τέτοιες ελπίδες.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Χώρας -έστω και με οριακή Πλειοψηφία 13-12- έκρινε συνταγματικό τον νόμο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ και τις επόμενες μέρες θα δοθεί στην δημοσιότητα και το σκεπτικό της Απόφασης αυτής.

Ασφαλώς οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα πρέπει να είναι από όλους σεβαστές. Πρώτα από όλους, θα πρέπει να τις σέβεται η ίδια η Εκτελεστική Εξουσία και να μην τις εφαρμόζει κατά το δοκούν.

Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι, όποτε συμβαίνει αυτό, είναι βέβαιο ότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η κατά το Σύνταγμα λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Εκτός εάν αυτό δεν κάποιους δεν τους νοιάζει, οπότε θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά την καθοριστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης στα θέματα δημοκρατίας.

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις της, σε πλείστες περιπτώσεις οι πράξεις της σημερινής κυβέρνησης εμπεριέχουν τα στοιχεία της απόλυτης αυθαιρεσίας και περιφρόνησης του πολίτη.

Αποφάσεις ΣΤΕ και διλήμματα για ενστόλους

Στην περίπτωση των ενστόλων η Κυβέρνηση παρανομεί ναι ή όχι όταν αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει ανάλογη Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την επιστροφή του 50% των αναδρομικών, που έχουν μη νόμιμα παρακρατηθεί από τους μισθούς και τις συντάξεις τους;

· Με ποιο ηθικό ανάστημα η κυβέρνηση σήμερα θα επικαλεστεί έναντι των ενστόλων, την συνταγματικότητα του νόμου ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ με το οποίο κατακρεουργούνται οι συντάξεις των από 01-01-2019;

· Με ποιο ηθικό ανάστημα νομοθετείται η εξαθλίωση των ενστόλων, που καθημερινά δίνουν μάχη για την διατήρηση της ασφάλειας της χώρας μας, σε μια κρίσιμη περίοδο για τα συμφέροντα μας αλλά και τα συμφέροντα της ίδιας της Ευρώπης;

· Πως είναι δυνατόν, αυτοί που αγρυπνούν μέρα και νύκτα για την άμυνα ή την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν ή που θυσιάζουν την ζωή τους -όταν απαιτείται- να εξισώνονται με άλλες κατηγορίες εργαζομένων, που όμως έχουν συνταγματικά κατοχυρωμένους τρόπους υπεράσπισης των συμφερόντων τους σε αντίθεση με τους ενστόλους;

· Πώς είναι δυνατόν ένας Σμήναρχος που καθημερινά έδινε μάχες στον αέρα για την υπεράσπιση της Πατρίδας, ισορροπώντας τη ζωή του από το θάνατο σε μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου, να του επιφυλάσσει η πολιτεία απονομή σύνταξης 785 ευρώ καθαρά; (Εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 05-05-2018)

Ακόμη χαρακτηριστικότερο παράδειγμα – με ιδιαίτερη σημασιολογία για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στους ενστόλους – αποτελεί η συνταξιοδοτική μεταχείριση τους στο ανώτατο ιεραρχικό επίπεδο. Ειδικότερα:

· Πως είναι δυνατόν ένας Αρχηγός του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού κ.λ.π. να τυγχάνει μεταχείρισης ενός Δημοσίου Υπαλλήλου;

· Πως είναι δυνατόν- αναφορικά με το ύψος της καταβαλλόμενης σε αυτούς σύνταξης- να μην κατατάσσονται ιεραρχικά μετά τους επικεφαλής των εξουσιών (Προέδρου Δημοκρατίας, Προέδρου Βουλής, Πρωθυπουργού, Προέδρων Ανωτάτων Δικαστηρίων) ;

· Πως είναι δυνατόν να αποδίδεται σε ένα Αρχηγό σύνταξη 1.123 ευρώ καθαρά τον μήνα; (Εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 05-05-2018)

·Τι άλλο πρέπει να πράξει μία κυβέρνηση προκειμένου δείξει την πλήρη αδιαφορία και απαξία της προς τους ένστολους;

·Γιατί στερεί το δικαίωμα στην ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ των ενστόλων;

·Γνωρίζει κανένας από τους νομοθέτες περικοπής των συντάξεων των ενστόλων, ότι για τους περισσότερους από αυτούς, η αποστρατεία είναι υποχρεωτική;

Η Πολιτεία δια των αρμόδιων Υπουργών έχει υποχρέωση για την διατήρηση του αξιόμαχου αλλά και την ανύψωση του ηθικού των ενστόλων.

Δεν αρκούν μόνο οι παλαιοκομματικές πρακτικές, τα καλά λόγια και το κτύπημα στην πλάτη:

· Οι ένστολοι δεν είναι άνθρωποι με κατώτερες πνευματικές δυνατότητες, άνθρωποι «κολλημένοι με την πειθαρχία» που μας εξυπηρετούν με αυτό που κάνουν αλλά και μπορεί να τους χειριζόμαστε με τον χειρότερο τρόπο χωρίς να προβληματιζόμαστε και πολύ σε σχέση με άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

· Είναι άνθρωποι επιστήμονες, που στις περισσότερες των περιπτώσεων χειρίζονται υλικά και μέσα υπερσύχρονης τεχνολογίας και τεράστιας χρηματικής αξίας.

· Λαμβάνουν αποφάσεις, που έχουν άμεσες συνέπειες στην αντιμετώπιση εθνικών θεμάτων, στην διάσωση ανθρώπινων ψυχών στην θάλασσα, στην καταπολέμηση του εγκλήματος με κίνδυνο της ζωής των κ.λ.π..

Η θετική ανταπόκριση των κυβερνώντων στην υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των ενστόλων – ενός κομματιού του λαού που λειτουργεί και προσφέρει τις εθνικής σημασίας υπηρεσίες του σε ιδιαίτερες συνθήκες- συνιστά σημαντική Υπηρεσία προς την πατρίδα.

Η καλλιέργεια συνειδητά ψεύτικων ελπίδων από κυβερνητικούς παράγοντες λειτουργεί στην αντίθετη κατεύθυνση…

Ελπίδες σαν αυτές που διαδίδουν τελευταία κάποιοι Υπουργοί και ευρωβουλευτές. Μετά τον Αύγουστο ίσως κάτι γίνει Από το πλεόνασμα λέει, ίσως κάτι επιστρέψουμε, θες 13η σύνταξη, θες κάποιες δόσεις ΕΝΦΙΑ, θες., θες

Δεν πρόκειται να κοροϊδέψουμε κανένα δανειστή, κανέναν από τους Κοινοτικούς μας Εταίρους. Άλλωστε στις συζητήσεις του πρόφατου eurogroup έγινε πρόταση για υιοθέτηση μιας ρήτρας “μη αναστρεψιμότητας” των μέτρων που έχουν ληφθεί με τα τρία μνημόνια και από ότι γνωρίζουμε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών δεν έφερε αντίρρηση.

Συνεπώς για μια ακόμη φορά επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός των συνταξιούχων ενστόλων και μη.

Τα κροκοδείλια δάκρυα στις κηδείες των ηρώων πεσόντων στο καθήκον, οι στολές παραλλαγής και τα πέρα -δόθε των υπουργών με τα ελικόπτερα, όταν δεν συνοδεύονται με ουσιαστικές πράξεις οικονομικής ενίσχυσης και βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των ενστόλων καταλήγουν στην πολιτική του «δήθεν» και του «τίποτα».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τι προβλέπει το πδ 11/21 για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ενόψη της υποβολής ενδικοφανών προσφυγών  κατά αποφάσεων μεταθέσεων και για την υποβοήθηση των μετατιθέμενων στελεχών ΛΣ  παραθέτουμε ολόκληρο το πδ 11/21 μεταθέσεων. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 11/2021 ΦΕΚ 21/Α/10-2-2021 Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κρήτη: Η «μαύρη» όψη των διακοπών – Θλιβερά στοιχεία για τους πνιγμούς στις παραλίες

Το 73,6% των θυμάτων είναι αλλοδαποί/τουρίστες – Τα επίσημα στοιχεία έως τις 15 Αυγούστου Τα υψηλά ποσοστά του τουρισμού αποτελούν τη φωτεινή όψη του ελληνικού καλοκαιριού με τον ήλιο και τη θάλασσα, όμως υπάρχει και η άλλη, η πιο σκοτεινή,

Παρέμβαση προέδρου ΠΕΑΛΣ: Μονόδρομος η αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022

17-08-2022 ΘΕΜΑ: “Αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022” Αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος που μου αναλογεί, παρεμβαίνω ως κάτωθι:  Λίγες ημέρες μετά την κοινοποίηση των 200 μεταθέσεων έτους 2022 και λίγες ημέρες πριν τη χορήγηση ΦΠ

Το χρονικό της περιπέτειας των 38 μεταναστών στη νησίδα του Εβρου

Ενα κορίτσι 5 ετών από την ομάδα των Σύρων και Παλαιστινίων προσφύγων έχασε τη ζωή του, οι οποίοι από τις 7 Αυγούστου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Εβρου, όπου φέρονται να είχαν προωθηθεί βάσει των μαρτυριών τους υπό την απειλή