Η Google ρίχνει φως στην υπόθεση Βαλυράκη ένα χρόνο μετά το θάνατό του

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, η Google αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Φως στις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης Βαλυράκη αναμένεται να ρίξουν τα στοιχεία που φτάνουν στο γραφείο του τακτικού ανακριτή από την παγκόσμια πλατφόρμα Google, ένα χρόνο από την ημέρα που ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έφυγε από τη ζωή.

Η έκθεση της Google θα αποκαλύψει με κάθε λεπτομέρεια τα ηλεκτρονικά στίγματα τόσο των εμπλεκόμενων σκαφών όσο και των κινητών τηλεφώνων για να διαπιστωθεί ποιοι βρίσκονταν στο σημείο όπου ήταν με τη βάρκα του ο Σήφης Βαλυράκης την 24η Ιανουαρίου 2021 στην Ερέτρια.

Ο τακτικός ανακριτής ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση εκ νέου είχε αποστείλει αίτημα στην Google για τα ηλεκτρονικά στίγματα -αίτημα που είχε ζητήσει και η οικογένεια του πρώην υπουργού- έτσι ώστε να έχει όλα τα στοιχεία που αφορούν την τραγική ημέρα του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την προσφυγή των συνηγόρων της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη κατά της διάταξης που είχε εκδώσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας ζητώντας να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο ως ναυτικό ατύχημα, η Εισαγγελέας Εφετών Ευβοίας διαβίβασε ξανά τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε στον τακτικό ανακριτή ο οποίος μέχρι και σήμερα διενεργεί ανάκριση.

Ετσι, οι ανακριτικές πράξεις συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Ενώ στη συνέχεια θα κληθούν σε απολογία οι δυο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θανάτου ψαράδες.

Η νέα τροπή

Ο φάκελος άνοιξε και πάλι όταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 οι δικηγόροι της οικογένειας του πρώην υπουργού άσκησαν προσφυγή κατά της υπ’ αριθμ. 424/2021 απορριπτικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας Δημήτριου Προκοπίου που διέτασσε να τεθεί στο αρχείο ως «ατύχημα» η δικογραφία σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Ο κύριος λόγος της προσφυγής ήταν, σύμφωνα και με ανακοίνωση των δικηγόρων Μανώλη Φωτάκη και Κώστα Παπαδάκη που εκπροσωπούν τη σύζυγο του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, ήταν το γεγονός ότι από τα ευρήματα που είχε εκθέσει στις δικαστικές Αρχές η οικογένεια του θανόντος προέκυπταν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη δεν οφειλόταν σε ατύχημα αλλά σε εγκληματική ενέργεια.

Η Εισαγγελέας Εφετών Ευβοίας εξέτασε τα στοιχεία που έχουν παρουσιάσει οι νομικοί σύμβουλοι της οικογένειας Βαλυράκη, και συγκεκριμένα τα δεκαπέντε χτυπήματα που έφερε ο θανών, τα περισσότερα στο κεφάλι, πρόσωπο, αυχένα κ.λπ., τα οποία προκλήθηκαν από διαφορετικά μεταξύ τους όργανα, το βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει ένα σκάφος δίπλα στη βάρκα του Σήφη την επίμαχη ώρα του περιστατικού, αλλά και τις καταθέσεις των δύο αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι αντιλήφθηκαν -από διαφορετικό σημείο ο καθένας- τα όσα διαδραματίζονταν στο Νησί των Ονείρων ανοιχτά της Ερέτριας όπου βρέθηκε νεκρός ο Σήφης Βαλυράκης.

Σύμφωνα με την πλευρά της οικογένειας, ο ένας αυτόπτης μάρτυρας μίλησε για αλιευτικό σκάφος και λογομαχία των επιβαινόντων σε αυτό με τον Σήφη Βαλυράκη, και ο άλλος μίλησε και για χτυπήματα με κοντάρι από τα οποία ο πρώην υπουργός έπεσε στη θάλασσα.

