Η τεχνητή νοημοσύνη «όπλο» στα χέρια τρομοκρατών;

Τα AI chatbots δεν καλύπτονται από την αντιτρομοκρατική νομοθεσία, οπότε θα μπορούσαν να μείνουν «ατιμώρητα», συμπλήρωσε.

Τα AI chatbots θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν την τρομοκρατία, προπαγανδίζοντας τον βίαιο εξτρεμισμό στους νέους χρήστες, προειδοποίησε ένας βρετανός κυβερνητικός σύμβουλος.

Ο Τζόναθαν Χολ, ανεξάρτητος επιθεωρητής σε θέματα τρομοκρατίας, δήλωσε ότι είναι «απολύτως πιθανό» τα AI bots, όπως το ChatGPT, να μπορούσαν να προγραμματιστούν ή να αποφασίσουν από μόνα τους να προωθήσουν την εξτρεμιστική ιδεολογία.

Τα AI chatbots δεν καλύπτονται από την αντιτρομοκρατική νομοθεσία, οπότε θα μπορούσαν να μείνουν «ατιμώρητα», συμπλήρωσε.

Ο Χολ τόνισε πως «επί του παρόντος, η τρομοκρατική απειλή στη Μεγάλη Βρετανία σχετίζεται με επιθέσεις με χρήση μαχαιριών ή οχημάτων. Ωστόσο «οι επιθέσεις με χρήση τεχνητής νοημοσύνης είναι πιθανώς προ των πυλών».

«Προωθούν τη βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία»

Σε άρθρο του στη Mail on Sunday, ο Χολ δήλωσε ότι «εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν σύντομα να συνομιλούν με chatbot που έχουν “ρυθμιστεί” να προωθούν τον εξτρεμισμό για ώρες».

«Πιστεύω ότι είναι απολύτως πιθανό τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης να προγραμματιστούν ώστε να προπαγανδίζουν τη βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης έχουν προπαγανδίσει σε κάποιον εξτρεμιστικές ιδεολογίες, ωστόσο έχουν υπάρξει περιπτώσεις κατά τις οποίες η χρήση τους έχει οδηγήσει σε δυσάρεστα αποτελέσματα.

Παραδείγματος χάριν, ένας Βέλγος πατέρας δύο παιδιών αυτοκτόνησε αφού μιλούσε επί έξι εβδομάδες με ένα ρομπότ με το όνομα Eliza σχετικά με τις ανησυχίες του για την κλιματική αλλαγή.

Από την άλλη, ένας δήμαρχος στην Αυστραλία απείλησε να μηνύσει την OpenAI, τους κατασκευαστές του ChatGPT, αφού το chatbot ισχυρίστηκε ψευδώς ότι είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για δωροδοκία.

Πηγή: Telegraph

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαγορεύσεις σε περιοχές αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Σαρωνικού στο πλαίσιο κολυμβητικών αγώνων 2024

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ανακοινώνεται: 1.Η απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού το Σάββατο 25-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 19:00 και την Κυριακή 26-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 12:00 στη θαλάσσια περιοχή που εσωκλείεται από τις κάτωθι συντεταγμένες: Α:

Εντοπισμός και διάσωση 78 ατόμων σε περιοχή της Μονεμβασιάς

Αλλοδαποί στην παραλία “Δριμίσκος”, κοντά στην περιοχή Κιπαρίσσι της Μονεμβασιάς, βρέθηκαν, μετά από ενημέρωση που είχε το ‘Α Λιμενικό Τμήμα της Μονεμβασιάς. Στο σημείο, μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και εντόπισαν 78 άτομα. Απ’ αυτά, 51 είναι άνδρες,

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πρόεδρος ο Γιώργος Προκοπίου και Διευθύνων Σύμβουλος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των  Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Μονοπρόσωπη ΑΕ, που θα διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις των πρώην Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Προκοπίου πολιτικός μηχανικός και εφοπλιστής, και Διευθύνων Σύμβουλος, ο πρώην υπουργός και

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε ξανά τη χώρα του ο Μίτσκοσκι

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε τη χώρα του ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και εντολοδόχος πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τους πολίτες, με αφορμή την ημέρα των αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου. “Εκ μέρους μου και εκ μέρους του VMRO-DPMNE, συγχαίρω

Μετάβαση στο περιεχόμενο