Η Π.Ο.Λ. για τη διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων του 2022

Μετά και την έναρξη των συμβουλίων των τακτικών μεταθέσεων διαπιστώνεται και στη πράξη  ότι το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις μεταθέσεις των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ καταλήγει σε αδιέξοδο.

Όπως είχαμε τονίσει και το 2021 ,όταν για πρώτη φορά  δεν πραγματοποιήθηκαν τακτικές μεταθέσεις , έτσι και φέτος η προβλεπόμενη διαδικασία θα οδηγήσει τη Διοίκηση σε τέλμα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που προκύπτει από το 21/2021 ΠΔ Μεταθέσεων, για το έτος 2022 προβλέπεται:

  • Μετάθεση για πάνω από 2.000 στελέχη .
  • Το 80% των εξ αυτών αφορά ανούσιες μεταθέσεις σε υπηρεσίες που δεν έχουν υπηρεσιακές ανάγκες ενώ θα απογυμνωθούν πολλές από αυτές  που λειτουργούν με εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό.
  • Δεν ενισχύονται οι νησιωτικές Λιμενικές αρχές ενώ θα υπάρξουν και στελέχη που θα μετατεθούν από ένα νησί σε άλλο χωρίς να το επιθυμούν.
  • Δεν υπάρχει δυνατότητα να ικανοποιηθούν αιτήματα στελεχών που υπηρετούν σε νησιά και επιθυμούν μετάθεση στο τόπο συμφερόντων τους καθώς με το νέο οργανόγραμμα οι νησιωτικές υπηρεσίες εμφανίζονται υποστελεχωμένες κατά 50-60% ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν πλέον κενές οργανικές θέσεις σε υπηρεσίες που μέχρι πρότινος υπήρχαν κενά.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι η Π.Ο.Λ. δικαιώνεται για όλα όσα διεκδικεί και αντιτίθεται εδώ και 2 έτη αναφορικά με το καθεστώς των μεταθέσεων .

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πως:

ü  Είναι επιβεβλημένη η τροποποίηση του Π.Δ Μεταθέσεων.

ü  Θα καταλήξει με αρνητικό πρόσημο η τρέχουσα διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων.

ü  Θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ικανοποιηθούν μεταθέσεις κατόπιν  αιτήματος των συναδέλφων.

Για ακόμη μία φορά δηλώνουμε υποστηριχτές της μίας και μοναδικής λύσης που δεν είναι άλλη από ένα νέο καθεστώς μεταθέσεων το οποίο θα προκύψει από τη συνεργασία της Ηγεσίας με τους όλους τους συνδικαλιστικούς.

 Καλούμε τον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη να προβεί  στην ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να βρεθεί μία λύση εφάμιλλή του έργου και της προσφοράς των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .

 

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

www.omospondia.gr 

Facebook : https://www.facebook.com/omospondia.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΤ: Ο πληθωρισμός θα είναι εκτός στόχου για μεγάλο διάστημα

Αναθεωρείται προς τα πάνω έως και το τρίτο τρίμηνο του 2023 Αρνητικό ήταν το κλίμα σήμερα στις αγορές ομολόγων, καθώς η δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδειξε, ότι οι πληθωριστικές πιέσεις

Σε επιφυλακή Ελλάδα και Κύπρος για πρόκληση της Τουρκίας στις 15 Νοεμβρίου – Γιατί είναι κρίσιμη αυτή η ημέρα

Σε επιφυλακή δεν βρίσκονται αυτή την περίοδο μονάχα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και οι κυπριακές καθώς εκτιμούν πως μπορεί να υπάρξει μια σειρά από προκλητικές κινήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, ιδίως την 15η Νοεμβρίου ή τέλος πάντως εκείνες τις

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ ρεπορτάζ για πιλότο ελικοπτέρου που κρίθηκε ακατάλληλος

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Το προσωπικό της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας υποβάλλεται σε υγειονομικό έλεγχο από το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής και παρακολουθεί την απαραίτητη εκπαίδευση με γραπτές εξετάσεις, ώστε να είναι ικανό για το

Κοκκάλας: Bάζουν εγκύους και παιδιά σε υπερφορτωμένα φουσκωτά με θυελλώδεις ανέμους

«Αντιμετωπίζουμε κάτι πρωτόγνωρο και διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Λέσβο, καθώς