Η «κοκαΐνη των φτωχών» – Πληθαίνουν τα εργαστήρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης

Ολοένα και πιο συχνά οι υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών εντοπίζουν στην Αττική αυτοσχέδια εργαστήρια παρασκευής κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ναρκωτικό που είναι περισσότερο γνωστό ως shisha.

Ένα τέτοιο εντόπισε χθες Πέμπτη η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών στην οδό Κεφαλληνίας, στην Κυψέλη.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν σκεύη και πρώτες ύλες για την παρασκευή της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας, όπως για παράδειγμα 30 λίτρα ασετόν καθώς επίσης και 2.5 κιλά σε υγρή μορφή.

Στον ίδιο χώρο οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμα 4.000 ναρκωτικά χάπια και 4 κιλά ηρωίνη.

Παρασκευάζεται με φθηνά υλικά, όπως ασετόν, αμμωνία, φρέον σαν κι αυτό που χρησιμοποιείται στα κλιματιστικά, λίθιο που περιέχεται στις μπαταρίες κ.ά.

Λόγω της εύκολης πρόσβασης στις πρώτες ύλες, οι περισσότερες από τις οποίες διατίθενται στο εμπόριο, ακόμα και οι παγκόσμιες μαφίες των ναρκωτικών (όπως το καρτέλ του Μεξικό) έχουν κάνει στροφή στην κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη.

Εργαστήρια shisha εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα και στην Αττική.

Τους μήνες που έχουν προηγηθεί ακόμα τέσσερα εργαστήρια έχουν αποκαλυφθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Τον Οκτώβριο συνελήφθησαν δύο Ιρανοί που μετέφεραν σε διαμέρισμα στον Πειραιά 30 κιλά shisha.

Είχε προηγηθεί στις 15 Ιουλίου η σύλληψη ακόμα δύο Ιρανών 28 και 40 ετών, οι οποίοι παρασκεύαζαν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη σε διαμέρισμα στην οδό Γερασίμου Λιβαδά στα Πατήσια.

Στα τέλη Μαΐου σε Περιστέρι και Κυψέλη συνελήφθησαν τρεις Αφγανοί για κατοχή 11 κιλών μεθαμφεταμίνης, ενώ εργαστήριο παρασκευής shisha είχε βρεθεί και στις αρχές του 2020 σε διαμέρισμα στην οδό Κοδριγκτώνος.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σουλιώτης

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμενικό: Σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών – Το κόστος στους συνοδούς (!)

Οι σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών με την κατάλληλη καθοδήγηση και εκπαίδευση από τους συνοδούς χειριστές (Κ-9 ) συνδράμουν ουσιαστικά στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Η αποτελεσματική όσφρηση τους εντοπίζει καλά κρυμμένες ναρκωτικές ουσίες, που ο εντοπισμός τους με τις ανθρώπινες

Δωροεπιταγές για τα παιδιά των μελών της ΕΠΛΣΑΠΝ

Ανακοίνωση Ένωσης Αττικής: Όπως κάθε χρόνο έτσι και τη φετινή χρονιά η ΕΠΛΣΑΠΝ θα προβεί στη χορήγηση δωροεπιταγών για τα παιδιά των μελών μας  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Για τη φετινή χρονιά το σύνολο των παιδιών των μελών μας

Στην Αλεξανδρούπολη και ο Γαλλικός στρατός

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διπλωματικού και στρατιωτικού και της Γαλλίας, έχει μπει η Αλεξανδρούπολη. Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave, τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας Sadrine Mouchet

Πειραιάς: Σύλληψη ημεδαπού για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης των νόμων «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και «περί όπλων»

Στη σύλληψη ενός 30χρονου ημεδαπού προέβησαν χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ”BRAT”, για παράβαση των ν. 4139/13 ”περί εξαρτησιογόνων ουσιών” και 4678/20 “περί όπλων”.