«Icon of the Seas»: Ξεκινούν τα sea trials στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο

Ενα πολύ σημαντικό ορόσημο επτά χρόνια μετά την παραγγελία του πλοίου από την «Royal Caribbean International»

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των θαλάσσιων δοκιμών του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο, με τα φινλανδικά ναυπηγεία Meyer Turku να ανακοινώνουν πως τον Ιούνιο ξεκινούν τα sea trials του «Icon of the Seas».

Όπως τονίζεται, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ορόσημο επτά χρόνια μετά την παραγγελία του πλοίου από την «Royal Caribbean International».

«Οι θαλάσσιες δοκιμές του Icon of the Seas πλησιάζουν με γοργούς ρυθμούς! Το Icon έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τις θαλάσσιες δοκιμές του στα μέσα Ιουνίου», ανακοίνωσε η Meyer Turku σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενώ το ναυπηγείο έχει αρχίσει να δίνει ρεύμα στο πλοίο και να δοκιμάζει στοιχεία του μηχανοστασίου, θα είναι η πρώτη φορά που το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο θα μετακινηθεί από την αποβάθρα με δική του ισχύ.

Πρωτοποριακό

Το νέο κρουαζιερόπλοιο θεωρείται πρωτοποριακό για τη Royal Caribbean International και τον κλάδο της κρουαζιέρας. Με χωρητικότητα 250.800 μ.τ., θα είναι σχεδόν έξι% μεγαλύτερος σε όγκο από το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το «Wonder of the Seas», της ίδιας εταιρείας. Σε μήκος, είναι μόνο 3,05 μέτρα πιο μακρύ, με τις μεγαλύτερες διαφορές να εντοπίζονται στο μηχανοστάσιο. Το «Icon of the Seas» είναι ένα κρουαζιερόπλοιο διπλού καυσίμου LNG με έξι κινητήρες Wärtsilä που παράγουν συνολικά 67.500 kW. Επιπλέον, διαθέτει κυψέλες καυσίμου και σύστημα ανάκτησης θερμότητας καθώς και λίπανση αέρα στη γάστρα.

«Οι δοκιμές στη θάλασσα είναι ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα στην πορεία ενός πλοίου προς την ολοκλήρωση», λέει η Meyer Turku. «Οι δοκιμές στη θάλασσα είναι ένας τρόπος δοκιμής όλων των χαρακτηριστικών του πλοίου που δεν μπορούν να δοκιμαστούν ενώ είναι ελλιμενισμένο και ότι κάθε λειτουργία στο πλοίο γίνεται όπως προβλέπεται. Χρησιμοποιούνται επίσης δοκιμές στη θάλασσα για να διασφαλιστεί ότι τα επίπεδα θορύβου και κραδασμών είναι εκεί που πρέπει. Οι θαλάσσιες δοκιμές του Icon είναι σημαντικές για να διασφαλιστεί ότι όλος ο κύριος εξοπλισμός του πλοίου, όπως ο εξοπλισμός πρόωσης, οι κύριες μηχανές και οι ηλεκτρομηχανές, οι προωθητήρες και τα σταθεροποιητικά πτερύγια λειτουργούν όπως πρέπει».

Το «Icon of the Seas» αναμένεται να παραδοθεί προς το τέλος του 2023 και να τεθεί σε υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2024 πραγματοποιώντας 7ήμερες κρουαζιέρες στην Καραϊβική.

Το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο κατηγορίας Icon αναμένεται να παραδοθεί το 2025 και θα ακολουθήσει ένα τρίτο πλοίο της κατηγορίας το 2026.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης- Η υποδειγματική στάση της δημοκρατικής και ουμανιστικής πατρίδας μας, σε αντιδιαστολή με τον τούρκικο αναθεωρητισμό..

Του Αντιστρατήγου Π.Σ. ε.α. Γιάννη Σταμούλη Με πρόσφατη την επανεκλογή του Προέδρου της εξ ανατολών γείτονας, είναι ιδιαίτερο σημαντικό στην πατρίδα μας, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, αλλά το κυριότερο, στοιχισμένες στην διεθνή νομιμότητα, ειδικά για τα ζητήματα

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης…

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα, ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο Γιάννης Αποστολίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε… στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να

Αναγκαίοι οι ναυαγοσωστικοί σταθμοί στο Αιγαίο

Πάρης Τσιριγώτης • [email protected] Την ανάγκη ύπαρξης επιχειρησιακού σχεδίου στο Αιγαίο, με τη δημιουργία ναυαγοσωστικών σταθμών για την ταχεία και άμεση αντιμετώπιση έκτακτων ναυτικών συμβάντων, επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΕΠΡΝ) Παύλος Ξηραδάκης.   Με αφορμή

15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας[Βίντεο]

Ο Ευβοϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών διοργάνωσε το, Σάββατο 3 Ιουνίου, την 15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας. Πάνω από 80 φουσκωτά σκάφη από όλη την Ελλάδα πέρασαν από την Παλαιά Γέφυρα του Ευρίπου. Το Eviathema επιβιβάστηκε

Μετάβαση στο περιεχόμενο