Τα παραπάνω σημαντικά στοιχεία οδήγησαν την Εισαγγελέα στο να δεχθεί την προσφυγή της οικογένειας Βαλυράκη κατά της διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας ο οποίος έβαζε την υπόθεση στο αρχείο. «Πρόκειται για μια σπουδαία εξέλιξη, η οποία ανατρέπει κάθε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ότι επρόκειτο για ένα θαλάσσιο ατύχημα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων και δικαιώνει την οικογένεια του θανόντος για την από μέρους της συστηματική επιδίωξη κάθε θεσμικής και δικονομικής δυνατότητας ώστε να μην κατισχύσουν οι εσφαλμένες επιλογές κάποιων φορέων της προδικασίας που έθεσαν σε κίνδυνο συγκάλυψης μια ανθρωποκτονία από πρόθεση», είχαν αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της οικογένειας.

Η άλλη πλευρά

Από την πλευρά τους, οι δύο ψαράδες που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων τους ισχυρίζονται ότι ο θάνατος του πρώην υπουργού την 24η Ιανουαρίου 2021 ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος και σε καμία περίπτωση εγκληματικής ενέργειας από την πλευρά τους.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι τους ανέφεραν ότι δεν έχει προκύψει κανένα νέο στοιχείο που να δείχνει εγκληματική ενέργεια, αλλά ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη οφείλεται σε ατύχημα αφού «ο µακαρίτης παραβιάζοντας όλους, επαναλαμβάνεται, ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους θεσπισµένους από την Πολιτεία υποχρεωτικούς κανόνες ασφαλούς πλεύσης, αποφάσισε εκείνο το μεσημέρι να κάνει την παράνοµη βόλτα του και το ψάρεμά του όπως αυτός από µόνος του πίστευε άτρωτος και ανέλεγκτος ότι µπορεί να κάνει!

Επαναλαμβάνουμε ότι ο θάνατός του λοιπόν οφείλεται αποκλειστικά στη δική του αμελή συμπεριφορά που έχει να κάνει µε το ότι χειριζόταν ταχύπλοο σκάφος παντελώς παράνομα και χωρίς να τηρεί ούτε έναν από τους υποχρεωτικούς από την Πολιτεία θεσπισµένους κανόνες ασφαλείας!» ανέφεραν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.

Μάλιστα, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των δύο ψαράδων επεσήμαναν ότι μετά τη λήξη της άδικης και συκοφαντικής επίθεσης εις βάρος των εντολέων τους θα ξεκινήσει σκληρός δικαστικός αγώνας εναντίον όλων εκείνων που τους ενέπλεξαν για να δικαιωθούν σε ποινικό και αστικό επίπεδο.

Πηγή: enikos.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βερνίκος στη «Libération»: Οι εφοπλιστές θα γίνουν πλουσιότεροι χάρη στο πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Αναποτελεσματικό για τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, θα είναι το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο που σχεδιάζει η Ε.Ε., καθώς, όπως τονίζεται σε ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «Libération», το μόνο που -ουσιαστικά- θα καταφέρουν, είναι να οδηγήσουν σε νέα αύξηση των

Ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός: «Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά ό,τι λένε οι Τούρκοι, γιατί συνήθως το κάνουν»

Αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό έκαναν νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο Σωτήρης Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και ο ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός. «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Επ’ ουδενί δε

Θλίψη στην Πάτρα: Αστυνομικός βρέθηκε νεκρός σε χωράφι

Θλίψη στην Πάτρα. Συνταξιούχος αστυνομικός βρέθηκε νεκρός μέσα σε χωράφι το απόγευμα του Σαββάτου. Τον αναζητούσαν τα συγγενικά του πρόσωπα. EUROKINISSI Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, τα αίτια του θανάτου του είναι παθολογικά. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα.

Γιώργος Λαιμός: Γιορτάζει τα 50 χρόνια του στη μουσική και τη θάλασσα με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»: Η παραπάνω άποψη του Νίτσε μοιάζει να εκφράζει απόλυτα τον Γιώργο Λαιμό, έναν άνθρωπο που, επί σειρά ετών, καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους πλούσιους και ισχυρούς να θεωρούν την κάθε μορφής ευαισθησία