Η Mercedes-Benz ανακαλεί σχεδόν ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα…

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως ανακαλεί άμεσα σχεδόν ένα εκατομμύριο οχήματα ανά τον κόσμο, λόγω πιθανών προβλημάτων στο σύστημα φρένων.
Η… γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών (KBA) ενημέρωσε πως η απόφαση αφορά σε αυτοκίνητα κατασκευασμένα από το 2004 έως και το 2015 των σειρών ML και GL, αλλά και του πολυτελούς μίνι βαν R-Class.
Ανακαλούνται 993.407 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων 70.000 στη Γερμανία, σημείωσε η KBA.
«Η διάβρωση στον ενισχυτή φρένων μπορεί, στη χειρότερη περίπτωση, να οδηγήσει στη διακοπή της σύνδεσης μεταξύ του πεντάλ φρένου και του συστήματος πέδησης» επισημάνθηκε.
«Ως αποτέλεσμα, τα φρένα μπορεί να μην λειτουργούν».
Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε την ανάκληση, επισημαίνοντας πως η απόφαση ελήφθη ύστερα από «ανάλυση μεμονωμένων αναφορών για ορισμένα οχήματα».
«Σε σπάνιες περιπτώσεις πολύ σοβαρής διάβρωσης, μπορεί ένας ιδιαίτερα δυνατός ή σκληρός ελιγμός πέδησης να προκαλέσει μηχανική βλάβη στον ενισχυτή πέδησης, με αποτέλεσμα η σύνδεση μεταξύ του πεντάλ φρένου και του συστήματος πέδησης να αστοχήσει».
Ξεκαθαρίζεται πως τέτοια περιστατικά είναι «εξαιρετικά σπάνια» αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστοχία των φρένων. «Άρα, υπάρχει ρίσκο σύγκρουσης ή τραυματισμού».
Η εταιρεία επεσήμανε πως η ανάκληση θα εκκινήσει άμεσα και θα ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που επηρεάζονται.
«Η διαδικασία συμπεριλαμβάνει επιθεώρηση των οχημάτων που έχουν, πιθανώς, επηρεαστεί, και -αναλόγως αποτελεσμάτων- θα χρησιμοποιηθούν νέα ανταλλακτικά».
Μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, οι οδηγοί καλούνταν να μην μετακινούν τα οχήματά τους.
Με πληροφορίες από Guardian

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέγα και ασυγχώρητο λάθος η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο πρωθυπουργός σε δήλωση του στην εφημερίδα «Το Βήμα» υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε για την υποκλοπή Την Δευτέρα θα τοποθετηθεί επισήμως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών από την ΕΥΠ, ωστόσο σήμερα έδωσε μια πρόγευση του

Παγκόσμιο ρεκόρ παραγγελιών από τους Έλληνες εφοπλιστές

Με ταχύ ρυθμό θα διογκωθεί τα επόμενα χρόνια ο στόλος πλοίων μεταφοράς LNG και LPG των Ελλήνων εφοπλιστών, καθώς συνεχίζουν τις επενδύσεις σε νέο τονάζ, φτάνοντας, μάλιστα, σε αριθμό-ρεκόρ στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι

Αίγινα: Πλοίο με 591 επιβάτες προσέκρουσε στο λιμάνι

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατά τη διαδικασία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ» Ν.Π. 11228, στον λιμένα ν. Αίγινας, σημειώθηκε ελαφριά πρόσκρουση στον προβλήτα, ενώ το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Αίγινας. Παράλληλα ενεπλάκη ο κάβος πρόσδεσης στο δεξιό

Δυσφορία στη Δύση για τη σύσφιξη οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας

Την ανησυχία της Δύσης για την αυξανόμενη οικονομική συνεργασία Ερντογάν-Πούτιν, καταγράφουν σε άρθρο τους οι Financial Times. «Οι δυτικές πρωτεύουσες ανησυχούν όλο και περισσότερο για την εντατικοποίηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βλαντιμίρ