Η συγκλονιστική περιγραφή της Ρωσίδας γιατρού που πέρασε 21 ώρες σε στρώμα, ανοιχτά του Ρεθύμνου

Μια γυναίκα που χάθηκε στη θάλασσα για 21 ώρες με μόνη βοήθεια ένα στρώμα, μίλησε για πρώτη φορά για την τρομακτική περιπέτειά της.

Η 55χρονη Όλγα Κούλντο, καρδιολόγος στο επάγγελμα, φοβήθηκε πως θα έβρισκε φρικτό θάνατο από ένα διερχόμενο γιοτ όταν βρέθηκε καταμεσής στο πέλαγος έχοντας παρασυρθεί από ένα ισχυρό ρεύμα κάνοντας διακοπές στο Ρέθυμνο.

Η Ρωσίδα εντοπίστηκε από αεροπλάνο της Frontex χάρη στο πολύχρωμο στρώμα τηςΗ Ρωσίδα εντοπίστηκε από αεροπλάνο της Frontex χάρη στο πολύχρωμο στρώμα της

rosida.1_.7_.5_0_.jpg

Πήγε για κολύμπι στην παραλία παρά την προειδοποίηση για τον καιρό και χωρίς να πει τίποτα στην οικογένειά της, που νόμιζε ότι ήταν στο σπα.

Η τρομοκρατημένη τουρίστρια αποκάλυψε πως φοβόταν επίθεση από καρχαρία και τα τεράστια κύματα, καθώς είχε απομακρυνθεί από την στεριά. Κρατιόταν με νύχια και με δόντια επάνω στο στρώμα, υπέστη υποθερμία το βράδυ και στη συνέχεια έπαθε εγκαύματα από τον δυνατό ήλιο.

Η 55χρονη καρδιολόγος, Όλγα ΚούλντοΗ 55χρονη καρδιολόγος, Όλγα Κούλντο

rosida.1_.7_.1_0_.jpg

«Μπήκα στη θάλασσα, ξάπλωσα στο στρώμα μου και την επόμενη στιγμή τα κύματα με μετέφεραν μακριά από την ακτή» είπε η Ρωσίδα τουρίστρια. «Σε λίγο, βρέθηκα σε πολύ βαθιά νερά, όπου δεν μπορούσα να πατήσω το έδαφος με τα πόδια μου. Δεν είμαι καλή κολυμβήτρια, οπότε απλώς γαντζώθηκα επάνω στο στρώμα μου και σκέφτηκα ότι σύντομα θα κατάφερνα να φτάσω στην ακτή. Αλλά αντ’ αυτού, το ρεύμα και ο άνεμος με παρέσερναν όλο και πιο μακριά. Τότε άρχισα να φωνάζω και να κουνάω τα χέρια μου αλλά κανείς στην ακτή δεν με έβλεπε».

Επίσης, μιλούσε μόνη της και μετρούσε τις κινήσεις των χεριών της, για να παραμείνει σε εγρήγορση και να μην κοιμηθεί. «Δεν κοιμήθηκα ούτε για ένα δευτερόλεπτο, συνεχώς κουνιόμουν» είπε. «Τα πουλιά πετούσαν συνεχώς πάνω από το κεφάλι μου και νόμιζα ότι κάποιο από αυτά μπορεί να με χτυπούσε στο κεφάλι ή να τρυπούσε το στρώμα μου. Ήταν πραγματικά φρικτή η νύχτα, έκανα όλων των ειδών τις σκέψεις και η καταιγίδα ήταν εξωφρενική».

«Κουνούσα συνεχώς τα χέρια και τα πόδια μου για να μην αποκοιμηθώ» είπε η 55χρονη Ρωσίδα τουρίστρια. «Κουνούσα συνεχώς τα χέρια και τα πόδια μου για να μην αποκοιμηθώ» είπε η 55χρονη Ρωσίδα τουρίστρια.

Η Όλγα παραδέχτηκε ότι κάποιες στιγμές την κατέβαλαν «σκοτεινές σκέψεις» και ο φόβος πως δε θα επιβίωνε. Σκέφτηκε μάλιστα να αφήσει το στρώμα – αλλά ευτυχώς δεν το έκανε, ήταν η σωτηρία της και χωρίς αυτό θα είχε πνιγεί.

«Σκεφτόμουν τον Όλεγκ και την Γιούλια και έπειτα όλους τους συγγενείς μου. Σκέφτηκα πόσο θα πληγώνονταν με τον θάνατό μου. Αυτό με έκανε να συνεχίσω. Έπρεπε να αγωνιστώ μέχρι τέλους. Προσπαθούσα να διώξω τις κακές σκέψεις μου».

Υπήρχαν όμως κι άλλοι φόβοι- αυτός ενός καρχαρία ή άλλες απειλές της θάλασσας. «Ένιωθα πράγματα να αγγίζουν τα πόδια μου. Συνεχώς διαβεβαίωνα τον εαυτό μου πως ήταν μόνο φύκια, τίποτα επικίνδυνο, ότι δεν υπήρχε τίποτα κάτω εκεί που θα μπορούσε να με βλάψει. Συνέχιζα να πιστεύω πως θα ερχόταν ο σωστός άνεμος ή ένα ρεύμα που θα έφερνε πίσω στην ακτή».

Η Όλγα Κούλντο με την κόρη της Γιούλια και τον σύζυγός της Όλεγκ. Η Όλγα Κούλντο με την κόρη της Γιούλια και τον σύζυγός της Όλεγκ.

