Η ΕΑΠΣ συγχαίρει τον Αντιπύραρχο Χρήστο Τσαβαλόπουλο

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 διεξήχθη η εκδήλωση για την απονομή βραβείων στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας του θεσμού των «Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης», τον οποίο διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με τον Ν.4727/2020.

Ο στόχος ήταν η ανάδειξη αποτελεσματικών, καινοτόμων και πρωτοπόρων διαδικασιών ψηφιοποίησης και απλούστευσης των διοικητικών διαδικασιών και δράσεων, οι οποίες βασίζονται στις κατευθύνσεις της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Στην ανωτέρω εκδήλωση και ειδικότερα στη θεματική «Ασφάλεια του Πολίτη», παρακολουθήσαμε τη διάκριση που απέσπασε η πρόταση με τίτλο: «Ψηφιοποίηση Διοικητικών Πράξεων Πυροπροστασίας από το Πυροσβεστικό Σώμα» του φορέα «Πυροσβεστικό Σώμα / Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος».

Το βραβείο παρέλαβε από τον κ. Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη ο συνάδελφος Αντιπύραρχος Χρήστος Τσαβαλόπουλος.

Στο πρόσωπο του συναδέλφου εκπροσωπήθηκε πρωτίστως η ομάδα του Τμήματος Προληπτικής Πυροπροστασίας του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος που σιωπηλά και αγόγγυστα εργάζεται με υψηλό φρόνημα και επαγγελματισμό ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να έχει τη θέση που του αναλογεί στην κοινωνία.

Για όσους γνωρίζουν το έργο της συγκεκριμένης ομάδας, δεν αποτελεί έκπληξη η βράβευση που πραγματοποιήθηκε καθώς ήλθε ως επιστέγασμα μιας μακράς και επίπονης παραγωγής έργου ουσίας.

Με βάση την επικείμενη αλλαγή διατάξεων του Ν.4662/2020 είναι πλέον αυταπόδεικτο και εκτιμούμε ότι υπάρχει η ωριμότητα ώστε το Τμήμα Προληπτικής Πυροπροστασίας που αποτελεί σήμερα κομμάτι της Διεύθυνσης Νομικής Υποστήριξης, να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει αυτοτελή ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ με σκοπό να συνεχίσει αυξητικά το παραγόμενο έργο επ’ ωφελεία όλων.

 

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Π.Σ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί

Ο Ανδρουλάκης βάζει τέλος στα λεγόμενα Δούκα για συνεργασίες: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου», είπε στο ΠΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για ανοιχτούς διαύλους στις προοδευτικές δυνάμεις.