Η αστυνομία χαρτογραφεί τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Σε αστυνομικό κλοιό αποφασίστηκε να τεθεί η ομάδα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», μέλη της οποίας πρωταγωνίστησαν, μεταξύ άλλων, στην αρπαγή, το πρωί της Παρασκευής, του διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου.

Σε αστυνομικό κλοιό αποφασίστηκε να τεθεί η ομάδα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», μέλη της οποίας πρωταγωνίστησαν, μεταξύ άλλων, στην αρπαγή, το πρωί της Παρασκευής, του διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου. Το θέμα συζητήθηκε εκ νέου χθες σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσία του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου και των επικεφαλής των υπηρεσιών «αιχμής» της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, συμφωνήθηκε να γίνει χαρτογράφηση των μελών της ομάδας. Πόσα και ποια είναι; Εχουν ή όχι ιεραρχική δομή και εάν ναι, ποιος είναι οι επικεφαλής τους; Συζητήθηκε ακόμη το θέμα της χρηματοδότησής τους, με τους αξιωματούχους του υπουργείου να επισημαίνουν την ανάγκη να ελεγχθεί η πηγή χρηματοδότησής τους. «Τυπώνουν φυλλάδια και πραγματοποιούν ταξίδια από τη μια πόλη στην άλλη. Οφείλουμε να ερευνήσουμε την πηγή χρηματοδότησής τους», σχολίασε αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Κεντρικό ρόλο στην έρευνα αναμένεται να διαδραματίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς υπάρχει η εικόνα ότι οι περισσότερες δράσεις των «Θεματοφυλάκων» οργανώνονται και συντονίζονται μέσω Διαδικτύου. Ωστόσο, στη συλλογή πληροφοριών θα συνδράμουν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Και οι δύο υπηρεσίες εξάλλου, όπως και η Ασφάλεια Αττικής, καταγράφουν τη δράση περιθωριακών – ακροδεξιών ομάδων που έχουν αναπτύξει δράση με αφορμή την αντίδραση μερίδας της κοινωνίας στα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Νομική «ομπρέλα» για την έρευνα της αστυνομίας παράσχει η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε τη Δευτέρα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Σύμφωνα με τις επιταγές της εισαγγελέως, άλλωστε, η Ασφάλεια Αττικής θα αναζητήσει εάν υπάρχουν απολήξεις της συγκεκριμένης ομάδας και στην Αττική, όπου έως τώρα δεν έχει καταγραφεί δράση της. «Aξιοποιούμε τις καλύτερες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταγραφή του προβλήματος και του φαινομένου, την πρόληψη τέτοιων παράνομων ενεργειών και ασφαλώς την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά τη λήξη της σύσκεψης.

Σε εξηγήσεις για δύο κακουργήματα καλείται από τις δικαστικές αρχές ο δικηγόρος που διώκεται και για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Εν τω μεταξύ, με βαριές κατηγορίες καλείται από τις εισαγγελικές αρχές σε εξηγήσεις ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε προτροπές πολιτών να μην εμβολιάζονται και να αρνούνται ιατρικές υπηρεσίες για τον κορωνοϊό.

Υστερα από έρευνα της Εισαγγελίας Αθηνών για τον θάνατο 54χρονης γυναίκας στον Ευαγγελισμό που αρνήθηκε τη διασωλήνωση, και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών απεβίωσε, ο δικηγόρος, που διώκεται και για διασπορά ψευδών ειδήσεων, καλείται τώρα σε εξηγήσεις για δύο κακουργήματα, που σχετίζονται με τον θάνατο της γυναίκας, την οποία φορτικά προέτρεπε να αρνηθεί τις ιατρικές υπηρεσίες και να φύγει από το νοσοκομείο. Οι κατηγορίες για τις οποίες θα δώσει εξηγήσεις είναι συνέργεια σε θανατηφόρο έκθεση σε κίνδυνο ζωής και σε παραβάσεις των μέτρων για την πανδημία που οδήγησαν σε θάνατο την 54χρονη.

Επίσης καλείται σε εξηγήσεις και με την κατηγορία της συνέργειας σε αυτοκτονία. Για την ίδια υπόθεση, σε εξηγήσεις για βαριά αδικήματα καλείται και ο σύζυγος της γυναίκας που έχασε τη ζωή της. Ο ίδιος ήδη είναι κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθησιν για όσα διατείνεται, ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός κ.λπ., ενώ κατέθεσε την Παρασκευή προσφυγή στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ζητώντας να μη δικαστεί γι’ αυτό το αδίκημα. Στην προσφυγή του φέρεται να επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς που τον έφεραν σε θέση κατηγορουμένου, μεταξύ αυτών, επιμένει για σχέδιο… εξόντωσης του πληθυσμού με τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 και άλλα παρόμοια. Η Εισαγγελία Εφετών επιλήφθηκε αυθημερόν και ήδη η προσφυγή του αρνητή-δικηγόρου μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος άμεσα θα προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο για την απόρριψη ή όχι του αιτήματος.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά