Ίδρυμα Ευγενίδου: Δωρεά νέου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού και εξοπλισμού στις ΑΕΝ

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 47 σταθερούς υπολογιστές, tablet, laptop, headsets και διαδραστική οθόνη

Σε δράσεις ενίσχυσης νέων μορφών εκπαιδευτικού ψηφιακού υλικού για την ναυτική εκπαίδευση, συνολικού κόστους 150.000 ευρώ, προχωρά το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ως αποκλειστικός πάροχος του εκπαιδευτικού υλικού των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) μέσω των έντυπων βιβλίων που συγγράφει και εκδίδει τα τελευταία 60 χρόνια, το Ίδρυμα Ευγενίδου προχωρά και στην παραγωγή νέου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, αρχής γενομένης με ένα νέο online ψηφιακό διαδραστικό σύστημα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υβριδική διδασκαλία του μαθήματος των Ναυτικών Αγγλικών σε όλα τα διδακτικά εξάμηνα των ΑΕΝ.

Το σύστημα αυτό αποτελεί εργαλείο self-study για τους σπουδαστές, καθώς επίσης και χρήσιμο βοήθημα για τους καθηγητές των ΑΕΝ. Για την δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας μάθησης στην οποία βασίζεται το σύστημα αυτό, η εκπαιδευτική ομάδα του Ιδρύματος συνεργάστηκε με καθηγητές Ναυτικών Αγγλικών από τις ΑΕΝ, ενώ ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του ψηφιακού διαδραστικού περιεχομένου πραγματοποιήθηκε από εταιρεία που εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης διδασκαλίας στην εκπαίδευση.

Η Επιτροπή Εκδόσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προχωρά στην πιλοτική εφαρμογή του ψηφιακού συστήματος σε δύο ΑΕΝ κατά τα εαρινά διδακτικά εξάμηνα του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, και πιο συγκεκριμένα στην ΑΕΝ Ιονίων Νήσων και στην ΑΕΝ Μακεδονίας.

Για τον σκοπό αυτό, το Ίδρυμα Ευγενίδου, στο πλαίσιο της διαχρονικής προσφοράς του στη ναυτική εκπαίδευση και της υποστήριξης του ψηφιακού μετασχηματισμού της, πραγματοποίησε δωρεές τεχνολογικού εξοπλισμού προς τις δύο ΑΕΝ.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 47 σταθερούς υπολογιστές, tablet, laptop, headsets και διαδραστική οθόνη. Τέλος, στους διδάσκοντες των Ναυτικών Αγγλικών της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων και της ΑΕΝ Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του συστήματος και επίδειξη των τεχνικών με τις οποίες μπορεί να αξιοποιηθεί εποικοδομητικά και να εμπλουτίσει την εκπαιδευτική διαδικασία του μαθήματός τους.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε μετά από 58 χρόνια το ναυάγιο της «Φαλκονέρας» – Η αιτία βύθισης του πλοίου

Μετά από 58 χρόνια εντοπίστηκε στα 700 μέτρα βάθος και σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων από την τοποθεσία στην οποία θεωρήθηκε αρχικά ότι είχε βυθιστεί, το ναυάγιο της «Φαλκονέρας». Το κύτος του οχηματαγωγού «Ηράκλειον» που βυθίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1966

Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγάρικου ηλεκτρικού καταμαράν στο Δούναβη

Ο δήμος της βουλγαρικής πόλης Σιλίστρα ξεκίνησε δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγαρικού ηλεκτρικού καταμαράν στον ποταμό Δούναβη. Το σκάφος, αξίας περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο ενός διασυνοριακού έργου μεταξύ της δημοτικής αρχής της Σιλίστρα και του νομαρχιακού συμβουλίου

Νησιά Άλαντ: Η «Αχίλλειος πτέρνα» της Φινλανδίας προκαλεί πονοκέφαλο στην Ευρώπη

Η στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο, για την οποία η Τουρκία προβάλει συνεχώς τις αντιρρήσεις της, έχει κριθεί απαραίτητη εξαιτίας των άστατων ελληνοτουρκικών σχέσεων. Συχνά η ελληνική διπλωματία επικαλείται το ότι «η Ελλάδα δεν έχει τους γείτονες της Σουηδίας». Η εισβολή

ΜΤΝ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις αποδοχών ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ 2023 για την Εφορία

Το ΜΤΝ ανάρτησε χτες (24/5/2024) τις Βεβαιώσεις Αποδοχών από το ΜΤΝ και από το ΕΚΟΕΜΝ για το Έτος 2023 που υποβάλλονται αυτούσιες στην Εφορία με τις φορολογικές δηλώσεις των μερισματούχων του Ταμείου. Στις Βεβαιώσεις Αποδοχών εξατομικευμένη πρόσβαση μπορεί να έχει

Μετάβαση στο περιεχόμενο