Η οικογένειά της συνειδητοποίησε πως κάτι δυσάρεστο συνέβαινε στις 7 μ.μ. όταν δεν επέστρεψε από το ραντεβού της στο σπα – μέχρι τότε η Όλγα ήταν ήδη 4 ώρες στη θάλασσα. Τα πράγματά της, συμπεριλαμβανομένου του πορτοφολιού της, βρέθηκαν στην παραλία.

«Αυτή ήταν η αρχή του εφιάλτη μας» δήλωσε η Γιούλια, τηλεοπτική παραγωγός. Η αστυνομία πήγε στο ξενοδοχείο και πολλά σκάφη βγήκαν προς αναζήτησή της. «Δεν ήταν δυνατή η χρήση μικρών σκαφών κοντά στην ακτή επειδή ο καιρός ήταν κακός, υπήρχε καταιγίδα». Τους είπαν ότι θα χρησιμοποιούσαν ελικόπτερο, αλλά μόνο το επόμενο πρωινό. Και η Γιούλια ήταν σε πανικό. «Μας είπαν να περιμένουμε, να ηρεμήσουμε» είπε. «Όμως τους έκανα συνεχώς ερωτήσεις και τα στατιστικά στοιχεία δεν ήταν ενθαρρυντικά – 10 με 20 τουρίστες πεθαίνουν κάθε χρόνο στη θάλασσα στην Κρήτη».

Η Όλγα Κούλντο επέζησε επί 21 ώρες πάνω σε ένα στρώμαΗ Όλγα Κούλντο επέζησε επί 21 ώρες πάνω σε ένα στρώμα

Άρχισε να κάνει νοσηρές ερωτήσεις. «Ρώτησα πόσο συχνά βρίσκουν τους ανθρώπους ή το πτώμα τους ή αν απλά οι άνθρωποι χάνονται και δεν βρίσκεται τελικά τίποτα. Ήθελα να ξέρω πόσο γρήγορα ένα πτώμα έρχεται στην επιφάνεια του νερού».

Τόσο αυτή όσο και ο πατέρας της δεν μπορούσαν να κοιμηθούν. «Έψαχναν για το σώμα της» παραδέχεται η Γιούλια. «Κανείς δεν πίστευε ότι θα επιβίωνε».

Ωστόσο, η Όλγα κατάφερε να επιζήσει της καταιγίδας και συνεχάρη τον εαυτό της που κατάφερε να γιορτάσει τα 55α γενέθλιά της. Ευτυχώς για την Όλγα, ένα αεροπλάνο της Frontex την είδε το επόμενο πρωί και έστειλε σύντομα μία βάρκα για να την πάρει.

Η Ρωσίδα ήταν 7 μίλια μακριά από την ακτή όταν βρέθηκε. Είχε υποστεί υποθερμία και αφυδάτωση και το δέρμα στην πλάτη της είχε καεί άσχημα.

Η οικογένεια είχε προγραμματίσει μια ημερήσια εκδρομή για την Σαντορίνη ως δώρο για τα γενέθλια της Όλγας και τελικά έκαναν το ταξίδι τους προτού επιστρέψουν στο σπίτι τους στο Ζελενόγκραντ, κοντά στη Μόσχα.

«Όλοι μας αναρρώνουμε τώρα» είπε η Γιούλια, που έκανε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας «Συμβαίνουν θαύματα».

Πηγή: Η συγκλονιστική περιγραφή της Ρωσίδας γιατρού που πέρασε 21 ώρες σε στρώμα, ανοιχτά του Ρεθύμνου [εικόνες] | iefimerida.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλάζει όψη το λιμάνι της Σούδας – Τα σχέδια για τον νέο σταθμό επιβατών

Την εικόνα των σχεδίων που δηµοσιεύονται σήµερα στα “Χ.ν.” θα έχει ο σταθµός επιβατών στο λιµάνι της Σούδας όταν ολοκληρωθεί. Σηµειώνεται πως το έργο έχει ενταχθεί στο “Ταµείο Ανάκαµψης” και ο διαγωνισµός ξεκίνησε µε τους ενδιαφερόµενους να µπορούν να καταθέσουν τις

Αδυναμία πληρωμής ή ετοιμάζουν κατάργηση;

Μετρώντας αντίστροφα για να “αποχαιρετήσουμε” το 2024, στο τέλος του έτους θα συμπληρωθούν 2 χρόνια κατά τα οποία παραμένει απλήρωτο το μεταφορικό ισοδύναμο στις επιχειρήσεις των νησιών μας. Την ίδια ώρα προκαλούν θυμηδία οι πομπώδεις εξαγγελίες της ηγεσίας του Υπουργείου

Ποια πλοία δεν κινδυνεύουν από τους Χούθι

Τουλάχιστον το 15% των πλοίων που σήμερα αλλάζουν πορεία και χαράσσουν ρότα γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας θα μπορούσαν να επιστρέψουν με ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα με ελάχιστο κίνδυνο, σύμφωνα με τον ναυτικό διοικητή της επιχείρησης «Aspides», τον

Ένατο το νηολόγιο της Ελλάδας στο top-10, αλλά με… κράτει τις μηχανές

Αμετάβλητη παρέμεινε η πρώτη δεκάδα των κρατών που έχουν στη σημαία τους τον μεγαλύτερο στόλο πλοίων. Η χώρα μας, στην οποία έχουν έδρα περισσότερες από 600 ναυτιλιακές εταιρείες που ελέγχουν πάνω από 5.500 πλοία σε όρους νηολογίου, βρίσκεται στην ένατη

Μετάβαση στο περιεχόμενο