Η Τουρκία κατασκεύασε νέο πύραυλο -Τον ονομάζει «Τσακίρ» και τον παρουσιάζει να χτυπά τη… Χίο

Έναν νέο πύραυλο Κρουζ παρουσίασε η τουρκική εταιρεία Roketsan και στο βίντεο παρουσίασής του επελέγη ως στόχος ένα… ελληνικό νησί.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι καθόλου τυχαία ούτε αποτελεί μια ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς αποτελεί μέρος του Ιδρύματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας. Ο πύραυλος ÇAKIR λοιπόν, με βεληνεκές που ξεπερνά τα 150 χιλιόμετρα, μπορεί εύκολα να φτάσει σε στόχο από τα μικρασιατικά παράλια στο Αιγαίο και σε πολλά ελληνικά νησιά.

Στο βίντεο παρουσίασής του υπάρχουν σαφή μηνύματα για την Ελλάδα, όπως αναφέρει το Nordic Monitor.

Οι ειδικοί που ανέλυσαν τις συγκεκριμένες εικόνες αναφέρουν ότι ο πύραυλος εκτοξεύεται από το Τσεσμέ και καταλήγει σε ναυτικό στόχο λίγο έξω από τη Χίο. Οι δορυφορικές εικόνες έχουν αλλοιωθεί ελάχιστα, ώστε να μη φαίνεται «επισήμως» αυτό το σενάριο.

«Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ανατολή προς δύση στο βίντεο. Σε τέτοια βίντεο, οι προσομοιώσεις πυραύλων είναι γενικά από αριστερά προς τα δεξιά, αλλά στο βίντεο του ÇAKIR εκτοξεύονται βλήματα από δεξιά προς τα αριστερά και εχθρικοί στόχοι καταστρέφονται, δίνοντας ένα υποσυνείδητο μήνυμα ότι ο στόχος είναι η Ελλάδα», αναφέρεται στο Nordic Monitor.

Σύμφωνα με τη Roketsan, οι μελέτες σχεδιασμού του «εγχώριου και εθνικού» πυραύλου Κρουζ ÇAKIR συνεχίζονται, με τις πρώτες δοκιμαστικές βολές να έχουν προγραμματιστεί για το 2022 από το Bayraktar Akıncı, ένα τουρκικής κατασκευής, υπερσύγχρονο μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης.

Η Τουρκία κατασκεύασε νέο πύραυλο -Τον ονομάζει «Τσακίρ» και τον παρουσιάζει να χτυπά τη… Χίο [βίντεο]

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά

Τουρισμός: Αντέχει η «βαριά βιομηχανία» το κύμα τουριστών;

Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, οι ανακοινώσεις περί ρεκόρ αφίξεων δημιουργούν θετικό κλίμα για την οικονομία και οι προσδοκίες αυξάνονται σε… ετήσια βάση.  Πράγμα λογικό, βέβαια, εάν αναλογιστούμε ότι το 2019 είχε εκτιμηθεί

Συλλήψεις αλλοδαπών για παράβαση του νόμου περί όπλων στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 49 και 48 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες της 23/01/2023, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Ν.2168/93 «περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που