Η θεωρία που συνδέει την Ατλαντίδα με την Ανταρκτική

Υποστηρίζει ότι το θρυλικό νησί δεν ήταν κρυμμένο, αλλά σε κοινή θέα τόσα χρόνια

Λίγοι θρύλοι έχουν εξαπλωθεί και διαρκέσει με την πάροδο του χρόνου σε ολόκληρο τον πλανήτη όπως αυτός της Ατλαντίδας -του πολιτισμένου έθνους που λέγεται ότι έγινε αλαζονικό και καταστράφηκε μετά από θεϊκή παρέμβαση. Υπάρχει, λοιπόν, μια θεωρία που συνδέει τη χαμένη Ατλαντίδα με τη σημερινή Ανταρκτική.

Η ιστορία της Ατλαντίδας έγινε γνωστή κυρίως από μεσαιωνικούς Ευρωπαίους συγγραφείς, όπως ο Πλάτωνας, με το grunge.com να αναφέρει βάσει της Britannica ότι η ιστορία πιθανότατα διαδόθηκε μέσω Αράβων γεωγράφων, μεταφέροντάς την από στόμα σε στόμα σε όλη την Ερυθρά Θάλασσα.

Πώς διαδόθηκε ο μύθος της Ατλαντίδας

Καθώς η ιστορία περνούσε από το ένα έθνος στο άλλο, ο μύθος της Ατλαντίδας επηρέασε κόσμους τόσο πραγματικούς όσο και φανταστικούς, σαγηνεύοντας ποιητές, ονειροπόλους και πολιτικούς. Η ιδέα μιας ουτοπικής κοινωνίας να ξεφύγει από τον έλεγχο ως αποτέλεσμα της δικής της αλαζονείας και να καταστραφεί από τον Θεό, προκαλεί, έτσι κι αλλιώς, ίντριγκα ανεξάρτητα από τη γλώσσα που λέγεται.

Για πολλούς ανθρώπους, λοιπόν, η αναζήτηση αυτής της βυθισμένης πόλης είναι μια πραγματική προσπάθεια. Σύμφωνα με το Discover Magazine, αυτή η αναζήτηση συνεχίζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια, με πολλούς να έχουν θεωρήσει ότι η Ατλαντίδα είναι η Ελλάδα, η Ισπανία, οι Βερμούδες ή ακόμα και η Αμερική. Είναι ενδιαφέρον, λοιπόν, ότι μια θεωρία που κέρδισε την προσοχή του κοινού για κάποιο χρονικό διάστημα ήταν η αντίληψη ότι η Ατλαντίδα είναι η Ανταρκτική.

Η θεωρία που συνδέει την Ατλαντίδα με την Ανταρκτική

Στα χιλιάδες χρόνια που πέρασαν στην αναζήτηση της χαμένης πόλης της Ατλαντίδας, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες αναφορικά με αυτή. Σύμφωνα με το grunge.com, ο Πλάτωνας περιέγραψε την Ατλαντίδα ως «ένα νησί μεγαλύτερο από τη Λιβύη και τη Μικρά Ασία μαζί». Η ακριβής τοποθεσία του είναι ίσως σκόπιμα ασαφής, καθιστώντας το ένα καυτό θέμα μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι υπάρχει.

Ανταρκτική

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι καταστράφηκε μέσω μιας σειράς σεισμών και πλημμυρών έπειτα από θεϊκή παρέμβαση -αν κάτι από αυτά συνέβη καθόλου. Για το λόγο αυτό, πολλοί λάτρεις της περιπέτειας ξεκινούν την αναζήτησή τους για την Ατλαντίδα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού. Ωστόσο, ο γνωστός συγγραφέας και καθηγητής Τσαρλς Χάπγκουντ πίστευε ότι το θρυλικό νησί δεν ήταν κρυμμένο, αλλά σε κοινή θέα τόσα χρόνια και από την οπτική του αυτό ήταν ένα άλλοτε εύκρατο νησί που εκτοπίστηκε ως αποτέλεσμα της μετατόπισης του φλοιού της Γης. Πίστευε, λοιπόν, ότι αυτό το νησί ήταν η Ανταρκτική, αναφέρει το grunge.com.

Σύμφωνα με τη θεωρία του Χάπγκουντ, η οποία παρεμπιπτόντως υποστηρίχθηκε από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, η Ανταρκτική ήταν κάποτε ένας τροπικός παράδεισος και το σπίτι της προηγμένης ουτοπικής πόλης της Ατλαντίδας. Όταν ο φλοιός της Γης μετατοπίστηκε απότομα, η άτυχη Ατλαντίδα εισήλθε στην παγωμένη ατμόσφαιρα που γνωρίζουμε ως σύγχρονη Ανταρκτική. Εάν η θεωρία του Χάπγκουντ διατηρούσε το νερό, οι πολίτες και τα τεχνουργήματα της Ατλαντίδας πιθανότατα θα σφηνώνονταν μεταξύ στρωμάτων αρκτικού πάγου. Η πιο πρόσφατη γνώση μας, ωστόσο, για την τεκτονική των πλακών καταρρίπτει σε μεγάλο βαθμό αυτήν την πρόταση, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που την πιστεύουν, αναφέρει το grung.com.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό

ΛΣ : Να μετακινείται ο φάκελος…Όχι ο πολίτης

Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό πρωτοξεκίνησε από το Υπουργείο Αιγαίου το 1998;;; Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό αποτέλεσε την πρώτη διαφήμιση των σημερινών Κ.Ε.Π.(Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών); Ποιος γνωρίζει ότι ο «προάγγελος» των σημερινών ΚΕΠ (τότε λέγονταν «Γραφεία τουΠολίτη»)

Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύει να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε σε προεκλογική συγκέντρωση «μικρό αρουραίο των υπονόμων». Το