Η Υπηρεσία Μουσικής του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αφιερώνει σε όλα τα στελέχη…(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στα πλαίσια των συναντήσεων για την ανταλλαγή απόψεων αλλά και ιδεών αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΥΜΕΛΣ συναντήθηκε με την ηγεσία της Υπηρεσίας Μουσικής.

Τα μέλη του Δ.Σ. ξεναγήθηκαν στα νέα γραφεία , που μετά από χρόνια απέκτησε η Υπηρεσία Μουσικής, καθώς επίσης συναντήθηκαν και με τον Διευθυντή  Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Βρεττό Γεώργιο όπου σε θετικό κλίμα  αντάλλαξαν  προτάσεις συνεργασίας  του Συλλόγου με την Υπηρεσία Μουσικής.

Η μπάντα του Λιμενικού Σώματος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες μπάντες πανελλαδικώς, με πλήθος επιτυχημένων εκδηλώσεων στον ενεργητικό της και σημαντική προβολή του Λιμενικού Σώματος. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στο ανθρώπινο δυναμικό της Υπηρεσίας Μουσικής και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

Ο ΠΣΥΜΕΛΣ θέλοντας να προβάλει το σημαντικό έργο της μπάντας του Λιμενικού Σώματος προχωράει στην δημιουργία θεματικής ενότητας μέσα στην επίσημη ιστοσελίδα του με σκοπό την περαιτέρω προβολή της.

Θέλουμε στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους της Υπηρεσίας Μουσικής για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν, καθώς επίσης τους κ.κ. Αντιπλοίαρχο ΛΣ Βρεττό Γ. Αντιπλοίαρχο Μπάνο Ν. και τον Πλωτάρχη Λ.Σ. Δροσινό Ν.

Από πλευράς ΠΣΥΜΕΛΣ παραβρέθηκαν η Πρόεδρος Υπ/χος Λ.Σ. Βερροπούλου Α. και ο Αντιπρόεδρος Ανθ/στης Λ.Σ. Γκιουρτζίδης Δ.

Στη συνάντηση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα κατά του COVID19 

 

Λίγα λόγια για την Υ.Μ.

 

Το 1946 με την υπουργική απόφαση υπ’ αριθ. 56349 της 4ης Δεκεμβρίου 1946 ιδρύθηκε η Μουσική Λ.Σ. Σύμφωνα με το ΠΔ. 13/2018 Οργανισμός Υ.ΝΑ.Ν.Π. η Υπηρεσία Μουσικής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ  (ΥΜ./Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ.), υπάγεται απευθείας στο Αρχηγείο Λ.Σ και εποπτεύεται από τον Διευθυντή του κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με αποστολή την προβολή του Λ.Σ. μέσα από την καλλιτεχνικό έργο που παρουσιάζει στις εκδηλώσεις του Υπουργείου ή άλλων φορέων στις οποίες προσκαλείται. Στους υπηρετούντες στην Υ.Μ. απονέμεται η ειδικότητα του Μουσικού με απόφαση  Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ-ΑΚΤ σύμφωνα με το ΦΕΚ Α΄108/03-05-2012 ΠΔ.58 άρθρο 1.

Το προσωπικό της Υπηρεσίας Μουσικής είναι διπλωματούχοι εκτελεστές οργάνων και ανωτέρων θεωρητικών έχοντας τουλάχιστον 12ετής  μουσική κατάρτιση, και συνεχή πολυεπίπεδη επιμόρφωση από καλλιτεχνική έως και συμμετοχή σε σχολεία οπλοτεχνικής αλλά και σεμινάρια δημόσιας διοίκησης ΙΝΕΠ. Η καθημερινή μελέτη, ατομική και ομαδική, είναι επιβεβλημένη για την διατήρηση της υψηλής ποιότητας του παραγόμενου καλλιτεχνικού έργου. Άλλωστε η πληθώρα των εκδηλώσεων που συμμετέχει η Υπηρεσία προϋποθέτει μεγάλη προετοιμασία από τους μουσικούς.

Η Υ.Μ. συνεχίζοντας την παράδοση ως μια από τις καλύτερες στρατιωτικές μπάντες  συμμετέχει σε στρατιωτικές παρελάσεις, έπαρση –υποστολή σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στην αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, απόδοση τιμών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τελετές παράδοσης- παραλαβής υπουργών, Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιώς ορκωμοσίες, λιτανεύσεις πανελλαδικά ιερών εικόνων- λειψάνων, συναυλίες, κάλαντα, ενθρονίσεις μητροπολιτών, κηδείες, αποκαλυπτήρια μνημείων, καταθέσεις στεφάνων, κ.α.

Tα 2 κομμάτια που βιντεοσκοπήσαμε είναι αφιερωμένα σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους από τους μουσικούς της μπάντας.

 
 
ΓΛΑΡΟΣ HUT STUFF

ΦΩΤΟ

 

www.symels.gr

 

 www.symels.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καθυστερημένη αφύπνιση της Δύσης

Εμείς βράζουμε στο ζουμί μας και βγάζουμε τα μάτια μας.  Γύρω μας, όμως, συμβαίνουν πράγματα που είναι σημαντικά αλλά και απρόβλεπτα, και μας αφορούν.  Η Τουρκία μοιάζει να τράβηξε το σχοινί στις σχέσεις της με τη Δύση παραπάνω από όσο

Γέμισαν τα λιμάνια των Τούρκων με κινέζικα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα από την Κίνα ετοιμάζονται να κάνουν «απόβαση» σε τούρκικο λιμάνι με τον τελικό τους προορισμό να παραμένει άγνωστος. Οι πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ένα πλοίο RoRo το οποίο μεταφέρει για την ακρίβεια 3.968 αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στην

Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη -Προς στήριξη το ΠΑΣΟΚ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας σκοπεύει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση τη νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση καθόδου στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη. Στο Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν να κλείσει άμεσα το θέμα με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία και εμφανίζονται

Οι ένστολοι που θα είναι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις εκλογές

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για εκλογές ανάμεσα στους 350 υποψήφιους είναι και πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας: – Γεώργιος Φεστερίδης απόστρατος αστυνομικός στην Α’ Θεσσαλονίκης – Βασίλης Γκαλογιάννης Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛΑΣ –