Η επιρροή, και η παγκόσμια εμβέλεια της βρετανικής μοναρχίας μειώνεται, σχολιάζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, στο λυκόφως της βασιλείας της 95 άχρονης Ελισαβετ, μετά την απόφαση της νήσου Μπαρμπέιντος, που αποφάσιsε να απομακρύνει τη Bασίλισσα από αρχηγό του κράτους και να γίνει η νεότερη δημοκρατία του κόσμου, ενώ εικάζεται ότι κι αλλά βασιλεία θα μπορούσαν να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα. Ο πρίγκιπας Κάρολος, θα είναι παρών σημέρα στην συγκεκριμένη τελετή στην πόλη Μπρίτζταουν, όπου η πρωθυπουργός της χώρας, Μια Μοτλευ, ανακοίνωσε ότι η χώρα θα έχει τον δικό της πρόεδρο, αν και θα παραμείνει μέλος της Κοινοπολιτείας.
Ωστόσο, σήμερα το βράδυ θα προβληθεί το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ του bbc που θα εξετάσει τις «συνθήκες γύρω από την απόφαση των Σάσεξ να παραιτηθούν από τους ανώτερους βασιλικούς ρόλους τους». Ομως την τελευταία στιγμή το BBC άλλαξε τον όρο Megxit καθως κρίθηκε σεξιστικος με τον «Sussexit».
Το σημερινό επεισόδιο θα εξετάσει τις «συνθήκες γύρω από την απόφαση των Σάσεξ να παραιτηθούν από τους ανώτερους βασιλικούς ρόλους τους», ενώ αναμένεται να εμβαθύνει, στο ρήγμα του Ουίλιαμ και του Χάρι, με τους βασιλικους βοηθούς, να ανησυχούν ότι θα περιλαμβάνει ισχυρισμούς ανάμεσα στα δυο αδέλφια, σε σχέση με τον Τύπο μέσω των συμβούλων τους.
Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο