Η ΕΥΠ πήρε νέο «υπερ-κοριό» – Δεν «ακούει» διαδικτυακές εφαρμογές

Ύστερα από πάρα πολλά χρόνια η ΕΥΠ ανανεώνει το βασικό εξοπλισμό της για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Στελέχη της υπηρεσίας ανέφεραν τα προηγούμενα χρόνια ότι ο «κοριός» που χρησιμοποιούνταν θεωρούνταν απαρχαιωμένος και «περιορισμένων δυνατοτήτων», σε σχέση με αυτούς που διαθέτουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.

Ο νέος «υπερ-κοριός» αγοράστηκε από την κυβέρνηση και μάλιστα εντός των προσεχών ημερών θα τεθεί σε λειτουργία.

Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του Newsbomb.gr σημειώνουν ότι το νέο σύστημα επισυνδέσεων δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης 1.200 «στόχων». Επίσης, δίνει τη δυνατότητα διάθεσης 200 «αδειών χειριστών». Οι «χειριστές» είναι οι υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που είναι εξουσιοδοτημένοι να παρακολουθούν τηλέφωνα σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, παρότι δίνεται η δυνατότητα για 200 χειριστές, θα χρησιμοποιήσει 60 «άδειες» (καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερες).

Ο «κοριός» διαθέτει επίσης τη δυνατότητα μετατροπής των «ακουσμάτων» σε κείμενο. Το σχετικό πρόγραμμα εμπεριέχει αρκετές γλώσσες, ενώ χρειάζεται ακόμα χρόνος για να δουλέψει ο κειμενογράφος και στην ελληνική γλώσσα.

Όσον αφορά στις διαδικτυακές εφαρμογές, μέσω των οποίων επικοινωνούν και ανταλλάσσουν μηνύματα πολίτες, αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι και ο νέος «κοριός» (όπως και ο παλιός) δεν παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης διαδικτυακών εφαρμογών (viber, whats up, signal, telegram, messenger κλπ).

 

Αλέξανδρος Καλαφάτης

https://www.newsbomb.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο σεισμός στην Τουρκία δείχνει την ανάγκη οι γείτονες να δίνουν ο ένας χείρα βοηθείας στον άλλον

Τα συλλυπητήρια της Ελλάδας για την απώλεια ζωών από τον σεισμό στην Τουρκία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «επαναφέρει τελικά στο προσκήνιο την ανάγκη οι γείτονες ο ένας να

Υποψήφιοι του ΚΚΕ από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε, σε εκδήλωση του Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε χτες, τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τον συγκεκριμένο χώρο. Οι υποψήφιοι είναι: –Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α, υποψήφιος στα Δωδεκάνησα.

«Ever Acme»: Το πέρασμα του γιγαντιαίου containership από τη Διώρυγα του Σουέζ [Video]

Το παρθενικό του ταξίδι σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς κόμβους θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποίησε το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Acme», τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα. Το «Ever Acme» παραδόθηκε τον περασμένο μήνα από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua

Οκτώ επενδυτικά σχήματα για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Οκτώ επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν στις 3/2/2023 στο ΤΑΙΠΕΔ φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε., μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Τα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):